Výborné výsledky Písku pokračují, důležitý zisk cenného skalpu Olomouce

Písečtí hokejisté si připsali čtvrtou výhru v řadě a dnes získali cenný skalp Olomouckých. Na góly se čekalo až do druhé třetiny, kdy se hned diváci dočkali čtyř branek. Do závěrečné části se šlo za nerozhodného stavu 2:2. O vítězství Písku rozhodnul Zdeněk Šperger, který poslal Písek do vedení 3:2. Tento stav svítil na ukazateli skóre i po šedesáti minutách. Velký podíl na výhře měl rovněž Tomáš Nouza, který zaznamenal dvě branky.
1.liga ČR, 43. kolo, st 25.1.2012
Olomouc
Písek
2:3
0:0, 2:2, 0:1
Branky a nahrávky: 34. Ondrušek (Haluza, Bartoň), 36. Kucharczyk (Kucsera, Kolouch) – 30. Nouza (Melka), 32. Nouza (Havran, Melka), 45. Šperger (Mrkvička, Polodna). Rozhodčí: Humpolíček – Klein, Skopal. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 872. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Olomouc: Kašík – Janáček, Nedbálek, Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Kotvan, Staněk, Vrána P. – Kucharczyk, Kolouch, Selingr – Marosz, Herman, Haluza – Pšurný, Ministr, Vodný – Kucsera, Zbořil, Lehečka.
Písek: Sedláček – Havran, Všetečka, Žovinec, Pavlíček, Vráblík, Lukáč, Dvořák, Kanov – Nouza, Melka, Kudrna – Antončík, Luňák, Nedorost – Polodna, Šperger, Mrkvička – Ferebauer, Vaniš, Suja.

Bojovný a pro hosty velmi důležitý zápas, ve kterém se však dlouho čekalo na góly, nabídl duel 43. kola mezi třetí Olomoucí a osmým Pískem. Úvodní třetina nabídla pohledný hokej nahoru dolů, spoustu šancí, avšak ani jeden kotouč neskončil v síti.

To se změnilo v periodě druhé. A překvapivě to byli Jihočeši, kdo se během 73 vteřin při hře ve čtyřech prosadil dvakrát. Nejprve hosté výtečně sehráli situaci po vhazování v útočném pásmu, Melka poslal puk před první tyčí a Tomáš Nouza se z první trefil do pravé šibenice.

Chvíli na to trestal Písek chybu domácí defenzivy. Nedbálkovi podjely brusle, Tomáš Nouza se zmocnil puku, objel vyjetého Kašíka a zasunul do prázdné. Když už se zdálo, že je to s domácími zlé a nedobré, přispěchala na pomoc využitá přesilovka.

Obránce Jiří Ondrušek si zpracoval puk na vrcholu levého kruhu a tvrdou bombou snížil. Dvě minuty na to zahráli hosté dvakrát puk na zakázané uvolnění, dlouho nemohli vystřídat hráče, což možná mělo za následek vyrovnání. Hanáci vykombinovali akci až k volnému Radimu Kucharczykovi, který s přehledem svou šanci zužitkoval.

Druhé dějství nabídlo i další příležitosti, tu možná největší spálil písecký Šperger, který přestřelil úplně prázdnou svatyni Kohoutů. Zase tak dlouho ho to ale mrzet nemuselo, protože na začátku třetí části se trefil. Zdeněk Šperger prošel domácí defenzivou jako nůž máslem a střelou k tyči pod vyrážečku poslal svůj tým opět do vedení.

Olomouc se poté hnala do útoku, soupeře výrazně pozlobila ve dvou přesilových hrách hned po sobě, na skvělého Sedláčka však recept najít nedokázala, a to ani při závěrečné power-play.

Svěřenci Petra Fialy a Jana Tomajka tak už popáté za sebou nedosáhli na plný bodový zisk, naopak Řeháčkova družina zvítězila za tři body počtvrté v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Od zápasu v Kadani nehrajeme dobře, naše výkony jsou jako na houpačce. Začalo se vlažně, pak se hrálo ještě hůř. Chybí nám týmový duch, bojovnost, tedy to, co nás vyneslo na třetí místo. Hosté si svou bojovností výhru zasloužili. My jsme začali bojovat pozdě, už se nám něco podobného stalo v Třebíči. Ve třetí třetině sice vidíte snahu, ale nic z toho nevypadne. Z toho rezultují ty současné výsledky. Musíme se vrátit k pokornému hokeji a hned to bude fungovat jinak.

Josef Řeháček (IHC KOMTERM Písek): Mně se utkání hodnotí dobře, protože jsme vyhráli. Jeli jsme se do Olomouce pokusit uhrát co nejlepší výsledek. Byli bychom rádi i za bod nebo za dva, tři jsou ale obrovským úspěchem. Musím mančaft pochválit. Důležitá byla první třetina, že jsme ji uhráli 0:0. Do druhé třetiny jsme vstoupili tak, jak v poslední době hrajeme. Hodně jsme bruslili, po chybách soupeře jsme se dostali do vedení. Sice jsme pak inkasovali na 1:2, ale myslím si, že mančaft si teď věří, branka nás totiž nepoložila. Naopak jsme mohli hned skórovat, šance jsme měli. Neproměnili jsme je a soupeř to potrestal. Ve třetí třetině se už jen čekalo na gól, bylo jasné, že kdo ho dá, asi vyhraje. V závěru jsme byli ve dvou oslabeních pod tlakem, ale gólman i celé naše mužstvo podali dobrý výkon.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy