Písečtí hráči zanechali v duelu s favoritem solidní dojem, přesto se tři body přestěhovaly k Labi

Písek – Hokejisté píseckého IHC zahájili v první lize sérii tří zápasů s čelními týmy tabulky. V sobotním duelu s Ústím nad Labem zanechali před zraky domácích fanoušků sympatický dojem, vyzrálejší severočeský celek měl přesto utkání pod kontrolou a dovedl ho k očekávanému tříbodovému zisku.
1.liga ČR, 47. kolo, so 2.2.2013
Písek
Ústí nad Labem
1:4
0:1, 1:3, 0:0
Branky a nahrávky: 31. Vaniš (Drtil) - 13. Lapšanský, 27. Kovář (Vobořil), 32. Ludvík (Roubík, Poživil), 38. Matai (Rod). Rozhodčí: Horák - Flegl, Zíka. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 380. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Písek: Halmoši - Drtil, Kužel, Dominik Boháč, Ruprecht, Semrád, Petráček, Dvořák, Kříž - Ferebauer, Vlček, Vaniš - Kotrla, Kubeš, Sedláček - Slavík, Kučera, Heřman - Homolka, Volf, Markulinec.
Ústí nad Labem: Orct - Sklenička, Poživil, Černý, Grin, Špelda, Pavlík, Vobořil, Šmach - Ludvík, Roubík, Frolík - Laš, Sýkora, Čermák - Handlovský, Rod, Matai - Daniel Boháč, Lapšanský, Kovář.
Domácí trenéři museli před zápasem znovu měnit složení svého týmu. V útočných řadách chyběl mimo jiné i zraněný nejproduktivnější hráč týmu Zdeněk Šperger.
Úvodní dvacetiminutovka se vymykala očekávanému obrazu hry. Písečtí hráči využili liknavějšího nástupu hostů, hýřili pohybem i důrazem a hned několikrát pořádně vystrašili matadora v ústecké brance Orcta. Výsledek ovšem s průběhem hry nekorespondoval. Zatímco Jihočeši žádnou ze svých možností nevyužili, hosté díky Lapšanskému nemilosrdně potrestali hrubku v domácí rozehrávce a ujali se vedení.

Ani v prostředním dějství se písecká družina velkému favoritovi zápasu nepoddala a statečně čelila jeho zlepšenému výkonu. Přesto to byli právě hosté, kteří znovu zahýbali průběžným skóre. V čase 26:02 ještě zazářil domácí gólman Halmoši; Vobořilův samostatný únik po návratu z trestné lavice zneškodnil efektním zásahem lapačkou. Ústecký obránce byl při svém výpadu faulován a dostal příležitost si souboj s píseckým gólmanem zopakovat, situace se však do detailu opakovala. Bohužel pro domácí ale dostal jen o sedm vteřin později luxusní prostor ke střelbě Kovář a Halmoši byl bezmocný – 0:2. O čtyři a půl minuty později dodal střetnutí nový náboj domácí forvard Vaniš – po přímočaré akci obránce Drtila si počínal před Orctem mimořádně důrazně a protlačil puk za brankovou čáru – 1:2. Radost v domácím táboře ovšem bujela jen necelou minutu. Hokejisté od Labe se při vyloučení Heřmana usadili v útočném pásmu a na konci jejich akce stál třetí gól z hole Ludvíka – 1:3. Další hořkou pilulku do vcelku chutného hokejového koktejlu vmíchala 38. minuta, kdy se z mezikruží neomylně trefil hostující mladík Matai a definitivně uklidnil své mužstvo čtvrtým gólem.

Za tohoto stavu už si ostřílený hostující tým nepřipustil žádné starosti a bezpečně dovedl poměrně zajímavé střetnutí k očekávanému konci. Poslední tým tabulky se proti ambiciózní lví smečce prosazoval už jen velmi těžko, a když už se dostal k zakončení, zasáhl spolehlivý Orct. Ani na druhé straně ledové plochy se žádná příležitost neujala, a tak zůstalo v platnosti vítězství Slovanu v poměru 4:1. Nepříjemností pro písecké barvy se stalo zranění obránce Semráda ve druhé části hry, které mu do dalších zápasů vystaví nucené stop.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský, IHC Písek: "Musím mužstvo pochválit za kvalitní výkon i nasazení, s jakým zápas odehrálo. Tentokrát mu toho příliš vytknout nemůžeme. Rozhodla produktivita a větší šikovnost na straně hostujících hráčů. Soupeř dokázal využít prakticky všechny své opravdu vyložené příležitosti, zatímco my jsme z poměrně solidního množství šancí proměnili jen jednu. Chybělo nám i trochu štěstí, na druhé straně musíme přiznat, že Ústí zvítězilo zaslouženě.“

Jaromír Šindel, HC Slovan Ústečtí Lvi: "Naší taktikou dnes bylo hrát z dobře zajištěné obrany a nevrhat se bezhlavě do útoku, což se nám i dařilo. Až na několik menších chyb a vyloučení jsem s dnešním výkonem týmu spokojený. Výsledek odpovídá průběhu utkání i předvedené hře."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy