Písečtí poprvé v této sezóně padli, v Liberci prohráli 4:2

Písek/Liberec - Písečtí mladíci podlehli Liberci na jejich vlastním ledě 4:2, když po ospalém začátku už prohrávali 3:0. Následný zlepšený herní projev již na zvrat nestačil a tak si Písek připisuje první ztrátu bodů.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 5. kolo, pá 21.9.2012
Liberec
Písek
4:2
3:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 7. Kalfiřt (Škoda, Havlas), 7. F. Chlapík (Klinger, Belovič), 9. Kalfiřt (Havlas), 60. Kalfiřt - 27. L. Volf (Dudák), 59. Hanus. Rozhodčí: Hladík - Horinek, Grundler. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Liberec: Stezka - Babec, Šťáva, Šír, Klinger, Havlín, Zedek, Divila - Kalfiřt, Hrníčko, Belovič, F. Chlapík, Král, Gecko, Kratochvíl, Lakatoš, Škoda, Havlas, Heřmánek, Račický.
Písek: Mazuch (Pechek) - Schwamberger, Vlk, Dudák, J. Volf, Hájek, Rod, Březina, Hřebíček, Červinský, Duchoň, Horaždovský, Šuhaj, L. Volf, Koutenský, Marcilis, Točík, Hanus.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): "Nám se vydařila první třetina, kdy jsme vstřelili tři branky. To nám paradoxně možná uškodilo, jelikož ve druhé třetině nás Písek přehrával. Naší nedisciplinovaností jsme dali soupeři možnost vrátiti se do zápasu. To jsme ve třetí třetině zlepšili a až na chybu, která vyústila v trestné střílení, jsme to zvládli. Právě neproměnění trestného střílení bych viděl jako rozhodující okamžik zápasu."

Martin Všetečka (IHC Písek): "Utekla nám první třetina, kdy jsme třikrát inkasovali. Zdálo se mi, že na hráčích bylo vidět, že se hraje o první místo. Taková ztráta se pak proti týmu, jako má Liberec dotahuje těžko. V závěru byla i trochu smůla, že nám tam nepadly některé šance. Ale takový je hokej, navíc sezona je zatím na začátku."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy