Starší dorost vyválčil dva body, po nájezdech udolal Mladou Boleslav

Písek - Jihočeští mladíci sice nezačali nejlépe, ale ještě v první části otočili nepříznivý stav. Hosté ovšem dokázali srovnat krok a rozhodovat se tak muselo v až samostatných nájezdech. Rozhodující trefu si v dovednostní soutěži připsal písecký ostrostřelec Lukáš Volf.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 10. kolo, so 6.10.2012, ZS Písek
Písek
Mladá Boleslav
4:3sn
3:1, 0:2, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 13. Marcilis (Březina), 15. Volf L. (Schwamberger, Hanus), 19. Schwamberger (Červinský), 65. Volf - 2. Sedmík, 35. Brzák (Verner), 37. Černý (Sedmík). Rozhodčí: Mertl - Brůha, Němec. Vyloučení: 3:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Písek: Pechek (Mazuch) - Hájek, Hřebíček "C", Červinský, Horažďovský, Koutenský, Hanus - Schwamberger, Dudák, Rod, Březina, Duchoň, Šuhaj, Volf, Marcilis, Točík.
Mladá Boleslav: Plíšek Jan (21. Ašenbrenner) - Mašek, Semrád, Nastoupil, Plíšek Jakub, Hercig, Nedbal, Tržický, Groer - Verner, Bašus, Černý, Krupička, Borovec, Pravda, Švejda, Brzák "C", Marks, Němec, Sedmík, Durdil.
Do utkání vstoupili lépe hosté ze středních Čech, kteří velmi dobře bruslili. Už ve druhé minutě udeřil Sedmík, který využil nepřesnosti v rozehrávce Písku. Domácí se ale nezalekli a dokázali velmi účinně zareagovat. Vyrovnání přišlo z hole Marcilise, vedení na stranu Písku strhl Volf a třetí zásah domácích přidal Schwamberger.

Ve druhé části už k vidění nebyl tak pohledný hokej. Hrála se poměrně vyrovnaná partie a zdálo se, že útočné snažení obou celků vyjde v této části hry naprázdno. Ale udeřili mladoboleslavští hokejisté. Nejprve snížil na rozdíl jedné branky kapitán hostů Brzák a chvíli po něm zaznamenal vyrovnávací trefu Černý.

Úvod třetí třetiny se nesl v opatrném duchu, ale postupem času se začalo přiostřovat a bylo jasné, že oba celky se o vítězství v utkání ještě pořádně poperou. Jenomže brankáři na obou stranách kluziště byli pozorní a tak zůstal stav nerozhodný i po šedesáti minutách.

Jelikož se nerozhodlo ani v pětiminutovém prodloužení, přišli na řadu samostatné nájezdy. Za hosty jeli postupně Marks, Brzák, Verner a Nedbal. Úspěšný byl pouze poslední jmenovaný, který zužitkoval pouze jeden ze dvou pokusů. Na straně Písku se tváří v tvář gólmanovi hostů postavili nakonec neúspěšný Schwamberger, jednou úspěšný Hřebíček a střelec rozhodujícího gólu Volf, který také proměnil jeden nájezd a zajistil svému týmu vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Martin Všetečka (asistent trenéra IHC Písek): Přesto, že jsem šli do vedení 3:1, jsme přestali hrát a nechali Boleslav vyrovnat. Hosté výborně bojovali a naši hráči neproměňovali vyložené šance. Jsem rád, že jsme zvládli nájezdy, které jsou vždy o štěstí.

Jan Křivohlávek (trenér BK Mladá Boleslav): Do Písku jsme přijeli s tím, že nemáme co ztratit. Do každého utkání jdeme s odhodláním vybojovat nějaké body. Píseckým se daří sbírat body, což se o nás říct nedá. Měli jsme určitou šňůru porážek, kterou jsme přerušili až zápasem s Havlíčkovo Brodem. Do utkání jsme vstoupili poměrně dobře. Rychle jsme vstřelili branku, ale pak jsme nepochopitelně přenechali hru soupeři. Do druhé třetiny jsme udělali nějaké změny v sestavě a taktice a podařilo se nám vyrovnat. Popravdě trochu se štěstím, ale to nám v předchozích kolech chybělo. Třetí třetina pro nás byla docela boj, hráli jsme často v oslabení a hráči to zvládli výborně ubránit díky své bojovnosti. Nájezdy už jsou spíše o individuální šikovnosti a dnes měl více štěstí soupeř, takže mu samozřejmě gratuluji k vítězství.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy