Po ospalé první třetině nakonec starší dorost zvládl i utkání s Pardubicemi

Úvodní třetina extraligové klání rozhodně neprobíhala podle představ svěřenců Romana Heindla, kteří za svým soupeřem zaostávali v aktivitě a důrazu. Od prostřední části hry se ale obraz hry změnil ve prospěch domácích a ti nakonec zaslouženě zvítězili.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 8. kolo, so 29.9.2012, ZS Písek
Písek
Pardubice
5:2
0:1, 3:0, 2:1
Branky a nahrávky: 25. Hanus (Schwamberger), 30. Hřebíček (Volf, Schwamberger), 40. Schwamberger (Dudák, Volf), 45. Volf (Březina), 56. Volf (Dudák, Duchoň) - 11. Špaček, 47. Kysela. Rozhodčí: Mertl - Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 30:21. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Písek: Mazuch (Pechek) - Hájek, Rod, Hřebíček "C", Červinský, Horažďovský, Sýbek, Koutenský, Hanus - Schwamberger, Vlk, Dudák, Březina, Duchoň, Šuhaj, Volf, Marcilis, Točík.
Pardubice: Stibůrek (Husár) - Divecký, Kalous "C", Procházka, Faltýnek, Petric, Budík - Chvojka, Panna, Polák, Kysela, Kuťák, Barkóci, Hlaváček, Bohuněk, Velínský, Špaček, Havrda, Drobný.
Pardubičtí byli od úvodu zápasu aktivnější a svého soupeře převyšovali zejména důrazem a bojovností. Odměnou jim byla vedoucí branka Špačka z 11. minuty, který dojel odraženou střelu a velmi pohotovým způsobem obkroužil branku a zasunul kotouč těsně za pravou tyč Mazuchovy klece.

V prostředním dějství se obraz hry proměnil a více ze hry měli domácí. Ve 25. minutě se na modré čáře do puku opřel písecký obránce Hanus a díky drobné teči jednoho z Pardubických se parta z jihu Čech radovala z vyrovnání. Podobným způsobem se o pět minut později prosadil Hřebíček a těsně před druhou sirénou upravil na 3:1 Schwamberger.

Zhruba po pěti minutách závěrečné části hry navýšil vedení domácího celku Volf a zdálo se, že je rozhodnuto. Zdramatizování utkání se dostavilo ve 47. minutě, když pardubický Kysela vymetl pavučinku v levém horním rohu písecké branky. Definitivní pojistku přidal zhruba čtyři minuty před koncem Volf, který zajistil svému týmu výhru o tři branky.

Ohlasy trenérů

Vladimír Hanus (vedoucí mužstva IHC Písek): Do zápasu jsme vstoupili špatně. Na týmu byla znát nešťastná porážka v Jihlavě. První třetinu jsme prohráli 1:0 a náš výkon nebyl dobrý. Ve druhé třetině jsme vstali z mrtvých, přidali bojovnost a aktivní hru. Odměnou nám byly tři branky a obrat v zápase. Třetí třetinu už jsme si pohlídali a zaslouženě jsme vyhráli.

Vladimír Martinec (trenér HC ČOSB Pojišťovna Pardubice): Po našich hrubých chybách jsme prohráli 5:2, když naši obránci nebyli schopni rozehrát kotouč. Vítězství jsme domácím víceméně darovali.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy