Hráči od Otavy před startem ligy vítěznou notu nenaladili, v generálce uspěly barvy Třebíče

Písek – Písečtí hokejisté vyrukují do blížících se mistrovských bojů, aniž by byť jen jednou okusili radost z vítězství. Ve čtvrteční generálce na ligovou soutěž jim tuto kratochvíli nedopřálo mužstvo Horácké Slávie Třebíč.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 6.9.2012
Písek
Třebíč
2:4
0:3, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 26. Kučera (Čurda, Petruška), 59. Vaniš (Slavík) - 8. Čech (Kaut), 15. Vondráček, 18. Vondráček (E. Kadela), 47. Čuřík (Kaut). Rozhodčí: Mertl - Šperl, Jílek. Vyloučení: 13:9, navíc Ostřížek (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 2:4.
Písek: Cikánek - Boháč, Kanov, Klement, Petráček, Drtil, Mocek, Semrád, Makovský - Heřman, Šperger, Polodna - Ferebauer, Vaniš, Slavík - Kučera, Petruška, Čurda - Bernad, Vlček, Markulinec.
Třebíč: Dusík - Malena, Rangl, Sláma, R. Kadela, Dlaha, Sobotka, Zitka - Čech, Kaut, Čuřík - Burian, Ostřížek, Marosz - E. Kadela, Moučka, Vondráček - Vitek, Křivohlávek.

V dresu domácího týmu se vůbec poprvé představili další kladenští pomocníci, a to brankář Lukáš Cikánek a obránce Petr Mocek. Prvně jmenovaný poznal už v první třetině, jak těžkou práci bude v píseckém brankovišti mít. Jihočeši totiž vstup do zápasu opět nezvládli, a ani několik výtečných zákroků jejich gólmana nezabránilo Třebíčským, aby získali pohodlný tříbrankový náskok.

V prostředním dějství přepnul písecký soubor na přece jen vyšší hokejový „level“ a po zásluze se odměnil pěknou gólovou akci zakončenou Kučerou. Další atak soupeřova vedení už domácím znemožnil nebývale vysoký počet vyloučení spolu s příliš častými chybami v rozehrávce.

Stejný obraz hry se promítl i do závěrečné dvacetiminutovky. Hostující Čuřík v ní nejprve uklidnil střídačku Horácké Slávie mazácky provedeným samostatným nájezdem, aby se necelé dvě minuty před koncem zapsal do statistik i domácí forvard Vaniš a stanovil výsledné skóre střetnutí.

Třebíčští hráči mohli slavit obhajobu prvenství v letošním Regionálním poháru. Naopak domácí družina musí nadále hledat paprsek světla, který ji vyvede z dosavadní husté hokejové mlhoviny vstříc úspěšném startu do mistrovských bojů. Ten absolvuje už ve středu, kdy hostí od 18 hodin na domácím ledě mužstvo HC Most.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, asistent trenéra IHC Písek: „V utkání jsme měli strašně vysoký počet vyloučených. Tým se pak těžko dostává do hry, když se musí téměř neustále bránit v oslabení. Někteří hráči jsou příliš vytěžovaní, další se naopak nedostanou do tempa. Taková věc nás hrozně sráží a postrádáme herní rytmus. Soupeř má kvalitní mužstvo a příprava se mu narozdíl od nás povedla, což se v tomhle utkání také projevilo. Máme mladý tým, se kterým musíme nadále usilovně pracovat.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy