Důležité utkání zvládli lépe domácí, Písek v Litoměřicích prohrál o dvě branky

Na sobotní výhru nad Kadaní chtěli Písečtí navázat v Litoměřicích. Důležité body se ale na severu ukořistit nepodařilo. Písek se prosadil pouze jedenkrát, více branek perfektně chytající Přikryl za svá záda nepropustil a domácí nakonec vyhráli 3:1.
1.liga ČR, 21. kolo, st 9.11.2011, Kalich Arena
Litoměřice
Písek
3:1
2:0, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 1. Drábek, 12. Tůma (Hlusička, Kafan), 48. Kloz (Novák, Přikryl) - 41. Luňák (Němeček). Rozhodčí: Wágner - Hejl, Frodl. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 1430. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Litoměřice: Přikryl - Kříž, Vobořil, Martinka, Stříteský, Drábek, Evan, Tvrzník, Boháč - Rindoš, Slížek, Horčička - Loskot, Belay, Hašek - Gengel, Kloz, Novák - Tůma, Hlusička, Kafan.
Písek: Sedláček - Všetečka, Němeček, Kanov, Žovinec, Lukačovič, Havran, Lukáč, Vráblík - Suja, Bělohlav, Nouza - Ferebauer, Luňák, Antončík - Marek, Šperger, Polodna - Mrkvička, Vaniš, Slavík.

Domácí vstupovali do utkání v pozici favorita po třech nedávných výhrách v řadě. Svou roli se vydali potvrdit již od první minuty. Ze hry uplynulo pouze čtyřicet vteřin a Václav Drábek otevřel gólový účet. Na modré čáře obešel jednoho z bránících hráčů, udělal dva kroky mezi kruhy a střelou švihem zamířil přesně do pravého horního růžku Sedláčkovy branky.

Litoměřičtí svému soupeři v prvním dějství kotouč příliš nepůjčovali. Útoky domácích ale končily na výstroji brankáře Sedláčka. Ve 12. minutě byl ale krátký na další gólovou akci domácích hráčů. Jakub Hlusička našel přesnou přihrávkou mezi kruhy číhajícího Davida Tůmu, který stejně jako v předchozím případě Drábek zavěsil do pravého horní růžku. Do první přestávky se skóre mohl měnit ještě jednou, na první gól málem dosáhli Jihočeši. Sujova střela z pravé strany propadla Přikrylovi mezi betony a kotouč klouzal brankovištěm, zastavil se však několik centimetrů před brankovou čarou a domácí si mohli oddechnout.

Ve druhém dějství se do tempa dostali Písečtí a domácí se dlouho nemohl dostat ke hře, kterou předváděli v úvodu. Sedláček si v brance hostů mohl odpočinout, zatímco Přikryl musel čelit zvýšenému počtu střel, které na něj mířily. Zejména první formace Písku v čele s hrajícím asistentem trenéra Radkem Bělohlavem jej zaměstnávala řadou střel z předbrankového prostoru.

Domácí obrana však jejich pokusy dokázala odrazit a nedovolila svému soupeři dotáhnout se na rozdíl jedné branky nebo dokonce srovnat skóre. Litoměřičtí si vytvořili nejslibnější možnost krátce po polovině utkání, ale situaci 2 na 1 zakončil po Gengelově přihrávce Novák střelou nad branku. Před třetím dějstvím tak Stadion nadále vedl o dvě branky.

Stav 2:0 však již krátce po druhé přestávce neplatil. Lukáš Luňák otočkou oklamal Drábka a bekhendovou střelou snížil na rozdíl jedné branky. Hosté ucítili šanci a ještě více zabrali. Jejich snažení ale zmařili domácí třetí brankou. Ve 48. minutě posunul Novák do úniku Jana Kloze, který se natlačil před Sedláčka a bekhendem již potřetí poslal puk do pravého horního růžku.

Litoměřičtí si již své vedení pohlídali a k další změně skóre nedošlo. Jihočeši chtěli zkusit štěstí při hře bez brankáře a pokusit se ještě o zdramatizování zápasu. Sedláček se několikrát hlásil o odjezd na střídačku, ale domácí drželi útočné pásmo, kde také celé střetnutí dohráli. Po výsledku 3:1 tak zůstávají všechny tři body v Kalich Areně, hosté se vrací do Písku s prázdnou.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy