Fakta a ohlasy ze zápasu v Olomouci

Prvoligový písecký celek vstoupil do středečního utkání v Olomouci směle a už po necelé minutě vedl. Až do 35. minuty držel s Hanáky krok a stav byl nerozhodný 1:1, pokažený závěr druhé části a dva inkasované góly mu však vzaly vítr z plachet. Zbylé dějství zápasu už se odehrálo v olomoucké režii a po vítězství v poměru 6:1 se Moravané poprvé prodrali do čela tabulky.
1.liga ČR, 48. kolo, st 6.2.2013
Olomouc
Písek
6:1
1:1, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 4. Pekr (Řípa), 35. Králík (Kříž O., Staněk), 38. Pekr (Bartoň), 42. Kříž O. (Kotvan, Rác), 52. Pekr (Hampl), 55. Řípa (Janáček, Hampl) – 1. Vlček (Vaniš). Rozhodčí: Úlehla – Adamec, Poruba. Vyloučení: 8:9, navíc Boháč (PIS) 5 min a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 852. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
Olomouc: Halász – Bartoň, Ondrušek, O. Kříž, Staněk, Kadela, Kotvan, Janáček, Valenta – Pekr, Řípa, Hampl – Rufer, Diviš, Selingr – Rác, Kolouch, Kucsera – Švaňhal, Králík, Vodný.
Písek: Mazuch – Ruprecht, Boháč, Drtil, Petráček, L. Kříž, Makovský, Dvořák – Strnad, Kubeš, Sedláček – Vaniš, Vlček Ferebauer – Heřman, Kučera, Slavík – Schwamberger, Volf, Homolka.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko, HC Olomouc: "Začali jsme poněkud vlažně. První gól byl hodně laciný, z čehož vyplynulo, že jsme měli na hokejkách nervozitu a najednou se nám herně nedařilo. Těžko jsme se pak do utkání dostávali zpět, a ani vyrovnávací gól nás příliš neuklidnil. Dá se říct, že zápas rozhodly dvě branky na konci druhé třetiny. Poté jsme dali ještě další tři góly v poslední části, zlomové však byly právě ty dva."

Jiří Kudrna, IHC Písek: "Do Olomouce jsme přijeli jako už tradičně s hodně mladou sestavou. Myslím si, že jsme až do závěru druhé třetiny hráli celkem slušný zápas. V jejích posledních minutách jsme bohužel inkasovali druhý a následně třetí gól, což bylo zlomové. Ještě za stavu 2:1 jsme tam přitom měli stoprocentní šanci v podobě samostatného nájezdu, ale nevyužili jsme ji. Na konci třetiny dostal Dominik Boháč pětiminutový trest. Do třetí části jsme vstupovali s cílem ubránit se a pak se ještě pokusit výsledkem něco udělat, ale sami jste viděli, jak to dopadlo. S tak vysokým počtem vyloučení nemůžeme proti takovému týmu, jakým je Olomouc v žádném případě uspět."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy