Liberec po těsné výhře srovnal stav série

Písečtí dorostenci mohli v Liberci rozhodnout o postupu do dalších bojů, ale nestalo se tak. V dramatickém utkání, kdy si žádný tým nedokázal vypracovat větší, než jednogólový náskok nakonec zvládli lépe Severočeši. V infarktovém závěru domácí uhájili těsné vedení a po výhře 4:3 tak srovnali stav série na 1:1. Rozhodující zápas se odehraje již zítra.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, ČF2, čt 15.3.2012
Liberec
Písek
4:3
0:1, 1:0, 3:2
Branky a nahrávky: 34. Havlas (Psota), 42. Dlouhý (Klíma), 52. Psota (Dlouhý), 57. Dlouhý - 5. Ciboch (Janásek, Dudák), 47. Indrák (Bernad), 56. Reiniš (D. Vlk). Rozhodčí: Turčan – Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Liberec: Sobotka – Návrat, Havlín, Mrázek, Kalfiřt, Hrníčko, Belovič, Klíma, Dlouhý, Beránek, Zedek, Havlas, Škoda, Kupčík, Žďárský, Ordoš, Psota, Pyrochta, Suska, Pálek "C", Zacha.
Písek: Mazuch – Koutenský, Březina, Indrák, Švanda, Banci, Červinský, Duchoň, Ciboch, D. Vlk, Žáček, Dudák, Hřebíček, Bernad, Volf, Šuhaj, Novotný, Hanus, Janásek "C", Reiniš.

První třetina začala s mnoha osobními souboji a velkým nasazením obou celků. Hrál se na obou stranách vyrovnaný hokej a oba celky měli šance ke skórování, jako například Kalfiřt, nebo Bernad. Do sítě se, ale trefil písecký útočník David Ciboch, který vyjel z rohu a puk poslal mezi Sobotkovi betony. Po vstřelené brance hýřili aktivitou spíše domácí svěřenci, ale hostující forvard Miroslav Indrák se dostal do dobré příležitosti, ale ztroskotal na výborném Sobotkovi a po něm i s dorážkou Dominik Vlk. Po této šanci se začalo spíše vylučovat na obou stranách. Ani jeden z týmů však svou výhodu hráče v poli nedokázal využít. A tak platil stav utkání po první třetině 0:1.

Druhá třetina začala náporem Bílých Tygrů, ale ve své herní převaze si vytvořili pouze jednu větší šanci, ve které figuroval Matěj Psota, ale na Mazucha nevyzrál. Liberec měl stále o trochu větší převahu, ale z ničeho nic mohli navýšit svůj náskok, když Indrák neproměnil v gól skákavý kotouč. Z následné přesilové hry domácích se o vyrovnání postaral Vojtěch Havlas, který prostřelil Mazucha mezi betony. Liberec po vstřeleném gólu ožil a hned po vhazování se tlačil do slibné příležitosti, ale Psotovi sebral z hole kotouč Janásek. Po několika vyloučeních na straně Liberce měl velkou šanci n vrácení vedení na svou stranu Písek, ale do šance se dostal až v závěru třetiny, kdy pálil Hanus, jehož střela míjela branku o milimetry. Po druhé třetině platil stav 1:1.

Třetí třetina začala přesilovou hrou hostujícího celku, kterou Písečtí nevyžili a z protiútoku se prosadil Adam Dlouhý, který dorazil puk i s Mazuchem a domácí se tak poprvé v zápase ujímají vedení. Po vstřeleném gólu se začalo přitvrzovat na obou stranách a bylo vidět, že oba týmy chtěli vstřelit branku. Ze zvýšeného úsilí Liberce kontruje Písek a to zásluhou Miroslava Indráka, který dostal přihrávku za obranu a kličkou do bekhendu vyrovnal skóre. Obraz hry se v obratu změnil a Písek začal hrát více zezadu. Prosadili se, ale domácí a ve 42. Minutě se k odraženému puku na brankovišti dostal Matěj Psota a poslal kotouč do odkryté klece. Po vstřelené brance měl navrch Liberec, ale Písek se dokázal oklepat a vyrazit do útoku z čehož plynulo vyloučení Pyrochty. Písek se nastěhoval do a přesilovku využil, když Indrák poslal přihrávku na Kevina Reiniše, který poslal kotouč do prázdné klece. Gólové hody, ale neustávají. Adam Dlouhý, který využil zmatku před brankou Písku a zavěsil pod horní tyč přesně v čase 56:44 a Písku tak zbývalo už jen málo času. Nakonec se v posledních vteřinách mohl prosadit Miroslav Indrák, ale minul prázdnou branku a tak utkání skončilo 4:3 pro Liberec.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): "My jsme se hlavně dávali dohromady po psychické stránce. První zápas v Písku jsme nehráli špatně, ale prohra nás celkem zlomila. Věděli jsme, že doma budeme pod tlakem. Musím říct, že jsme splnili to, co jsme měli. Teď jsou šance vyrovnané. Zítra se ukáže, kdo chce postoupit víc. My tomu podřídíme všechno, snad to zvládneme."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy