U Otavy se bude opět hrát extraligové play-off! Starší dorost zdolal lídra z Liberce a postoupí do nadstavbové skupiny A

V kabině staršího dorostu je opět velmi veselo. Jihočeští mladíci hlavně díky třem využitým přesilovkám zdolali dosud suverénní Liberec a zajistili si tak vytoužený postup do nadstavbové sk. "A", která je automatickou vstupenkou do play-off.
Radost v týmu dorostu je ovšem dvojnásobná. Trenér Roman Heindl slaví narození dcery Terezky. Jeho svěřenci mu dnešní důležité vítězství věnovali na počest jeho nového potomka. Za celý tým a redakci patří Romanu Heindlovi velká gratulace! Vítáme Terezku a přejeme jí do života hodně zdraví a štěstí!
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 26. kolo, so 8.12.2012, ZS Písek
Písek
Liberec
4:2
3:0, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 2. Vlk (Marcilis, Hřebíček), 6. Dudák (Volf, Šuhaj), 16. Šuhaj (Hanus), 52. Hanus (Koutenský) - 24. Kupčík (Heřmánek), 33. Belovič (Hrníčko, Kvapík). Rozhodčí: Sýkora - Vavruška, Černý. Vyloučení: 5:5 navíc Hřebíček (PIS) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Písek: Mazuch - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červinský, Koutenský, Hanus - Suchan, Vlk, Dudák, Březina, Šuhaj, Volf, Holub, Marcilis, Točík, Duchoň
Liberec: Stezka - Šťáva, Šír, Klinger, Havlín, Kupčík, Zachar, Zedek - Hrníčko, Belovič, Chlapík, Král, Gecko, Kratochvíl, Lakatoš, Škoda, Heřmánek

Zápas o důležité body začal ve vysokém tempu. Týmem, který diktoval tempo prvních dvaceti minut hry byl výběr staršího dorostu Písku. Domácí na Bílé Tygry doslova vlétli a první část hry opanovali. I když vše mohlo být trochu jinak. Útočník hostů Filip Chlapík se v polovině úvodní minuty zjevil zcela osamocen před Mazuchem, jeho rychlou střelu gólman Písku zlikvidoval reflexivním zákrokem lapačkou.

Poté však přišla zmiňovaná smršť písecké aktivity. Uplynula zhruba minuta a půl začátku zápasu a skóre se měnilo ve prospěch Písku, když přesnou přihrávku Jana Marcilise pohotově uklidil za záda brankáře Stezky Josef Vlk - 1:0. Na začátku šesté minuty už to bylo 2:0, když střelu Lukáše Volfa nejprve liberecký brankář vyrazil, ale u puku byl jako první Petr Dudák a v pohodě dorazil kotouč do prázdné branky, to byla první využitá početní výhoda domácích.

Pět a půl minuty před první sirénou ujeli do přečíslení dvou proti jednomu Vlk s Marcilisem, ale po nebezpečném zakončení druhého jmenovaného s stav ještě neměnil. Třetí branka Písku přišla opět v přesilovce, v čase 15:21. Jakub Šuhaj ukázal svůj důraz na brankovišti, když nejprve prověřil Stezku bekhendovou střelou a z následné dorážky zvýšil vedení svého týmu – 3:0.

Jestliže úvodní dvacetiminutovka patřila Písku, druhá třetina patřila Liberci. A hosté udeřili také v přesilovce. Nutno však říci, že jejich trefa z dvacáté čtvrté minuty, patřila k těm velice šťastným. Michal Kupčík se na modré čáře opřel do puku, ale vše vypadalo, že kotouč je v bezpečné úschově Marka Mazucha. Opak byl ale pravdou. Kus černé gumy se záhadně vykutálel z chráničů strážce písecké branky a zastavil se až za brakovou čárou – 3:1.

Druhým hráčem v dresu Bílých Tygrů, který se zapsal na listinu střelců byl Matúš Belovič. Ten sice ještě neuspěl ve své příležitosti ve dvacáté deváté minutě, ale zhruba o tři a půl minuty později už se liberecký forvard radoval. Útočník Liberce totiž ujel po levé straně a bez větších rozpaků vypálil z vrcholu kruhu, puk se poté od břevna odrazil těsně za brankovou čáru – 3:2.

Písečtí mohli své vedení navýšit ještě na konci prostředního dějství. Zahrozili opět v početní výhodě. Z velkého závaru ale vyšel vítězně gólman hostů Aleš Stezka. A aby toho nebylo málo, v této přesilovce Píseckých se do šance mohli dostat i Liberečtí, ale samostatný únik Filipa Chlapíka předčasně zastavila siréna na konci druhé dvacetiminutovky.

Tempo hry se ve třetí třetině mírně uklidnilo, to ale nic neměnilo na atraktivitě zápasu. Další výrazný moment byl k vidění opět v přesilové hře. V početní výhodě Severočechů na začátku závěrečného dějství orazítkoval Michal Kupčík jen levou tyč Mazuchovy branky.

Definitivní pojistku vítězství přidal osm a půl minuty před koncem písecký obránce Vladimír Hanus, jenž po přesilové kombinaci vyslal tvrdou střelu, která prolétla vším, co jí stálo v cestě. Stezka v brance Liberce byl bez šancí – 4:2. Hosté pak ještě hrozili v přesilových hrách, ale žádný z jejich pokusů už v brance neskončil.

Píseckým hokejistů stačili k jistotě postupu do nadstavbové skupiny A dva body. Tímto vítězstvím si vysněný postup zajistili a tak se opět po roce dočkají příznivci píseckého hokeje bojů v extraligovém play-off.

Ohlasy trenérů

Martin Všetečka (asistent trenéra IHC Písek): "Včera jsme dostali výprask v Českých Budějovicích, když se nám nevydařila poslední třetina. Dnes jsme do utkání vstoupili výborně. Kluci to vzali zodpovědně. Chtěli jsme doma ukončit čekání na dva body, které by nám zajistili postup do nadstavbové skupiny A. Opět se nám nevydařila druhá třetina. Musíme klukům poděkovat, že to v poslední třetině ubojovali i přes velkou nepřízeň rozhodčího. Díky tomu jsme postoupili do hlavní části soutěže a teď nás bude čekat jen to hezké."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy