Starší dorost tentokrát na pardubický celek nestačil

Starší dorostenci ve čtvrtečním klání nestačili na stejně staré hráče Pardubic. Ještě po čtyřiceti minutách sice svítil na ukazateli nerozhodný stav 3:3, závěrečnou část ale zvládli podstatně lépe hosté a vybojovali pro své barvy všechny body.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 26. kolo, čt 8.12.2011
Písek
Pardubice
3:6
1:0, 2:3, 0:3
Branky a nahrávky: 14. Ciboch (Hanus, L. Volf), 32. Žáček (Indrák), 40. Schwamberger (L. Volf) - 24. Bureš (J. Veselý), 26. Havel (Chvojka, Schneider), 28. Bureš, 48. J. Veselý, 56. Řezníček (J. Veselý), 60. J. Veselý. Rozhodčí: Dvořák - Samuel, Vavruška. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:6.
Písek: Havelka - Banci, Červinský, Žáček, Horažďovský, Bernad, Hanus, Janásek, J. Volf, J. Březina, Schwamberger, Indrák, Šuhaj, Ciboch, Vlk, Marcilis, Dudák, P. Březina, Reiniš, L. Volf.
Pardubice: M. Veselý - Kubín, Divecký, Kalous, Fridrich, Pilný, Petira, Kracík, Chvojka, Polák, J. Veselý, Kysela, Žemlička, Moravec, Žilák, Zelinger, Bureš, Schneider, Havel, Řezníček.
První třetina nenabídla hrstce diváků nikterak pohledný hokej. Oběma týmům se nedařilo zakládání akcí a proto brankáři na obou stranách kluziště neměli mnoho práce. Ve 14. minutě se na domácího brankáře Havelku řítil osamocený Jan Veselý, který byl ale při zakončení podražen. Rozhodčí nařídil trestné střílení, které Havelka skvělým zákrokem zlikvidoval. Poté se dostali ke slovu domácí. V čase 13:53 využil chybného vyjetí hostujícího gólmana David Ciboch, který zakončoval do odkryté branky. Zbytek první třetiny už nic výjimečného nenabídl a oba celky se tak rozešli do kabin na stavu 1:0.

Druhá část začala náporem hostů z Pardubic, kteří dokázali během čtyř minut nasázet tři branky. Nejprve se prosadil Lukáš Bureš, který v čase 23:28 uklidil přesnou přihrávku spoluhráče takřka do odkryté klece a vyrovnal tak stav utkání. V čase 25:59 našel Chvojka přihrávkou od modré čáry Martina Havla, který pohotovou tečí překonal bezmocného Havelku a otočil vývoj zápasu. Už za necelé dvě minuty se hosté z Pardubic radovali znovu. V čase 27:33 si zpoza branky vybruslil aktivní Lukáš Bureš a nikým neatakován prostřeli domácího brankáře mezi betony. Na světelné tabuli svítil stav 1:3 a s domácími to nevypadalo dobře. Písečtí se ale dokázali oklepat a snížení na 2:3 přišlo v čase 31:16, když Miroslav Žáček využil početní výhodu a od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí se vrátili do zápasu a začali hrát s Pardubickými znovu vyrovnanou partii. V čase 39:59 tečoval puk do branky Daniel Schwamberger a domácí se přeci jen dočkali vyrovnání na 3:3.

Ve třetí třetině byl k vidění velice svižný a bojovný hokej s řadou šancí na obou stranách. Jak domácí brankář Havelka, tak hostující gólman Veselý se ve svých brankovištích opravdu nenudili. Po několika slibných šancích píseckých hokejistů se ale nakonec prosadili hosté z Pardubic. V čase 47:58 využil totiž závaru při přesilovce Jan Veselý, který pohotovou dorážkou vrátil vedení na stranu Pardubic– 3:4. V čase 55:49 už byl stav utkání 3:5, když Jakub Řezníček překonal Havelku střelou mezi betony. Domácí se snažili výsledek zápasu ještě zvrátit, ale Pardubičtí byli proti a nenechávali domácím mnoho prostoru pro útočné manévry. V čase 58:40 si domácí trenér vzal oddechový čas a snažil se své svěřence ještě vyburcovat k závěrečnému náporu. Havelka opustil klec a tým Písku se nastěhoval do útočného pásma se šesti hráči. Této situace však využil v čase 59:40 pardubický Jan Veselý, který přesnou ranou trefil odkrytou branku a pečetil tak stav utkání na 3:6.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy