Fakta a ohlasy ze zápasu s Mladou Boleslaví

V minulém prvoligovém kole Písečtí překvapivě zdolali Olomouc, v Mladé Boleslavi se však další senzace nekonala. Domácí rozhodli o svém vítězství už v první třetině, ve které využili dvě přesilové hry a vyhráli ji 4:1. Přestože Jihočeši svou hru ve druhé polovině zápasu zlepšili, korekce výsledku se nedočkali a utkání nakonec skončilo výsledkem 5:1.
1.liga ČR, 36. kolo, so 29.12.2012
Mladá Boleslav
Písek
5:1
4:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 5. Kafka (Mikulík, Koudelka), 11. Rys (Nouza), 14. Demel (Mikulík, Koudelka), 19. Mikulík (Demel, Koudelka), 50. Němeček (Toman, Výborný) – 16. Růžička (Ferebauer, Vlček). Rozhodčí: Škrobák - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 6:5, navíc Vrbata (MBL) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2310.
Mladá Boleslav: Valent – Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Jindra, Šmach, Bohunický, Kulich – Nouza, Vrbata, Rys – Kafka, Výborný, Pabiška – Mikulík, Koudelka, Demel – Padělek, Loskot, Pitule.
Písek: Halmoši – Petráček, Veselý, Růžička, Ruprecht, Kříž, Kužel, od 21. navíc Dvořák – Kubeš, Kučera, Marek – Petruška, Vaniš, R. Heřman – Sedláček, Vlček, Ferebauer – od 21. navíc Homolka, Bernad.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: "První třetina byla z naší strany velmi dobrá, dařilo se nám hrát to, co jsme chtěli. Byli jsme úspěšní v přesilovkách. Myslím si, že jsme hru v první třetině ovládli. Ta druhá část už byla trochu horší, ale bylo to i tím, že se často vylučovalo a hra se hodně rozbila, už nebyla tak plynulá. Z tohoto pohledu zápas ztratil na glancu a nebylo to ono. Za stavu 4:1 jsme si mysleli, že to v poklidu odehrajeme a soupeř se zvedl. Bylo to samozřejmě i tím, že hrál přesilovky, v nichž nás dostával pod tlak. Tím jsme hosty trochu nastartovali. Ve třetí třetině jsme už zápas spíše kontrolovali, abychom nedostali branku. Dokonce se nám podařilo dát pátý gól."

Jindřich Setikovský, trenér IHC Písek: "V první třetině jsme dostali góly z přesilovek. Minimálně dva fauly, které tomu předcházely, byly zbytečné a nemělo k nim vůbec dojít. Ze čtyř branek v první třetině jsme dostali hned tři z přesilových her. Věděli jsme, že je má soupeř kvalitní, ale přesto jsme měli těch vyloučení až příliš a soupeř nás za to potrestal. Po první třetině jsme si v kabině trochu zakřičeli a vyjasnili jsme si, že pokud budeme pokračovat takto i nadále, můžeme tady dostat desítku. Ve druhé a třetí části podalo naše mužstvo sympatický výkon. Hodně jsme bojovali, zvláště ve třetí třetině jsme byli více na puku. Sice nevezeme ani bod, ale musíme akceptovat sílu soupeře."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy