Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 25. kolo, so 3.12.2011
Liberec
Písek
5:1
0:0; 3:1, 2:0
Branky a nahrávky: 22. Havlas (Suska), 24. Hrníčko (Beránek), 36. Havlas (Pyrochta, Návrat), 52. Žďárský (Zacha), 53. Kalfiřt (Havlas, Chlapík) - 28. Janásek (Bernad, Ciboch). Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:5, navíc Josef Suska (LIB) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 32:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Liberec: Skřebský - Návrat, Havlín, Mrázek, Arlt, Beránek, Zedek, Kupčík, Pyrochta - Kalfiřt, Hrníčko, Havlas, Škoda, Langhammer, Žďárský, Račický, Chlapík, Suska, Ordoš, Zacha.
Písek: Havelka - Švanda, Banci, Žáček, Horaždovský, Bernad, Hanus, Janásek - Březina J., Schwamberger, Ciboch, Vlk D., Dudák, Březina P., Vlk J., Reiniš, Volf.
Přestože první třetina nabídla až na několik málo okamžiků pohlednou podívanou ve vysokém tempu, větší šance se ani na jedné straně nerodily. Úvod zápas patřil domácím Tygrům, ti ovšem svou převahu díky sérii vyloučení záhy ztratili. Ve druhé ze tří přesilových her hostů v krátkém časovém sledu přišla také největší šance první periody a nebyla největší jen kvůli tomu, že byla v podstatě jediná.

Po pohledné písecké kombinaci v početní výhodě se na levé straně brankoviště ocitl zcela osamocen David Schwamberger, bohužel pro něj a písecký tým mu ale přihrávka přišla na bekhend a dosti na brusle. Písecký útočník ale dokázal kotouč zkrotit a vypálit bekhendem. Ovšem pouze nad branku a písečtí tak museli zvednuté ruce znovu rychle zkoncentrovat na hru. To za námi ještě nebyla ani první polovina třetiny, ovšem bylo to v podstatě vše podstatné, co se v prvním dějství událo

Druhá perioda byla na zajímavé momenty o poznání pestřejší. A hned v její druhé minutě přišla první branka. Vstřelili jí domácí, a to v přesilové hře. V ní se nejrychleji zorientoval Vojtěch Havlas, který z brankoviště dorazil Suskův pokus z levé strany. Přesně za dvě minuty to už bylo 2:0, to když se jako přes kopírák prosadil Dominik Hrníčko. Ten se taktéž na brankovišti zmocnil vyraženého kotouče a zakončil okolo ležícího Havelky.

První polovina druhé třetiny byla opravdu rušná, jen krátce po druhé brance mohlo býti sníženo. Josef Vlk vnikl po pravém mantinelu do libereckého pásma a z pravého kruhu orazítkoval bližší tyč. Netrvalo dlouho a hosté se skutečné dočkali. Postaral se o to kapitán Petr Janásek, jehož pokus z vrcholku levého kruhu prošel Skřebskému pod rukou a doplížil se až za brankovou čáru.

Poté se zápas přehoupl do své druhé poloviny. S jejím začátkem jsme viděli dvě příležitosti Bílých Tygrů. Škoda nejdříve nadvakrát nedotlačil kotouč za Havelku, ovšem poté se již v před brankovém prostoru nemýlil Vojtěch Havlas, který se tak trefil podruhé v zápase. A i díky jeho trefám šel Liberec do třetí třetiny s dvoubrankovým vedením.

První šance třetího dějství přišla v její šesté minutě. To se před téměř zcela odkrytou brankou ocitl domácí Filip Chlapík, jemuž střela ovšem nesedla a Havelku tak neohrozil. Pak ale zápas vkročil do svých posledních deseti minut a ty načali liberečtí hráči dvojicí slepených gólů. Ten první si na své konto připsal Martin Žďárský, který se dostal do přečíslení dvou na jednoho s Pavlem Zachou a jeho milimetrový pas usměrnil pod horní tyč písecké klece.

Za padesát sedm vteřin měli domácí ruce nad hlavou znovu. Tentokrát po přečíslení tří na dva, kdy Havlasovi přenechal kotouč Chlapík a liberecký kapitán obdobným způsobem jako Zacha našel Jakuba Kalfiřta. Jeho branka tak završila brankový příděl sobotního odpoledne v Liberci. V samém závěru si ještě osobní trest vykoledoval domácí Josef Suska, jemuž se nelíbilo vlastní vyloučení a nejspíš si tak neodpustil slovní komentář. To už ale bylo opravdu vše, co se na ledové ploše událo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy