Starší dorost Sparty si u Otavy dokráčel pro vysoké vítězství

Pražané rozhodli utkání už ve druhé periodě, kdy po vyrovnané první části nasázeli píseckým mladíkům pět branek. Zbytek utkání si Sparťané pohlídali, nedopustili žádné komplikace a dokázali ještě navýšit skóre ve svůj prospěch.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 41. kolo, pá 24.2.2012, KOMTERM Arena
Písek
Sparta Praha
2:9
2:2, 0:5, 0:2
Branky a nahrávky: 4. Indrák (Dudák), 12. Ciboch (Indrák) - 5. Preševa (Bílek), 8. Bartoš (Slavíček, Brém), 24. Hemr (Preševa), 28. Abdul (Hemr), 35. Bartoš (Bílek, Brém), 37. Hemr (Svoboda, Vacek), 37. Svoboda (Vacek), 42. Široký (Preševa), 51. Svoboda (Preševa, Hemr). Rozhodčí: Svoboda, Dvořák - Flégl, Ingriš. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 2:9.
Písek: Mazuch (37. Škuta) - Švanda, Banci, Žáček, Hřebíček, Bernad, Hanus, Janásek - Březina, Schwamberger, Indrák, Ciboch, Vlk D., Dudák, Vlk J., Reiniš, Volf, Novotný.
Sparta Praha: Neužil (Langer) - Horevaj, Kliment, Keller, Kolář, Vacek, Bílek, Široký - Hemr, Svoboda, Bartoš, Klindera, Brém, Slavíček, Pulkrab, Preševa, Abdul.
Domácím se tradičně podařil vstup do utkání a svého favorizovaného soupeře zaskočili rychlým gólem. V čase 3:40 si na Dudákovu přihrávku zpoza branky počkal Miroslav Indrák a umístil kotouč mimo dosah gólmana hostů Neužila – 1:0. Hned v páté minutě už bylo ale vyrovnáno, když Enver Preševa tečoval Bílkovu střelu od modré – 1:1. Hosté začali obléhat píseckou svatyni a jejich tlak přinesl ovoce. V osmé minutě totiž do odkryté klece dorazil kotouč Martin Bartoš a otočil tak stav utkání na 1:2. Písečtí se ale nevzdali a snažili se rychlé vyrovnání. Díky tlaku na branku Pražanů si vytvořili několik šancí, které dokázali proměnit ve vyrovnávací gól. David Ciboch se před Neužilem zorientoval nejrychleji a zasunul kotouč pod jeho pravý beton – 2:2. Ve zbylé desetiminutovce první části už branka nepadla a proto se týmy rozešli do kabin za nerozhodného stavu.

Nástup do druhé části zvládli lépe naopak hosté, když Jan Hemr překonal Mazucha nepříliš důraznou střelou od modré čáry a štastně tak zvrátil vedení na stranu Sparty – 2:3. Tlak pražských hokejistů sílil. V čase 27:45 se v oslabení dostal ke kotouči Jinřich Abdul a nikým neatakován zasunul puk mezi betony píseckého gólmana – 2:4. Ale to ještě nebylo vše. Sparťanský brankostroj měl teprve ukázat svou sílu. V čase 35:00 přišla nejprve využitá přesilovka hostů, když se o pátou branku svého týmu postaral Martin Bartoš - 2:5. Přibližně minutu po něm se do samostatného úniku dostal aktivní Jan Hemr, který střelou do horního roku branky nedal Mazuchovi šanci – 2:6. Ve třicáté sedmé minutě využil chybné rozehrávky Písku Martin Svoboda a zvýšil tak už na 2:7. Domácí byli zdecimováni úderem pražského týmu. Po sedmé brance opustil klec Píseckých gólman Mazuch, kterého nahradil Škuta.

Hosté šli do třetí třetiny s jasným cílem. Udržet svůj pohodlný náskok a nedopustit drama. Domácí věděli, že ke zdramatizování utkání budou potřebovat hokejový zázrak, přesto se pokoušeli o útočné výpady. Tyto pokusy ale působili, v kontrastu se spolehlivou obranou Sparty, velice zoufale. V čase 41:33 našel Preševa střílenou přihrávkou hůl Michaela Širokého, který kotouč usměrnil z hrany brankoviště za Škutova záda - 2:8. Domácí se sympaticky vrhli do útočení, jejich projev byl však bezradný a křečovitý. O kosmetickou úpravu stavu se pokoušeli Ciboch s Indrákem a Bernadem a z obrany zkoušel střílet Hanus. Vstřelení branky už asi ale nebylo jihočeským hokejistům souzeno a tak se z jejich pozdě přicházejího tlaku prosadili znovu hosté z Prahy. V padesáté první minutě vybojoval puk před brankou Martin Svoboda a upravil tak na 2:9. Na konci zápasu trefil ještě písecký Bernad břevno, ale ani tato šance změnu stavu nepřinesla a proto na světelné tabuli svítila na konci třetí třetiny sedmibranková výhra Sparty nad Pískem.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Komterm Písek): Mé hodnocení bude velice stručné. Po slibné první třetině jsme naprosto nezvládli prostřední část, ve které jsme dostali hned pět branek. Zbytek utkání byl z naší strany křečovitý. Výsledek hovoří za vše.

Jiří Zelenka (HC Sparta Praha): Zápas skončil 2:9. Písek, dá se říct nás přehrával, ačkoliv výsledek tomu neodpovídá. Jsme strašně rádi, že jsme tady vyhráli. Vyzkoušeli jsme si tady přípravu na play-off, takže z naší strany spokojenost s výsledkem, ale ne s hrou. Měli jsme strašný chaos v obraně, musíme na tom ještě hodně zapracovat.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy