Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 19. kolo, so 5.11.2011
Pardubice
Písek
2:4
0:0, 2:2, 0:2
Branky a nahrávky: 31. Schneider, 33. Moravec (Žemlička) – 29. Indrák (Reiniš, D. Vlk), 37. Indrák (D. Vlk), 59. Ciboch (Janásek), 60. Indrák (D. Vlk). Rozhodčí: Kopeček – Křivohlavý, Holeček. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 29:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
Pardubice: M. Veselý – Divecký, Fridrich, Kubín, Petira, Pilný, Susko – Bureš, Havel, Chvojka, Moravec, Panna, Schneider, Špaček, Zelinger, Žemlička.
Písek: Mazuch – Hanus, Hřebíček, Janásek, Švanda, Žáček – Březina, Ciboch, Indrák, Reiniš, Schwamberger, D. Vlk, J. Vlk, Volf.
Do zápasu vstoupily lépe domácí Pardubice. Jako první se také radovaly, když puk do branky usměrnil Daniel Divecký. Ovšem nohou, takže rozhodčí jeho gól uznat nemohli.

Další šance, tentokrát na straně hostů, která stojí za zmínku, se odehrála v 7. minutě, kdy David Ciboch zachytil rozehrávku pardubických obránců a řítil se vstříc Michalu Veselému, ten ale proti jeho střele vytáhl fantastický zákrok, když doslova skočil po puku.

O pět minut později se mohli radovat zase domácí, když Lukáš Bureš zachytil přihrávku Vojtěcha Žemličky a osamocený uháněl na Mazucha, zakončit ovšem nedokázal. O pár minut později musel být Marek Mazuch opět ve střehu, když na něj uháněl již zmiňovaný Vojtěch Žemlička. Ani ten však nedokázal zakončit, a tak se stále pokračovalo za nerozhodnutého stavu.

Ve druhé třetině se hrál velice aktivní hokej. Za Pardubice mohl skórovat Luděk Pilný, kdyby jeho střela jen těsně nepřeletěla hostující branku. I po další akci Pardubičtí hráči schovávali hlavy do dlaní. Obrovského závaru nedokázal využít ani jeden z hráčů, nejblíže ke skórování byl Jan Schneider, který se už chtěl radovat, ale Marek Mazuch se fantasticky roztáhl ve svém brankovišti a gólu zabránil.

Prvního gólu se ovšem dočkali hosté. Ve 29. minutě předvedli hráči Písku ve svém útočném pásmu velice pohlednou akci. Z rohu přihrával Dominik Vlk do mezikruží na Kevina Reiniše a ten vybídl ke skórování Miroslava Indráka, který pohotovou střelou z první odstartoval svůj třígólový večer – 0:1.

O minutu později bylo zase srovnáno. Jan Schneider ulovil puk na středu hřiště a jeho nenápadné nahození od modré čáry skončilo až za zády Marka Mazucha – 1:1.

V čase 32:40 Pardubice dokázaly vývoj zápasu otočit. Luboš Moravec ostře vypálil z podobného místa jako předtím Schneider a jeho střela naprosto nečekaně změnila směr a hostující brankář nestihl reagovat – 2:1.

S odpovědí na sebe nenechali dlouho čekat ani hosté. Při vlastním oslabení si šikovně počkal na puk na modré čáře Miroslav Indrák a následně přidal svůj druhý gól – 2:2.

Ve třetí části hry ani jeden z týmů rozhodně nepolevil v nastoleném tempu. Největší šanci si na pardubické straně připravil Martin Havel, když už k němu mířil puk, ale pardubický útočník osamocený před Mazuchem stále váhal se zakončením, dokud ho neodstavil hostující bek.

Když už se zdálo, že zápas směřuje do nastavení, Písek začal hrát ještě aktivněji než doposud. V 57. minutě ještě Daniel Schwamberger usměrnil svůj projektil do betonů Veselého, aby o minutu a půl později mohl tvrdou ranou vsítit vítěznou branku svého týmu David Ciboch – 2:3.

Za další minutu pobavil pardubickou ČEZ Arenu několika skvělými kličkami Miroslav Indrák, následně dokončil svůj hattrick a uzavřel gólový účet zápasu – 2:4.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy