O výsledku vyrovnaného utkání rozhodla druhá třetina

Zápas, který nabídl mnoho šancí a osobních soubojů, skončil vítězstvím Chomutova, o kterém rozhodly dva slepené góly ve druhé třetině.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 36. kolo, so 28.1.2012, KOMTERM ARENA
Písek
Chomutov
1:2
0:0 1:2, 0:0
Branky a nahrávky: 34. Schwamberger (Březina, Volf L.) - 37. Fronk, 38. Zezula . Rozhodčí: Madrisz - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Písek: Mazuch (Škuta) - Švanda, Banci, Červinský, Žáček, Bernad, Hanus, Janásek "C" - Volf J., Březina, Schwamberger, Šuhaj, Ciboch, Rod, Dudák, Vlk, Volf L., Novotný.
Chomutov: Dvořák (Lukeš) - Havel, Hlava D., Souček, Páleník, Šmíd, Drobný, Kozák - Ringler, Hlava N. "C", Fronk, Kämpf, Pastyřík, Toušek, Černý, Macháček A., Zezula, Vlastník, Macháček P., Chrpa.

V prvním dějství byl k vidění neurovnaný hokej s řadou nepřesností na obou stranách. Oba dnešní soupeři sice měli slibné šance ke skórování, ale žádná ze střel neskončila za zády některého z brankářů. Nástup do utkání zvládli lépe Písečtí, ale nedokázali z herní převahy vsítit branku. Z nepříjemného píseckého presingu plynulo vyloučení Vlastníka. Přesilová hra Písku byla sice pohledná, ale bez gólového úspěchu. Po početní výhodě se hra urovnala a hokej se hrál nahoru-dolu. Více šancí jsme viděli až ve 14. minutě, kdy se utrhl Březina, který ujížděl sám na bránu, ale jeho bekhendovou kličku lapil Dvořák. Z následného protiútoku se do úniku dostal chomutovský Chrpa. V 18. minutě byl vyloučen Dudák, ale jeho vyloučení mohli využít Písečtí, když se Volf se Schwambergrem dostali do přečíslení a prvně jmenovaný střílel jen těsně vedle pravé dvořákovy tyče.

Druhou část s přehledem opanovali hosté z Chomutova. Písečtí se sice dostali do překvapivého vedení, ale Piráti dokázali dvěma slepenými góly změnit skóre ve svůj prospěch. Hned z úvodu třetiny jsme zaznamenali šanci hostů, po které musel odejít na trestnou lavici Žáček. Domácí oslabení přežili i díky skvěle chytajícímu Mazuchovi. Poté Chomutovští stále hrozili, aktivní Fronk pálil z mezikruží, ale Mazuch byl tam kde měl. Ale Písek také zahrozil. Například, když Bernad střílel na Dvořáka, vznikla mela před brankou, která bohužel pro domácí neskončila gólovým úspěchem. Ve 29. minutě opět fauloval Žáček a opět skvělý Mazuch zachránil písek od inkasované branky. Chomutov neustával ve svém tlaku a pokračoval ve vytváření slibných šancí. Z toho, ale těžili Písečtí. Z rychlého protiútoku se po nádherné kombinaci trefil Daniel Schwamberger. Chomutov, ale odpověděl dvěma rychlými góly. Nejprve se trefil Jiří Fronk a poté Michal Zezula. To znamenalo, že Chomutov vedl po 2. třetinách nad Pískem 2:1.

I třetí třetinu zahájili lépe chomutovští svěřenci. Hned ve 42. minutě musel hasit požár v písecké obraně Mazuch. Následný protiútok Písku táhl Ciboch, ale jeho střela vypadla Dvořákovi jen vedle jeho pravé tyče. Písek se snažil o vyrovnání rychlými brejky, ale zradila je koncovka jako to bylo například u Volfa se Šuhajem. Ojedinělá šance Písku u které byl Ciboch zaznamenala střelu do tyče. Při příležitosti závěrečného tlaku byl vyloučen Janásek, ale domácí se nevzdávali. Do poslední minuty nastoupili písečtí svěřenci v šesti bruslařích, ale vyrovnat už se jim nepodařilo. Zápas tak skončil výsledkem 1:2.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Komterm Písek): Myslím, že jsme dnes sehráli kvalitní zápas. Naše sestava je oslabená, takže jsme ji museli doplnit mladými hráči. Nadstavbová část je úplně o něčem jiném, soupeři jsou daleko kvalitnější. Sehráli jsme vyrovnané utkání, rozhodla asi druhá třetina, kdy jsem udělali fatální chyby, které rozhodly o výsledku utkání. Trápí nás trochu střelecká potence, s jedním vstřeleným gólem se vyhrávat nedá a to asi rozhodlo dnešní utkání.

Luboš Sláma (Piráti Chomutov): My jsem dnes byli o trochu lepším týmem a proto jsme také vyhráli, ale byl to ubojovaný zápas. Jsme rádi za 3 body. Písek včera vyhrál s Karlovými Vary, takže byli nabuzený, za to my jsme dostali 8 gólů v Českých Budějovicích. Chtěli jsme dneska vyhrát, to se nám podařilo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy