Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 29. kolo, pá 16.12.2011
Písek
Zlín
2:3
1:1, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 9. L. Volf (Bernad), 50. Bernad (Hanus, Schwamberger) - 20. Tomiga, 22. Matula, 43. Grygera (Hladiš). Rozhodčí: Poskočil - Šperl, Jílek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 90. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.
Písek: Škuta - J. Březina, Schwamberger, Švanda, Žáček, Dudák, Reiniš, Bernad, Banci, Ciboch, D. Vlk, P. Březina, J. Vlk, Horažďovský, L. Volf, Hanus, Janásek.
Zlín: Čepila - Řezáč, Grygera, Stuchlík, Hladiš, Tomiga, Velčovský, Hlaváč, Dalajka, Kratochvíl, Talán, Procházka, Skočík, Zaremba, Matula, Macharáček, Vyoral, Galuška, Kužílek.
Hosté začali zápas velmi aktivně. V úvodní minutě hry musel Škuta dvakrát zasahovat. Poprvé proti střele Kratochvíla z pravého kruhu. K dorážce se následně probojoval ještě Dalajka, oba pokusy písecký brankář kryl úspěšně. V prvních fázích hry se Píseckým vůbec nedařilo dostat puk do vlastní branky a tak první vážnější šance před zlínskou klecí byla k vidění až v 5. minutě. Ránu Schwambergera z bezprostřední blízkosti však Čepila dokázal pokrýt.

První branková moment nastal na začátku deváté minuty. Písečtí vyhráli vhazování před vlastní brankou, Bernad dlouhým pasem vyslal do průniku Lukáše Volfa, který z rychle sehrané akce poslal svůj tým do vedení. O rychlé vyrovnání se pokoušel Řeháč, který se prokličkoval z obrany až před píseckou branku, na zdárné zakončení ale chybělo zlínskému hráči dostatek sil.

Nakonec však první třetina přece jenom skončila za remízového stavu. Hosté udeřili těsně před první pauzou. Tomiga namířil puk z levého kruhu k bližší tyči a kus černé gumy se zastavil až v síti – 1:1.

Na začátku prostřední části dohrávali domácí početní výhodu, při převaze jednoho hráče ale trochu nešťastně inkasovali, když nezvládli rozehrávku před vlastní brankou. Odražený puk totiž zachytil v nebezpečných pozicích Matula, který se zakončením dlouho neváhal a golfovým úderem trefil místo mezi betony domácího brankáře – 1:2.

Další průběh druhé části přitom patřil spíše domácím. Ciboch a po něm také Hanus s Dominikem Vlkem se objevili ve střeleckém postavení, ani jeden z domácích hráčů úspěšný nebyl. Chvíli poté byl opět velmi blízko aktivně hrající Dominik Vlk, ležící brankář Zlína však za pomoci dvou obránců v brankovišti obstál.

V samotném závěru druhé části se domácím naskytla téměř minutová výhoda dvou hráčů. Jihočeši Čepilovu branku zdatně obléhali, ani jeden kotouč směrovaný na zlínskou branku však do sítě neproniknul. Hosté těžké momenty statečně přečkali.

Na začátku závěrečného dějství se hostům podařilo vstřelit důležitou třetí branku, když Škuta neudržel střelu z Grygerovy hole – 1:3. Dvoubrankový náskok Zlínští udrželi přeně do padesáté minuty. Poté napřáhl na modré čáře David Bernad a rána píseckého beka se zastavila za zády nic netušícího Čepily.

Písek byl aktivnějším týmem také ve zbývající části hry. Lukáš Volf uháněl v přečíslení společně se Schwambergerem, druhý jmenovaný nakonec také pálil, do cesty se jeho střele postavil beton zlínského gólmana. V posledních vteřinách hry Jihočeši zatlačili soupeře při hře bez gólmana, dorovnat skóre se Píseckým nepodařilo. Všechny tři body z utkání tak bral PSG Zlín.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy