Starší dorost Písku si připsal hladkou výhru nad Rebely

P í s e k - Příznivci starších dorostenců Písku nemohli návštěvou úterního zápasu litovat. Diváci se dočkali osmi branek a zasloužené výhry Písku. Na výhře se třemi kanadskými body podílel Daniel Schwamberger (1+2).
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 20. kolo, út 13.11.2012
Písek
Havl. Brod
6:2
3:0, 1:2, 2:0
Branky a nahrávky: 9. Šuhaj (Vlk, Suchan), 12. Dudák (Volf, Březina), 14. Marcilis (Schwamberger, Točík), 29. Hřebíček (Schwamberger), 47. Suchan (Dudák, Koutenský), 58. Schwamberger (Šuhaj) - 38. L. Vála (Krajhanzl), 39. Krajhanzl (L. Vála). Rozhodčí: Pražák - Černý, Vavruška. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 41:11. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2.
Písek: Mazuch - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červinský, Koutenský, Hanus - Schwamberger, Suchan, Vlk, Šuhaj, Dudák, Rod, Březina, Duchoň, Volf, Marcilis, Točík.
Havl. Brod: Novák (14. Vaněček) - Cívka, Klofáč, Bancíř, Salát, Krajcigr, D. Vala - Ludvík, Hlídek, Kolouch, L. Vala, Polák, Semrád, Krajhanzl, Málek, Mäkl.
Předehrávka dvacátého kola extraligy starších dorostenců začala vyrovnanou partií, postupem času však favorit (Písek) zařadil na vyšší rychlostní stupeň a Jihočeši se dokázali gólově prosadit. V deváté minutě využil zmatků před hostující bránou Jakub Šuhaj a po dorážce poslal Písek do vedení. Ve dvanácté minutě upravil na 2:0 Petr Dudák, když zvedl kotouč nad beton ležícího Nováka. Třetí trefu pak ještě přidal za dvě minuty Jan Marcilis, který nenápadnou střelou překvapil hostujícího brankáře Nováka, pro kterého to byla poslední kapka a přenechal místo v bráně Vaněčkovi.

Ve druhé části začali lépe domácí, kteří neustále ostřelovali bránu Havlíčkova Brodu. Vaněček držel čisté konto až do dvacáté deváté minuty, kdy ho překonal Milan Hřebíček. Závěr druhé periody patřil jednoznačně hostům. Dvě minuty před koncem zaznamenal úvodní branku hostů Lukáš Vala a o chvíli později David Krajhanzl z mezikruží upravil na 4:2. Do třetí části tak nemohli jít Písečtí s klidným svědomím.

Jihočeši však ve třetí části nepřipustili větší drama a poté, co Jakub Suchan obkroužil hostující bránu a zasunul puk k bližší tyči, domácí opět vedli o tři branky. Poslední slovo měl Daniel Schwamberger, který se prosadil při vlastním oslabení. Písečtí tak potvrdili roli favorita a porazili Havlíčkův Brod jednoznačným výsledkem 6:2.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl, trenér Písku: "Minulý týden jsme hodně trénovali se závažím, hodně jsme i bruslili. Trochu jsem se obával, co taková zátěž s hráči udělá. Vstup do utkání se nám podařil, dali jsme rychlé góly. Mrzí mě druhá část, kde jsme si situaci zkomplikovali nedůrazem a laxní hrou. Chtěli jsme hrát na krásu pro diváky. Ve třetí části jsme po důrazném upozornění hráčů hra zlepšila. Přidali jsme další dvě branky a utkání jsme zvládli. Nyní nás čeká vedoucí Liberec, takže dnešní utkání jsme tak trochu brali jako přípravu na tento důležitý zápas. Byli bychom rádi, kdybychom dokázali bodovat. Uvidíme, jak to nakonec dopadne..."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy