Mladší dorost si vyšlápl na Plzeň

Domácí předvedli výborný bojovný výkon, v každé třetině dokázali vstřelit po jedné brance a nakonec zaslouženě zvítězili. Hlavním strůjcem úspěchu byl písecký gólman Pechek, který podpořil bojovný výkon píseckých dorostenců skvělými a výstavními zákroky.
Extraliga mladšího dorostu, 22. kolo, ne 8.1.2012
Písek
Plzeň
3:1
1:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 2. Duchoň (Rod), 25. Klas, 49. Skala - 58. Krliš
Rozhodčí: Šperl - Zvoníček, Střeďák
Průběh utkání: 1:0, 1:0, 1:1
Písek: Pechek (Brož) - Kolčko, Turek, Koutenský, Sýbek, Červinský "C", Hanus, Kajtman - Vráblík, Marcilis, Jiřinec, Pokorný, Křenek, Skala, Klas, Rod, Polanský, Volf, Duchoň.
Plzeň: Zeman (25.Štekr) - Muchka, Pokorný, Polívka, Hůlka, Kaňák, Walter, Starý, Martykán - Beneš, Vlček, Jakubec, Krystl, Opava, Krliš "C", Hajšman, Švarc, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stránský.
První třetinu začali aktivněji domácí. Odměnou jim byla přesilová hra hned v úvodu utkání, kterou po pěkné kombinaci, v čase 1:57, využil Duchoň- 1:0. Hosté se nechtěli smířit s nepřízným stavem a okamžitě začali útočit. Od tohoto momentu převzali Plzeňští iniciativu a zdálo se, že vyrovnání je jenom otázkou času. Proti ale byla obětavá obrana domácích a hlavně brankář Pechek, který se zaskvěl neskutečnými zákroky. Na konci desáté minuty upláchl písecké obraně plzeňský Opava a ujížděl sám na branku. Písecký gólman se mu neohroženě vrhl pod nohy a vypadalo to, že má puk bezpečně pod sebou, jenomže kotouč se ze souboje vykutálel a jenom o pár centimetrů minul branku Písku. Plzeňský tlak neustával, ale hostující hráči žádnou z šancí nevyužili. Po první třetině tak na světelné tabuli svítil stav 1:0.

V přestávce se domácí hokejisté oklepali z náporu hostů a do druhé třetiny vstoupily jako vyměnění. Opět se dostávali do šancí a s Plzeňskými hráli vyrovnanou partii. V čase 24:50 udeřili opět Písečtí, když se v přesilové hře dostal k dorážce Klas a zvýšil tak na 2:0. Trenéři Plzně se rozhodli k překvapivé brankářské rošádě a místo Zemana se do branky hostů postavil Štekr. Oba týmy předváděli pěkný hokej, šance střídala šanci. Zásluhou brankářů na obou stranách kluziště zůstával stav nezměněn a hráči se tak rozešli do kabin za stavu 2:0.

Do třetí části hry vstoupili opět oba soupeři velice aktivně a snažili změnit skóre ve svůj prospěch. Plzeňští se tlačili do útoku, ale jihočeští mladíci kontrolovali hru a hlídali příznivý výsledek. V čase 49:00 se po vhazování zmocnil kotouče domácí Skala, potáhl si puk a zakončil krásnou bekendovou střelou- 3:0. Výsledek zápasu se už zdál být rozhodnutý, západočeští hokejisté se sice snažili o gólové zakončení, ale jejich křečovitému hernímu stylu dokázali domácí celkem v poklidu vzdorovat. Když už se Plzeňští prodrali k nebezpečné střele, ztroskotali na vynikajícím Pechkovi. Hosté se nakonec přeci jen dočkali gólové radosti, když v čase 57:27 propálil Krliš domácího brankáře mezi betony a zápas tak dostal nový náboj- 3:1. Trenér hostů odvolal gólmana a Západočeši se nastěhovali do útočného pásma se šesti hráči. V poslední minutě vychytal Pechek plzeňského útočníka výstavním semaforem a zápas tak skončil vítězstvím Písku nad Plzní v poměru 3:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy