Písek odvezl z Hradce cenný bod

Naši hokejisté předvedli další sympatický výkon, tentokrát na ledě Hradce Králové. Vaniš poslal hosty do vedení na konci první periody. Jihočeši drželi jednobrankové vedení až do 54. minuty. Nakonec si po porážce 2:1 po prodloužení odvážejí z Hradce Králové alespoň bod.
1.liga ČR, 3. kolo, po 19.9.2011
Hradec Králové
Písek
2:1p
0:1, 0:0, 1:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 54. Kubeš (Chmelíř), 64. Karlíček (Koudelka, Tvrdík) - 18. Vaniš (Němeček). Rozhodčí: Úlehla - Frodl, Hejl. Vyloučení: 6:6, navíc Čížek (HKR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 907. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1pp.
Hradec Králové: Čech - Hendrich, Vágner, Chmelíř, Čížek, Karlíček, Čáp, Poživil - Brož, Tvrdík, Berger, Látal, Macháň, Jindřich, Koudelka "C", Kadlec, Kubica, Kubeš, Budínský, Moskal.
Písek: Přikryl - Kolář, Žovinec, Parýzek, Lukáč, Kanov, Němeček, Všetečka - Polodna, Suja, Kudrna, Vaniš, Bělohlav, Mrkvička, Šperger, Nouza "C", Kotrla, Ferebauer, Mošovský, Eberle.

Hosté zaskočili Hradec úvodní brankou

Hned v první minutě se do první šance dostal hradecký kapitán Martin Koudelka, ovšem z první na Petra Přikryla nevyzrál. Stejně dopadl i Vít Budínský, a to i přestože písecký brankář už ležel bezmocně na ledě. Druhá hradecká formace hrála na ledě prim i nadále a Přikryl se proti ní musel pořádně ohánět i na konci desáté minuty.

Postupně však začínali nabírat na síle hosté a Hradci zatápěli zejména z protiútoků. Při jednom z nich se Tomáš Nouza ocitl se splouhráčem proti jedinému obránci a rozhodl se pro svižnou střelu, kterou trefil tyčku branky Jakuba Čecha. O něco později už se Písečtí radovali z branky. Opět vtrhli do hradecké třetiny jako velká voda, načež Roman Němeček z pravé strany vypálil na Čecha ostrý projektil, který do odkryté brány dorazil nikým nehlídaný Marek Vaniš0:1.

Domácí tým se dostal pod deku

Druhá třetina začala v ospalém tempu. To nepřerušil ani David Všetečka, jenž svou bekhendovou dorážku zblízka poslal pouze do výstroje hradeckého brankáře. Domácí byli v útlumu i nadále a před polovinou třetiny je musel znovu zachraňovat Jakub Čech. Poradil si jak s mírně nepovedenou střelou Jindřicha Kotrly, tak dorážkou Stanislava Polodny. Písecký forvard už skoro zvedal ruce nad hlavu, ale na poslední chvíli se mu v cestě zjevila Čechova lapačka.

Domácí kouč Jiří Mička dal v dalším průběhu hodně prostoru čtvrté formaci, která se starala o největší vzruch před brankou zkušeného Petra Přikryla. Ten musel předvést zejména výborný zákrok pravým betonem proti Macháňově teči nabídky Jana Bergera. Jinak se Hradeckým nedařilo. Nezměnila to ani přesilovka v závěru druhého dějství, v níž domácí soupeře dobře zatlačili, ale protivníkovu klec vůbec neohrozili.

Nedáš - dostaneš, Hradečtí vyrovnali

Písecký Komterm tak i ve třetí třetině hájil jednobrankový náskok. Mohl o něj přijít v oslabení po Špergerově hákování, jenže Patrik Moskal ve fantastické pozici přestřelil úplně prázdnou branku hostů. Gól nepadl ani o chvíli později z mely před Petrem Přikrylem. Důležitý moment přišel v 53. minutě. Ve vlastním oslabení ujel hradeckým zadákům Tomáš Nouza a když ho Zdeněk Čáp zahákoval, dostal Nouza možnost trestného střílení. Svůj blafák ale přetáhl a vedení svého týmu tak nenavýšil.

A že ho to o chvíli později mrzelo! Ještě v té samé přesilovce se totiž domácím podařilo hodně šťastnou brankou vyrovnat. Lukáš Chmelíř poslal kotouč do útočného pásma po plexisklu, ten se však nečekaně odrazil přímo před píseckou branku i překvapeného Přikryla a duchapřítomný Vladislav Kubeš ho nekompromisně poslal do sítě – 1:1. Závěrečné okamžiky regulérní hrací doby trávili v přesilovkovém tlaku hosté. Jakub Čech ale po vzoru Dominika Haška fantasticky vykopnul Mrkvičkův pokus směřující do prázdné brány, a tak se šlo do prodloužení.

Zbývající bod sebrali domácí

V něm se stejně jako v celém zápase hra přelévala z jedné strany na druhou a mohlo se zdát, že diváci uvidí samostatné nájezdy. Dovednostní soutěž ale 62 sekund před koncem prodloužení odmítli domácí hokejisté. Martin Koudelka našel zpětnou přihrávkou na modré čáře číhajícího Milana Karlíčka, který svou střelu z první namířil do protipohybu Petra Přikryla a k obrovské radosti hradeckého stadionu se kotouč zatřepetal v síti - 2:1. Hradečtí tak z vyrovnaného utkání vyválčili dva body a Písek odcestoval domů s jedním.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Uhráli jsme zlaté dva body. Dá se říci, že zápas byl velmi vyrovnaný. Písek zde předvedl dobrý výkon. Jejich první útok by klidně mohl hrát v Ústí nebo Chomutově. Pro nás bylo strašně důležité, že jsme dokázali vyrovnat a dotáhli jsme utkání do prodloužení. Nakonec jsme byli šťastnějším týmem. Pro diváky to asi nebylo dvakrát atraktivní utkání, ale los první ligy je náročný.

Marek Novotný (IHC KOMTERM Písek):
Dnes to bylo velmi vyrovnané utkání, nakonec vyhrál šťastnější tým. My jsme sem jeli pro bod, který jsme získali. Musím ocenit mužstvo, jak pracovalo, hráli jsme týmově. Výborně chytal náš brankář, ale jak říkám, Hradec je velice silné mužstvo. S dnešní hrou a výsledkem jsme spokojeni.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy