Starší dorostenci nedokázali Liberec porazit ani na potřetí

P í s e k - Písečtí dorostenci se představili na ledě prvního Libece, na kterém podlehli domácímu celku 6:4. Písečtí prohrávali v utkání už 4:2, ale tuto ztrátu dokázali mladíci z jihu čech smazat. Jenže za vyrovnaného stavu se prosadili opět domácí a poté výsledek korunovali střelou do odkryté klece.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 19. kolo, pá 16.11.2012
Liberec
Písek
6:4
3:1, 2:3, 1:0
Branky a nahrávky: 1. Havlas (Kalfiřt), 16. Belovič (Havlas), 20. Havlas (Havlín), 27. Beránek (Havlín, Havlas), 33. Kalfiřt (Havlas), 60. Belovič (Chlapík) - 6. Volf (Schwamberger, Hřebíček), 24. Duchoň (Točík), 28. Volf (Hřebíček), 29. Dudák (Schwamberger). Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 6:4.
Liberec: Hosnedl (27. Stezka) - Babec, Kalfiřt, Šír, Hrníčko, Belovič, Arlt, Chlapík, Beránek, Havlín, Král, Gecko, Kupčík, Kratochvíl, Lakatoš, Zedek, Divila, Havlas, Heřmánek, Bělohorský
Písek: Pechek - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Kajtman, Hájek, Rod, Březina, Hřebíček, Červinský, Duchoň, Šuhaj, Volf, Koutenský, Marcilis, Točík, Hanus

Skóre se otevřelo hned v první minutě – chvíli po vhazování se puku ujalo domácí duo Jakub Kalfiřt – Vojtěch Havlas, a druhý jmenovaný prostřelil hostující hráče – 1:0.

Odezva na sebe nenechala čekat dlouho, když po dvojitém vyloučení Tygrů dostali písečtí šanci v podobě přesilovky pět na tři. Tu se jim podařilo využít a stav srovnal Lukáš Volf v šesté minutě – 1:1.

V polovině třetiny se do vyložených šancí dostal domácí Kalfiřt a na druhé straně Volf, ani jeden z nich nedokázal kotouč nasměrovat do branky. Až v šestnácté minutě se napodruhé trefil do jihočeské svatyně Matúš Belovič a poslal Tygry zpět do vedení – 2:1.

Domácí před koncem třetiny dostali šanci v podobě přesilové hry, kterou zpečetili svůj výsledek v první třetině. Druhou střelu v zápase si připsal Vojtěch Havlas – 3:1.

Druhá třetina přinesla ještě víc gólů než první. Hosté začali hrát aktivněji a to jim přineslo ovoce, ve dvacáté čtvrté minutě lehce pošoupnul do branky puk Jiří Duchoň – 3:2.

Poté se chvíli hrálo ve čtyřech, ale Tygři, kteří byli kompletní o několik sekund dříve, využili zbytek přesilovky a Michal Beránek si připisuje gól – 4:2.

To ale nabudilo Písek ještě větší aktivitě, a malými chybami obrany domácích se v jedné minutě trefili hosté dvakrát – poprvé Lukáš Volf a podruhé Petr Dudák. Rázem tedy bylo vyrovnáno na 4:4. O minutu později se málem dostali hosté do vedení, ale potřetí už liberecká obrana zapracovala. Po třetí brance navíc Liberec sáhl po změně brankařů, místo Hosnedla nastoupil Stezka.

Slabinou Písku byla hra v oslabení, což se potvrdilo v třicáté třetí minutě, kdy výhodu využil domácí Jakub Kalfiřt – 5:4. Toto skóre se ustálilo téměř až do konce hry. Písek neměl moc šancí na vyrovnání do konce třetiny, protože byli vyloučeni jeho tři hráči najednou.

Třetí dějství nepřineslo nic zvláštního, domácí se snažili udržet těsné vedení a hosté naopak chtěli alespoň vyrovnat. Šancí ale moc nebylo, písecký Vlk pouze trefil tyčku a na druhé straně měl gólovku Chlapík. Chvíli na to před libereckou brankou třikrát zkoušel dorážet Volf, když mu liberecký brankář puk nahrál dvakrát na hůl.

Ke konci třetiny měli písečtí opět smůlu na vyloučení a zahráli si tři na pět. Už začínalo být pomalu jasné, kdo se stane vítězem, ale hosté se nevzdávali a v poslední minutě zkoušeli bez brankaře. To byl ale špatný tah, když do prázdné branky sedm sekund před koncem střelil Matúš Belovič a ustálil stav na 6:4.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Já jsem rád, že jsme po přestávce navázali na ty výkony z minula. Samozřejmě jsme věděli, že nás čeká těžký zápas, Písek patří k favoritům téhle skupiny a myslím, že tomu odpovídalo i utkání, bylo to vyrovnané. Hrál se otevřený hokej a trošku jsme měli štěstí, ale myslím si, že jsme to zvládli.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy