Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 17. kolo, so 29.10.2011
Hradec Králové
Písek
3:6
2:2, 0:3, 1:1
Branky a nahrávky: 3. Kastner (Nedvídek), 7. Brida (Suchan), 58. Klemenc (Dostálek) - 11. Vlk (Bernad), 13. Reiniš (Vlk), 28. Ciboch (Schwamberger), 32. Bernad (Reiniš), 35. Indrák (Vlk), 59. Reiniš (Vlk, Indrák). Rozhodčí: Kukeně - Barek, Huryta. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 66. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5, 3:6.
Hradec Králové: Hak - Skála, Suk, Matějček, Konečný, Rejl, Štědrý, Souček - Pilař, Půlpán, Jebavý, Suchan, Dostálek, Kastner, Procházka, Šeps, Brida, Bartoň "C", Nedvídek, Klemenc.
Písek: Havelka - Švanda, Banci, Žáček, Hřebíček, Bernad, Hanus, Janásek "C" - J. Březina, Schwamberger, Indrák, Ciboch, Vlk, Dudák, P. Březina, Reiniš, Volf, Novotný.

Hradec se v úvodu nebál

Zápas dvou tabulkových sousedů okořenil gól hned ve třetí minutě. Hradečtí vtrhli do útočného pásma a Lukáš Nedvídek přenechal kotouč za sebe Lukáši Kastnerovi, který prudkou přízemní střelou propálil brankáře Havelku - 1:0. To nebylo z rychlého úvodu vše, hned za čtyři minuty totiž udeřili domácí podruhé. Michal Brida nahodil puk z dálky a nepozorný Havelka se jen díval, jak kolem něj projíždí až do branky - 2:0.

Hradec se vzápětí musel bránit v oslabení, kdy nápor soupeře hasil několika výbornými zákroky brankář Vlastimil Hak. Domácí ale i v početní nevýhodě mohli udeřit, ovšem Drahoš Jebavý v samostatném úniku poslal kotouč jen do tyče. Lepším týmem pomalu začínali být hosté, kteří také zanedlouho dostali dva důvody k radosti – nejprve proměnil své sólo povedenou kličkou Dominik Vlk a jen o 80 sekund později zhodnotil Vlkovu práci Kevin Reiniš. Náhle tak na časomíře svítilo vyrovnané skóre 2:2, které se do konce prvního dějství i přes několik šancí na obou stranách nezměnilo.

Písek dokonal obrat a přiblížil se vítězství

Po návratu ze šaten to byl domácí tým, kdo se chopil aktivity. Akce Šepse se Suchanem mu navíc přinesla možnost přesilové hry, jenže v ní byl paradoxně rád, že sám neinkasoval. Hradečtí byli většinu času usazeni v pásmu soupeře, který je ale ve 28. minutě překvapil a šel do vedení. Prudkou střelu vyrazil brankář Hak nad sebe a David Ciboch se postaral o dokonání obratu zápasu - 2:3.

Záhy nato nevyužil domácí Lukáš Kastner samostatný únik a hosté brzy zasadili Hradci další dva tvrdé direkty. Oba se přitom zrodily z přečíslení dvou píseckých útočníků na jediného obránce. Ten první sehráli Kevin Reiniš s Davidem Bernadem, ve druhém případě zaúřadovali dokonce ve vlastním oslabení Dominik Vlk a střílející Miroslav Indrák - 2:5. Vlastimilu Hakovi v obou případech nezbylo než sklonit hlavu před kvalitou píseckých útočníků. Domácí si ve zbytku třetiny nemohli vypracovat žádnou šanci, což se změnilo až v posledních sekundách – spornou situaci v píseckém brankovišti však sudí jako gól neposoudil.

Domácí už ztrátu nedohnali

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili Hradečtí opět s velkým nasazením. Brankář Martin Havelka čelil celé řadě pokusů, ani jeden z nich ale neměl gólové parametry a Havelka tak všechny napoprvé chytal. To Písek se k prvnímu ohrožení soupeřovy brány dostal až krátce před polovinou třetiny. Slušné tempo třetí třetiny se zatím nepromítlo do skóre utkání, které se tak zdálo v podstatě rozhodnuté.

Pět minut před koncem ještě dostali domácí možnost početní výhody. V ní mohl znovu udeřit naopak soupeř, ale Indrák s Cibochem na Haka nevyzráli. Chvíli po konci přesilovky se domácím konečně podařilo snížit zásluhou spolupráce Vlastimila Dostálka s Danielem Klemencem - 3:5. Půl minuty nato ale Písečtí jakékoli spekulace odmítli díky přesné střele Kevina Reiniše. Hosté si tak z hradeckého ledu zaslouženě odvezli všechny body po výsledku 3:6.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy