Nervy drásající klání s lepším koncem pro domácí, Písek bere další body

Tak takovou smršť písecký stadion dlouho neviděl. Ve středečním souboji rozhodně bylo na co koukat, šedesát minut hry přineslo celkem třináct přesných zásahů. O jeden více zaznamenali domácí hráči a před vlastními fanoušky si dokráčeli k dalším bodům. K vidění byl také jeden hattrick, o který se postaral domácí střelec Jan Eberle (na snímku).
1.liga ČR, 28. kolo, st 30.11.2011
Písek
Mostečtí Lvi
7:6
3:2, 1:1, 3:3
Branky a nahrávky: 7. Eberle (Nouza, Melka), 14. Melka (Eberle, Nouza), 19. Nouza (Melka), 27. Melka (Němeček, Nouza), 42. Eberle (TS), 47. Nedorost (Polodna), 56. Eberle (Nouza, Melka) - 1. Heinisch (Vachovec), 4. Klíma (Prošek, M. Rohan), 32. Přeučil (Prošek), 51. Ondráček (Parýzek, Přeučil), 52. Ondráček (Prošek, Látal), 60. Klíma (T. Rohan, Vrtek). Rozhodčí: Přikryl - Poruba, Adamec. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 740. Střely na branku: 43:32. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:5, 7:5, 7:6.
Písek: Sedláček - Pavlíček, Žovinec, Všetečka, Němeček, Kanov, Lukáč, Havran, Lukačovič - Antončík, Luňák, Slavík - Eberle, Melka, Nouza - Kudrna, Šperger, Polodna - Ferebauer, Nedorost, Mrkvička.
Mostečtí Lvi: Benda - Martinec, Látal, M. Rohan, Prošek, Parýzek, Apelis, Přindiš, Panuška - Tauš, Vachovec, Heinisch - T. Rohan, Klíma, Vaněk - Ondráček, Přeučil, Slavíček - Nedrda, Vrtek, Havelka.
Kdo na středeční utkání dorazil později, ten se mohl po svém příchodu hodně divit. Poprvé se měnilo skóre totiž hned po šestatřiceti vteřinách. Po vyhraném vhazování se hosté vrhli do útoku a Heinischova střela z mezikruží slavila úspěch – 0:1.

A o pouhé tři minuty později zvedli Mostečtí ruce nad hlavu podruhé. Svěřenci trenéra Jeřábka dokázali využít hned svou první početní výhodu. Proškova střela se odrazila od zadního mantinelu přesně na hůl Tomáše Klímy, pro kterého nebyl problém přelstít ležícího Sedláčka – 0:2.

V tu chvíli to nevypadalo s domácími vůbec dobře. Šťastná branka ale Písecké nakopla a zbytek první části patřil Jihočechům. Eberle z rohu namířil na mosteckou klec a puk se s notnou dávkou štěstí dostal za brankovou čáru – 1:2.

Ve 14. Minutě dokázali domácí srovnat na 2:2. Ve chvíli, kdy na trestné lavici odpykával trest Parýzek, putoval kotouč po vlně Nouza – Eberle – Melka a třetí jmenovaný na konci pěkně sehrané přesilovkové akce přesměroval křížnou přihrávku za záda bezmocného Bendy.

Veledílo Písečtí dokonali v samotném závěru první části. Těsně před první sirénou Jihočeši podruhé v utkání využili přesilovku a poprvé v utkání se dostali do vedení. Na modré čáře napřáhl Tomáš Nouza a golfový úder zamířil do levého horního růžku mostecké branky – 3:2.

Jestliže někdo očekával, že druhá část středečního klání bude podobný scénář jako první dějství, mýlil se. Prostřední část totiž přinesla pouhé dva zásahy, a to po jednom na každé straně. Nejprve na 4:2 upravil Melka, který si poradil s ležícím Bendou, aby krátce po polovině úspěšně dorazil Proškovu střelu za záda brankáře Sedláčka Přeučil.

Jako klid před bouří. Tak by se dala označit druhá fáze zápasu, během které byly k vidění pouze dvě branky. Ve třetí části se totiž děly věci… Zkraje závěrečného dějství přišlo pro Písecké alespoň chvilkové uklidnění. Na hostující branku se řítil zcela sám Eberle, těsně před zakončením byl ale faulován a rozhodčí Přikryl ani vteřinu neváhal s nařízením trestného střelené. Skulinku mezi Bendovými betony původem kladenský útočník snad lépe trefit nemohl a Písek opět vedl o dvě branky.

Domácí s chutí útočili i nadále a výsledkem nakonec také byla šestá branka v mostecké síti. Polodnovu střelu dorazil zblízka Nedorost a v čase 46:27 Písečtí vedli již 6:3. Jenže hosté se nehodlali s daným stavem smířit a dokázali plně využít vybídnutého prostoru před píseckou brankou. V polovině třetí části pozapomněla písecká obrana na Ondráčka a osamocený hráč hostující celku snížil na 6:4.

Stejný hráč mosteckého týmu o sobě dal vědět ještě jednou. Přesněji o pouhou minutu později, když se ocitl v totožné pozici a také tentokrát se nemýlil, když pokořil ležícího Sedláčka ranou z bezprostřední blízkosti – 6:5.

Další změny přinesla 56. Minuta utkání. Mezi střelce se potřetí v utkání zapsal Jan Eberle a dokonal tak svůj hattrick v utkání. Útočník Písku změnil směr Nouzovy střely a kotouč prošel pod betonem mosteckého brankáře – 7:5.

Hostům v samotném závěru nezbývalo než riskovat a necelé dvě minuty před koncem třetí části se hosté vyrukovali se šesti hráči v poli. Početní převahu zvýraznilo navíc vyloučení na straně Písku a v šesti proti čtyřem nakonec byli hráči ze severu Čech podruhé v utkání úspěšní. V závaru před píseckou brankou se nejlépe zorientoval Tomáš Klíma a podruhé v utkání se zapsal mezi střelce – 7:6.

V posledních vteřinách hry ještě hosté usilovali o prodloužení, Písečtí si ale všechny tři body uhlídali. Středeční utkání tak skončilo netradičním výsledkem 7:6.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Připravovali jsme se na to, že to bude zcela odlišné utkání, než proti Ústí, kde tým zázračně vyhrál. To se následně také potvrdilo, soupeř na nás vlítnul a ve čtvrté minutě vedl o dvě branky. Ještě že utkání sedlo první útočné formaci Nouza – Melka – Eberle, která dávala góly. Jinak to ale rozhodně dobré nebylo, chyběla zodpovědnost, nasazení s bruslením a pohyb. Sice jsme ještě v první třetině otočili z 0:2 na 3:2, zbytečně jsme si ale další průběh sami komplikovali vlastními chybami. Ve třetí třetině jsme vedli o tři branky, ale nakonec jsme si z toho sami udělali drama a v závěru se museli bát o výsledek. Zase jsme plno šancí nedokázali využít. Troufám si říct, že kdyby byla naše koncovka důslednější, mohlo být po druhé třetině rozhodnuto. Chyby ale děláme také v obraně, kde jsme dali soupeři příliš mnoho prostoru před vlastní brankou. Na tomto všem musíme pracovat, abychom se toho vyvarovali. Sice jsem v naší hře viděl několik chyb, důležité body ale naštěstí máme.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy