Písek se po výhře nad Mostem posunul do čela tabulky ”O baráž”

I když lépe začali Severočeši, kteří si do 25. minuty vypracovali dvoubrankový náskok. To však bylo ze strany Mostu vše a o góly se starali hosté. Ještě do konce druhé třetiny srovnali stav Žovinec a Dvořák. O vítěznou branku se postaral Knotek a výhru ještě zpečetil Luňák. Písek si tedy odváží z Mostu všechny body, za výhru 4:2.
1.liga ČR, O baráž, po 5.3.2012
Mostečtí Lvi
Písek
2:4
1:0, 1:2, 0:2
Branky a nahrávky: 5. Slavíček (Tauš, Heinisch), 25. T. Rohan (Přeučil, Vachovec) - 28. Žovinec (Suja , Ferebauer), 33. Dvořák (Suja), 48. Knotek (Slavík), 49. Luňák (Žovinec, Dalecký) . Rozhodčí: Úlehla - Svoboda, Lučan. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Mostečtí Lvi: Benda - M. Rohan, Charousek, Parýzek, Látal, Martinec, Přindiš, Hanzl, Havelka - T. Rohan, Přeučil, Vachovec - Tauš, Slavíček, Heinisch - Nedrda, Tvrdek, Vaněk - Kabeláč, Výrut, Novák
Písek: Sedláček - Dvořák, Všetečka, Žovinec, Pavlíček, Kanov, Lukáč - Melka, Knotek, Slavík - Antončík, Luňák, Dalecký - Šperger, Polodna, Kudrna - Ferebauer, Vaniš, Dvořák - Markulinec
Skóre pondělní předehrávky desátého kola otevřel v čase 4:43 Bohumil Slavíček, který využil zmatků před píseckou bránou a poslal svůj tým do vedení - 1:0. Za dvě minuty mohlo být srovnáno, Benda však překazil radost Slavíkovi. Ve dvanácté minutě měli Jihočeši více než minutovou početní výhodu 5 na 3, ale tuto nabídnutou výhodu nedokázali přetavit v branku. Necelé dvě minuty před koncem střílel z dobré pozice Šperger, Benda udržel čisté konto.

Druhou část domácí začali téměř totožně, jako předchozí. V čase 24:41 Tomáš Rohan předvedl efektní kličku, kterou zakončil přesnou střelou pod víko - 2:0. V čase 27:04 odpověděl Dušan Žovinec, který od modré čáry prostřelil chumel hráčů, stojící před Bendou - 2:1. V čase 32:04 se Jihočeši radovali z vyrovnávající branky. Miroslav Dvořák prostřelil domácího brankáře střelou z levého kruhu - 2:2. Ve třicáté šesté minutě mohl domácím vrátit vedení Slavíček, jeho pokus mířil nad horní tyč.

Do třetí periody vstoupili Písečtí aktivně a Knotek mohl otočit vývoj skóre, Benda se však stačil k levé tyči rychle přemístit. Další možnost měl Suja, na kterého zívala prázdná branka, domácí gólman stačil kotouč lapit dřív, než se k němu dostal hráč Písku. V čase 47:30 Tomáš Knotek vystřelil přes obránce a kotouč se dostal za brankovou čáru domácí brány - 2:3. V čase 48:15 Lukáš Luňák zařídil Píseckým dvoubrankové vedení střelou z mezikruží - 2:4. Písečtí hokejisté si svůj dvougólový náskok pohlídali až do konce. Písek tak z Mostu odvezl tři body, za výhru 4:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy