Favorité z Vítkovic nakonec potvrdili svou kvalitu a u Otavy zvítězili

Píseckým mladíkům se sice vydařil vstup do první a druhé třetiny, ale na dobře hrající Vítkovice jejich obětavý a sympatický výkon nestačil.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 40. kolo, so 18.2.2012
Písek
Vítkovice
4:6
1:2, 2:3, 1:1
Branky a nahrávky: 1. Indrák (Bernad, Ciboch), 21. Indrák (Reiniš, Hanus), 23. Indrák (Bernad), 59. Vlk (Indrák) - 5. Černín (Kovář, Rimmel), 6. Ollender (Klok, Štencel), 24. Škutchan (Česlík), 32. Illéš (Ballner, Cabák), 34. Rimmel (Tomi), 46. Tomi (Illéš). Rozhodčí: Sýkora - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:6, 4:6.
Písek: Havelka (34. Škuta) - Švanda, Banci, Vlk, Žáček, Hřebíček, Reiniš, Hanus - Březina, Schwamberger, Indrák, Ciboch, Dudák, Bernad, Volf, Novotný, Janásek "C".
Vítkovice: Svoboda (Mizera) - Puzič, Štencel, Klok, Cabák, Černín "C", Pop, Bail - Ballner, Tomi, Churý, Rimmel, Kovář, Česlík, Illéš, Škutcha, Klapetek, Ollender, Sysala.
Vstup do utkání se lépe vydařil domácím, když se po dvaceti šesti vteřinách hry dostali do vedení. Bernad našel dlouhou přihrávkou osamoceného Indráka, který s přehledem tuto šanci proměnil - 1:0. Hosté ale dlouho na nic nečekali a okamžitě začali zjednávat nápravu. V čase 4:08 se na modré čáře opřel do puku Cabák a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Zhruba za minutu a půl už Vítkovičtí vedli, když Klok našel střílenou přihrávkou Ollendera, který pohotovou tečí usměrnil kotouč do písecké svatyně – 1:2. Do konce první části mohli na straně hostů zvýšit vedení Kovář s Česlíkem, ale ani jeden z nich svou šanci nevyužil. Za domácí mohl v oslabení vyrovnat Březina, avšak Svoboda svůj tým podržel skvělý zákrokem.

Začátek druhé části se nesl v duchu písecké aktivity a domácí okamžitě sklízeli ovoce. Střelu Reiniše, ve dvacáté první minutě, tečoval za Svobodova záda Indrák - 2:2. Jihočeši vycítili šanci a svému soupeři zle zatápěli. V čase 22:25 zkompletoval hattrick aktivní Indrák, který nepříliš důraznou střelou od modré čáry překonal Svobodu – 3:2. Hosté ale opět nelenili a už za necelou minutu svítil na světelné tabuli znovu nerozhodný stav, když Škutchan po nenápadné akci dostal puk za Havelkova záda – 3:3. Moravskoslezští dorostenci se oklepali z aktivity Písku a začali diktovat tempo hry. Před druhou přestávkou se jim podařilo ještě dvakrát vstřelit branku. Nejprve si ve třicáté druhé minutě povodil domácí obranu Ballner a naservíroval kotouč osamocenému Illéšovi, který zavěsil pod břevno odkryté klece - 3:4. Za minutu a půl se Třinečtí radovali znovu. Rimmel totiž tečoval střelu od modré a hosté šli šťastně do dvoubrankového trháku – 3:5. V týmu Písku došlo po této brance ke střídání brankářů, Havelku nahradil Škuta. Žádný z týmů už do koce druhé periody neskóroval a proto si Vítkovice odnesly do kabin vedení o dvě branky.

Domácím nezbylo nic jiného, než se ve třetí třetině pokusit smazat manko ve skóre. Snahu Píseckých ale utnul po necelých šesti minutách Tomi, který využil chybné rozehrávky domácí obrany a v samostatném úniku v oslabení prostřelil Škutu mezi betony – 3:6. Po tomto okamžiku působili starší dorostenci Písku celkem bezradně, hlavně díky perfektní a málo chybující obraně Vítkovických. Snížit mohl Dudák a chvíli po něm Hanus, ale žádný z nich svou šanci nevyužil. To se podařilo až ke konci základní hrací doby, když Vlk protlačil do branky vyraženou Indrákovu střelu – 4:6. Více už s vývojem zápasu domácí udělat nedokázali a utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Vítkovic.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy