Starším dorostencům se sen o semifinále play-off rozplynul mezi prsty

Spanilá jízda staršího dorostu končí. Po těsné čtvrteční porážce měl o den později rozhodnout o postupujícím třetí zápas. Písečtí v něm po celé utkání dotahovali náskok soupeře a konečný výsledek 7:3 poslal do dalších bojů Tygry z Liberce.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, ČF3, pá 16.3.2012
Liberec
Písek
7:3
2:0, 3:1, 2:2
Branky a nahrávky: 5. Klíma (Škoda), 15. Psota (Dlouhý, Havlas), 24. Zacha (Kalfiřt, Belovič), 29. Škoda (Pálek, Mrázek), 40. Škoda (Suska, Klíma), 58. Dlouhý (Psota), 60. Ordoš (Hrníčko, Havlín) - 22. Ciboch (Bernad), 44. D. Vlk (Indrák, Reiniš), 53. Indrák (D. Vlk, Bernad). Rozhodčí: Úlehla – Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:4, navíc Hanus - 5 minut a do konce utkání a Bernad - 5 minut a do konce utkání + 5 minut a do konce utkání. (oba PIS) Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:3, 7:3.
Liberec: Sobotka – Návrat, Havlín, Mrázek, Kalfiřt, Hrníčko, Belovič, Klíma, Dlouhý, Beránek, Zedek, Havlas, Škoda, Kupčík, Žďárský, Ordoš, Psota, Pyrochta, Suska, Pálek, Zacha.
Písek: Mazuch (41. Škuta) – Koutenský, Březina, Schwamberger, Indrák, Švanda, Banci, Červinský, Duchoň, Ciboch, D. Vlk, Žáček, Dudák, Hřebíček, Reiniš, Bernad, Volf, Šuhaj, Novotný, Hanus, Janásek.

Utkání začalo opatrným přístupem obou celků, které si uvědomovaly vážnost situace. Jenže Liberec z první vážnější šance udeřil, konkrétně Jakub Klíma, který vyjel od mantinelu a poslal kotouč mezi Mazuchovi betony. Po obdržené brance Písek přidal na obrátkách a snažil se o vyrovnání a to konkrétně Ciboch a po něm i Březina, oba však nepálili mezi tři tyče. Další velikou šanci měl Miroslav Indrák, ale nedal, když neproměnil přihrávku Kevina Reiniše. Písecký Indrák mohl vyrovnat, ale byl faulován a tak měl Písek možnost hrát přesilovou hru. Tu ale Písek nevyužil. Písek stále hrozil, ale skórovali Liberečtí. Matěj Psota proměnil nabídnutý samostatný únik kličkou do forehandu a zavěsil pod horní tyč. Do další velké příležitosti se dostal Miroslav Indrák, který nedal z brankoviště a tak byl stav po první třetině 2:0.

Písek začal druhou třetinu nejlepším možným způsobem a to vstřelenou brankou. David Ciboch dostal nahrávku od Davida Bernada a zavěsil kotouč pod horní tyč domácí branky. Tato branka vlila Píseckým krev do žil. Z písecké převahy se Liberec vymanil a zahrozil, konkrétně Belovič, který jel sám na Mazucha, ale nedal. Další šance Liberce však skončila gólem. Pavel Zacha zaskočil všechny příznivce píseckého hokeje a vrátil tak Liberci dvoubrankové vedení. Písek začal tlačit Libereckou obranu, ale nedostali se do zakončení, čehož využil opět Liberec, který odskočil už na rozdíl hrozivých tří branek a to zásluhou Robina Škody. Písečtí se tedy dostali do velice složité situace a možnost se z této šlamastyky dostat byla přesilová hra Písku. Tu ale Písek nevyužil. Písek mohl korigovat šancí Žáčka, ale toho vychytal Sobotka. Ke konci třetiny se ještě do šance hrnul Indrák, ale Sobotku opět nepřekonal. Jenže Liberec přidává další zásah a to Robin Škoda, který překonal Mazucha popáté a stanovil tak výsledek po dvou třetinách 5:1.

Písečtí nastoupili do druhé třetiny s náhradním brankářem Škutou, který nastoupil poprvé v play-off. Písečtí zahájili třetí část s dojmem, že už nemají co ztratit. Písečtí skórovali a snížili na 5:2, když Dominik Vlk skóroval do odkryté klece. Poté se hrál neurovnaný hokej se spoustou nepřesností. V polovině třetí části měl šanci Schwamberger, ale nezapsal se do listiny střelců. Písek se v přesilové hře prosazuje a dotahuje se na pouhé dva zásahy a to zásluhou Miroslava Indráka, který vyjel od mantinelu a vystřelil na vzdálenější tyč. Poté se sehrála před Škutou mela, která skončila vyloučením Janáska. Přesilovou hru, al eliberec nevyužil a Písek má ještě relativní možnost ke srovnání výsledku. V čase 57:36 si Písek vyžádal oddechový čas na poradu a zkoušel to v šesti hráči v poli, jenže Adam Dlouhý dojel kotouč a poslal puk do prázdné branky. Poté byl za nesportovně hrubý zákrok vyloučen Vladimír Hanus na 5+KO za úder do oblasti hlavy a krku. A poté ještě David Bernad 5+KO za pokus o střelení kotouče po hlavním arbitrovi. A to nebylo zdaleka vše. 6 vteřin před koncem se ještě za domácí trefil Jan Ordoš. Utkání tak skončilo výsledkem 7:3 a to znamená, že do semifinále se podívá Liberec, zatímco Písek se do vytoužených dalších bojů play-off nepodívají.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): "Semifinále je pro nás obrovský úspěch. Nejen pro starší dorostence, ale pro celou mládež. Jsme rádi, že pár zkušených hráčů dostalo prostor v juniorce a my jsme si je mohli před play-off stáhnout zase k sobě. Věřím, že se někteří z nich probojují na MS osmnáctiletých. Ale není to pouze o hráčích, všichni vytvořili skvělý kolektiv, který šel do každého zápasu s obrovským srdcem. Včera bylo pro nás utkání hodně těžké, museli jsme vyhrát. Dnes si ale myslím, že jsme byli daleko lepší a uvolněnější než soupeř."

Martin Všetečka (IHC Písek): "Včerejší zápas nás stál hodně sil. Dnes jsme to chtěli ubojovat, ale nepodařilo se. Na hráčích je vidět, že nikdy nehráli play-off. Je to pro ně ale skvělá zkušenost do budoucna. Odehráli jsme super sérii, chtěl bych poděkovat divákům, kteří nás sem přijeli podpořit. Liberci přeji hodně štěstí v dalších zápasech."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy