Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 34. kolo, so 21.1.2012
Plzeň
Písek
5:2
1:0, 4:1, 0:1
Branky a nahrávky: 8. Moravčík (Šmíd, Zimmermann), 28. Šimandl (Mašek), 32. Šimandl (Mašek), 34. Zimmermann (Tulačka, Holý), 36. Přikryl (Andrlík, Šmíd) - 26. Volf (Bernard), 55. Schwamberger (Volf). Rozhodčí: Grech - Havelec, Maloušek. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
Plzeň: Pacl - Andrlík, Holý, Kubík, Lobo, Marcel, Moravčík, Šmíd - Kristl, Krliš, Mašek, Polata, Přikryl, Ryba, Sladký, Tulačka, Uhlík, Vlček, Zimmermann, Šimandl.
Písek: Mazuch - Bernard, Hanus, Horaždovský, Janásek, Švanda, Žáček - Banci, Březina J., Březina P., Ciboch, Dudák, Novotný, Schwamberger, Vlk D., Vlk J., Volf.
Domácím se úvod zápasu vůbec nepovedl. Hned v první minutě se dopustili dvou přestupků a nabídli tak Písku téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku. Tu se ale hostům nepodařilo úspěšně sehrát. Nejblíže gólu byl asi Dominik Vlk, který měl před sebou odkrytou branku, ale z ostrého úhlu trefil pouze boční síťku. Stejný hráč měl velkou šanci také v 5. minutě, když dostal na modrou přihrávku mezi plzeňské beky, kterým ujel. V koncovce se mu ale opět nezadařilo a branku přestřelil. Domácí po špatném úvodu postupně přebírali iniciativu a vytvářeli si souvislý tlak. Mašek byl v šanci faulovaný a Plzni se tak naskytla výhoda přesilové hry. Tu využil tvrdou ranou od modré Moravčík. 7:36 – 1:0. Další velkou šancí měl Uhlík, kterému se Mazuchova vyrážka odrazila před odkrytou branku. Jenže puk mu skončil pod bruslemi a než si jej srovnal byli již obránci i gólman na místě. Domácí měli po zbytek třetiny herně navrch, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořili. Až v 18. minutě se před branku vydal Sladký a jeho akci zakončoval Šimandl. Měl ale puk na bekhend a Mazuch se překvapit nenechal. Na skóre nezměnila nic ani další přesilovka Plzně v závěru třetiny.

V úvodu druhé třetiny měli domácí několik velkých šancí. Po střele Maška chytil Mazuch perfektně dorážku Šimandla. Po dalším závaru si písecký gólman poradil i s nebezpečnou střelou Marcela. Ve 26. minutě hráli domácí v oslabení. Přesto do brejku ujel Zimmermann, který ale předtím strávil na ledě již hodně času a tak jej písecký obránce dojel a znemožnil mu nebezpečně zakončit. Neproměněná šance mohla Plzeň mrzet o to víc, že hned vzápětí se po pravém křídle rozjel Volf a přesnou střelou zápěstím srovnal. 26:00 – 1:1. Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel. Do brejku se dostal Šimandl a nikým neatakován měl dostatek času k provedení precizního bekhendového blafáku. 27:07 – 2:1. Tím se odstartovala gólová smršť Plzně. Po akci Maška si puk vzal opět Šimandl, proháčkoval se mezi kruhy a střelou švihem navýšil vedení Plzně. 31:38 – 3:1. Další gól domácích přidal po dlouhé forhendové kličce Zimmermann. 33:02 – 4:1. Skóre druhé třetiny uzavřel po povedené přesilovkové kombinaci střelou z pravého kruhu Přikryl. 35:52 – 5:1.

Také v úvodu třetí části si Plzeň vypracovala velkou šanci. Uhlík ale nedokázal bekhendem Mazucha prostřelit, hlavně proto, že byl faulovaný. Pak ale převzali iniciativu hosté. Tlak Písku vrcholil ve 49. minutě, kdy první útok hostů vyšachoval domácí obranu a následně donutili i brankáře Pacla opustit branku. Poté však Písečtí nedokázali dopravit puk do opuštěné branky. Domácí se ale ubránili pouze za cenu faulu. V přesilovce měl obrovskou šanci Švanda, kterému nabil křížnou přihrávkou Jan Březina. Jenže Pacl vytáhl vynikající zákrok lapačkou a puk mířící do odkryté branky chytil. V 55. minutě domácí ve vlastním obranném pásmu vyrobili sérii neuvěřitelných minel, kdy několikrát nedokázali vyhodit puk. Ten se nakonec dostal k Volfovi, který uviděl volného Schwambergera a Pacl byl tentokrát proti střele do odkryté branky bezmocný. 54:44 – 5:2. Vzápětí ještě mohl zápas zdramatizovat Ciboch, který ujel do brejku, ale Pacl jej vychytal a poradil si i s následnou dorážkou. Domácí tak nakonec vyhráli třígólovým rozdílem hlavně díky povedené druhé třetině a výbornému Paclovi.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy