Prohra po nájezdech zavoněla nadějí, Písečtí předvedli fanouškům kvalitu

Písečtí hokejisté se dočkali první bodové odměny. Ve čtvrtečním utkání s jihlavskou Duklou dvakrát prohrávali, nakonec ale dokázali dovést zápas k nájezdovému rozstřelu. V dovedností disciplíně byl úspěšný pouze hostující Velecký a jeho zásah připsal bod navíc na konto soupeře.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 30.8.2012
Písek
Jihlava
4:5sn
1:2, 3:2, 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 9. Vlček (pen.), 23. Drtil, 28. Kučera (Petráček, Čurda), 38. Šperger (Strnad) - 2. Kolafa, 7. Hubáček (Malec), 22. Čachotský, 37. Velecký (Čachotský), rozh. nájezd Velecký. Rozhodčí: Dvořák - Šperl, Flegl. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.
Písek: Halmoši - Kanov, Klement, Semrád, Petráček, Kužel, Drtil, Boháč - Heřman, Šperger, Polodna - Ferebauer, Vaniš, Sedláček - Kučera, Strnad, Čurda - Vlček, Bernad.
Jihlava: Novotný - Ficenc, Kaláb, Kolafa, Štebih, Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Jaroš - Hubáček, Polcar, Vysloužil, Maliník, Velecký, Hodek, Zeman, Čachotský, Jeslínek, Matějka, Kadlec, Malec.

V sestavě jihočeského týmu si odbyli svůj ryzí debut dva hráči, a to kladenský obránce Tomáš Drtil a útočník Pavel Sedláček z Plzně. Trenéři naopak postrádali hned několik zdravotně indisponovaných hráčů.
Úvod střetnutí si vzali pod patronát hosté z Vysočiny. Už po minutě a půl se šťastně trefili poprvé a podstatně živější herní projev následně přetavili ve dvoubrankové vedení. V úvodu 9. minuty snížil z vydařeného trestného střílení Vlček na 1:2 a od té chvíle už se střídaly nebezpečné situace před oběma brankami.
Dění v prostřední dvacetiminutovce otevřel brzký třetí zásah jihlavského mužstva, pak ale nastal ve vývoji hry razantní zlom. Ve 23. minutě se zapsal do gólových statistik střetnutí domácí novic Drtil a od té chvíle se hrálo podle píseckého scénáře. Mladý domácí soubor hýřil pohybem, nechyběl mu důraz a k tomu všemu přidal i několik velmi povedených akcí. Svou nadvládu nad druhou částí zaslouženě korunoval brankami Kučery a Špergera, protože se ale jednou trefili také Jihlavští (už potřetí v početní převaze), odcházely týmy do kabin za nerozhodného stavu 4:4.
Také třetí dějství zápasu mělo velmi rušný průběh a loňští brankářští parťáci z týmu Dukly Novotný (Jihlava) a Halmoši (Písek) museli vyřešit hned několik gólových příležitostí soupeře. Puk za svá záda nepropustili a přeživší smírný stav 4:4 nasměroval utkání k samostatným nájezdům.
Ve třídílné penaltové loterii slavil úspěch pouze první jihlavský exekutor Velecký, a bod k dobru do tabulky Regionálního poháru se tak stěhoval na stranu hostujícího celku.

Zhodnocení zajímavého čtvrtečního duelu se ujal v současnosti nezkušenější obránce píseckého týmu Jan Kanov: „Začátek zápasu nebyl z naší strany nejlepší, pak jsme ale začali předvádět hru, jakou bychom se rádi prezentovali v sezoně. Myslím si, že to s námi Dukla neměla vůbec jednoduché. Několikrát se ozval z hlediště i potlesk, což jsme v minulé sezoně tolikrát nezažili. Něco takového je samozřejmě hodně příjemné. Doufám, že na dnešní hru dokážeme navázat i v dalších zápasech.“
A jak viděl utkání jeden z trenérů Dukly Jihlava Patrik Augusta? „Myslím si, že to dnes byl pro oba celky zasloužený bod, protože se hrál vyrovnaný zápas. V utkání jsme se sice dostali do vedení, ale obdrželi jsme branku z penalty. V celém zápase bylo vidět spousta šancí a hokej nahoru dolů. My jsme měli menší rezervy v obraně. Naopak vyzdvihnout mohu to, že jsme dali tři góly v přesilových hrách. Při penaltách zatím zkoušíme vhodné hráče, abychom věděli, koho nasadit na nájezdy v sezoně. Michal Velecký ukázal, že je střelecký typ.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy