Písečtí opět bodovali, tentokrát od Otavy odjíždí s prázdnou Olomouc

Písečtí hokejisté dokázali bodovat ve čtvrtém zápase v řadě. Pod výhru 5:2 se nejvíce podepsal Antonín Melka, který zaznamenal hattrick a samozřejmě gólman Vojtěch Sedláček.
1.liga ČR, 30. kolo, st 7.12.2011
Písek
Olomouc
5:2
1:0, 3:1, 1:1
Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Lukáč, Polodna), 24. Melka (Nouza, Bělohlav), 34. Kudrna (Polodna, Šperger), 35. Melka (Antončík, Slavík), 60. Melka (Nouza, Slavík) - 38. Kolouch, 46. Bartoň (Pekr). Rozhodčí: Kubičík - Jurečka, Rychlý. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 870. Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Písek: Sedláček - Všetečka, Vráblík, Pavlíček, Žovinec, Kanov, Lukáč, Havran - Bělohlav, Melka, Nouza - Slavík, Vaniš, Antončík - Kudrna, Šperger, Polodna - Ferebauer, Nedorost, Suja.
Olomouc: Kašík (35. Žigárdy) - Bartoň, Horák, Janáček, Kotvan, Lhotský, Nedbálek, Ondrušek, Staněk - Ministr, Herman, Marosz, Řípa, Haluza, Dopita, Pšurný, Kolouch, Kucsera, Rác, Pekr, Kucharczyk.
Na úvod utkání si oba týmy nabídli hru v početní výhodě, domácí tuto šanci přetavili ve vedoucí branku. V čase 3:51 Lukáč vystřelil od modré čáry a Jiří Kudrna svou tečí poslal Jihočechy do vedení – 1:0. Písecké vedoucí branka povzbudila. Šance Bělohlava a samostatný únik Polodny však Kašík zneškodnil. V patnácté minutě Antončík střílel z bezprostřední blízkosti, olomoucký gólman i pro tentokrát svoje mužstvo podržel. O chvíli později Řípa řádně prověřil pozornost Sedláčka, který udržel čisté konto.

Na začátku druhé třetiny skóroval Slavík, rozhodčí ovšem branku neuznal, kvůli zásahu rukou. Písečtí si spravili chuť v čase 23:43, kdy Antonín Melka prostřelil hostujícího brankáře mezi betony – 2:0. Odpovědět mohl Kucharczyk, který se ocitl sám před domácím brankářem, Sedláček opět podržel svůj tým. Další gól mohl přidat Melka, který se dostal do samostatného úniku, Kašík byl proti. V čase 33:01 domácí sehráli pohlednou akci. Polodna našel povedenou přihrávkou zpoza brány Jiřího Kudrnu a ten zamířil přesně pod břevno – 3:0. To nebylo vše. V čase 34:43 Antonín Melka počkal na pohyb Kašíka a poté uklízel puk do odkryté klece – 4:0. Po čtvrté brance Kašík přenechal místo v olomoucké svatyni Žigárdymu. V čase 38:16 Olomoučtí měli možnost trestného střílení a Petr Kolouch se z ostrého úhlu trefil pod horní tyč – 4:1.

Do třetí části hosté vstoupili aktivně a v čase 45:18 se Jakub Bartoň z blízkosti trefil pod horní tyč – 4:2. Kohouti vycítili šanci a na píseckou bránu se valil jeden útok za druhým. Příkladem je dělovka Horáka, kterou Sedláček zlikvidoval s velkými obtížemi. Při dalších šancích hostů měl i domácí brankář velké štěstí. V padesáté čtvrté minutě mohl hostům přiblížit bodový zisk Herman, Sedláček opět předvedl důležitý zákrok. Za dvě minuty Mora pořádně zavařila v domácím brankovišti, písecký gólman měl opět poslední slovo. Necelé tři minuty před koncem třetí části, po teči Kucsery, zazvonila tyč Sedláčkovy brány. V čase 59:08 Nouza přihrál Antonínu Melkovi, který zblízka prostřelil olomouckého brankáře a definitivně rozhodl o výhře Písku – 5:2. Melka touto trefou rovněž dovršil hattrick.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Samozřejmě jsme spokojení nejen s předvedenou hrou, ale také proto, že i pro diváky jsme sehráli velmi dobré utkání. Těší mě, že si hráči zodpovědně plnili své pokyny. Dobře jsme bruslili, byli v pohybu, a to po celé utkání. I když jsme dostali branku, dokázali jsme se z toho rychle otřepat a šlapali jsme dál. Samozřejmě musím pochválit také gólmana, který nás v důležitých chvílích podržel..

Petr Fiala (HC Olomouc): Domácí vyhráli zcela zaslouženě. Za vítězstvím si šli daleko důsledněji než my. Naše mužstvo se probralo až za stavu 4:0, a to už bylo pozdě. Takhle jsme měli začít od prvního střídání a nemyslet si, že v Písku dostaneme body zadarmo. Hráče jsme jasně upozorňovali, že domácím se poslední dobou daří, ale bohužel. Přístup byl špatný a body jsme si za odvedený výkon nezasloužili.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy