Písečtí dorostenci zdolali Tygry a dostávají se do vedení v sérii

Výborné výkony starších dorostenců pokračují. Po vyřazení Chomutova se jim do cesty postavili Bílí Tygři, ale ani Liberec nedokázal rozjetý Písek zastavit. K vítězství 4:3 po prodloužení jim také pomohla bouřlivá atmosféra diváků. Opět by se dalo říci, že fanoušci byli šestým hráčem Písku na ledě.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, ČF1, út 13.3.2012
Písek
Liberec
4:3p
2:3, 0:0, 1:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 6. Indrák (Bernad), 11. Vlk D. (Červinský, Bernad), 54. Březina, 61. Indrák (Vlk D.)- 11. Belovič (Zacha), 14. Psota (Kupčík, Klíma), 17. Dlouhý (Psota). Rozhodčí: Ondřej - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 26:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Písek: Mazuch - Švanda, Červinský, Žáček, Hřebíček, Bernad, Hanus, Janásek "C" - Březina Schwamberger, Indrák, Duchoň, Ciboch, Vlk D., Dudák, Vlk J., Volf, Novotný.
Liberec: Sobotka - Návrat, Mrázek, Beránek, Kupčík, Pyrochta, Pálek "C" - Psota, Kalfiřt, Hrníčko, Belovič, Klíma, Dlouhý, Havlas, Škoda, Žďárský, Ordoš, Suska, Zacha.
Utkání mezi Pískem a Libercem začalo v ostrém tempu, za bouřlivé atmosféry diváků. Od modré čáry střílel Bernad, kotouč těsně minul levou tyč. V páté minutě se Tygři mohli dostat do vedení. Zacha a Belovič se dostali do přečíslení, Mazuch se proti střele dokázal včas přemístit a zabránil tak jistému gólu. V čase 5:56 se Píseckým podařilo využít početní výhodu. Odražený kotouč od zadního mantinelu se dostal k volnému Miroslavu Indrákovi a ten střelou z první otevřel skóre – 1:0. Utkání se i nadále hrálo v ostrém tempu, branka mohla padnout na kterékoliv straně. V čase 10:35 Tygři vyrovnali po pěkné souhře. Zacha našel v pravém kruhu Matúše Beloviče, který nedal domácímu brankáři žádnou šanci – 1:1. V čase 10:57 se Jihočeši podruhé dostali do vedení. Dominik Vlk předvedl totožnou akci jako u první branky domácích. Vlk zakončoval, po odrazu od mantinelu do prázdné brány – 2:1. Gólové hody pokračovaly nadále. V čase 13:52 Tygři využili přesilovou hru. Matěj Psota najížděl sám na píseckou bránu a přesnou střelou vyrovnal na 2:2. V čase 16:58 se Tygři dostali do vedení. Psota ujížděl s Adamem Dlouhým při přečíslení 2 na 1, druhý jmenovaný zametl kotouč do prázdné brány – 2:3. Minutu před koncem hosté nabídli Písku minutovou početní výhodu 5 na 3. Obrovskou šanci na vyrovnání měl Ciboch, ale před odkrytou klecí mu kotouč odskočil od hole. První třetina tak nabídla pět branek.

Na začátku druhé periody Indrák nebezpečně vystřelil přes obránce, Sobotka ukryl kotouč do své lapačky. O tři minuty později mohli hosté navýšit své vedení. Návrata výborně vychytal Mazuch. Tygři se mohli prosadit při početní výhodě. Klíma střílel z ostrého úhlu, ležící Mazuch zastavil kotouč svou holí. V polovině druhé části Kalfiřt měl na hokejce čtvrtou branku Tygrů, hostující hráč jakoby se nabídnuté šance zaleknul a před odkrytou bránou nezamířil mezi tyče. Za tři minuty zahrozili domácí. Po Indrákově střele zazvonila levá tyč. V následujících minutách byl i nadále k vidění atraktivní hokej a diváci se rozhodně nenudili, i přes to ve druhé periodě branka nepadla.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí, Liberečtí však pozorně bránili, domácí se tak méně dostávali do zakončení. Na druhé straně zahrozil Belovič, jeho střela mířila těsně vedle. Stejně dopadl i pokus Hřebíčka o tři minuty později. Belovič mohl uklidnit Tygry v padesáté druhé minutě, kdy hostující hráč předvedl pěknou individuální akci a prokličkoval se až před Mazucha, jeho zakončení však nebylo dostatečně důrazné. V čase 53:04 se Jihočeši dočkali vyrovnání. Nahození Jana Březiny tečoval jeden z hostujících obránců za bezmocného Sobotku – 3:3. O tři minuty se do role tečujícího hráče dostal Březina, kotouč minul levou tyč o decimetry. Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný, na řadu tak přišlo prodloužení.

Natavený čas netrval dlouho. V čase 60:51 Miroslav Indrák z dorážky překonal libereckého gólmana a i trochu šťastná trefa poslala Písek do vedení v této sérii.

Ohlasy trenérů

Martin Všetečka (IHC KOMTERM Písek): Dnešní utkání bylo úplně jiné než utkání s Chomutovem. Dvě třetiny z dnešního utkání jsme podali hrozný výkon, kluci se báli, asi byli zaskočení. V utkání se nám nevedlo, ale mužstvo ve třetí třetině předvedlo, že umí bojovat. Dokázali jsme vyrovnat na 3:3 a v prodloužení, prostě to tam padlo. Teď jedeme do Liberce a půjdeme opět od nuly s pokorou a budeme chtít sérii ukončit hned v prvním utkání a jít do dalšího kola play-off, ale hlavně bych chtěl poděkovat našim věrným příznivcům co nás podporovali, protože bez nich bychom se nedostali tam, kde jsme teď. Diváci byli naším hnacím motorem a doufám, že při nás budou stát i nadále.

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Na dnešní utkání jsme se připravovali, věděli jsme, že Písek je velice silný soupeř, hlavně na domácí půdě. Je škoda, že jsme utkání nedokázali zvládnout, přestože jsme k tomu měli blízko. Dnes bylo štěstí trošku na straně domácího týmu. Písečtí zaslouženě vyhráli, ale hraje se na dva vítězné zápasy a my samozřejmě budeme doma bojovat a budeme chtít sérii ještě prodloužit.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy