Liga juniorů - sk. střed, 30. kolo, pá 15.2.2013, ZS Písek
Písek
Třebíč
3:8
1:2, 0:4, 2:2
Branky a nahrávky: 12. Flegl (Novák), 53. Volf, 58. Šmejkal - 10. Paták (Pálka), 19. Marek (Mašek, Roupec), 31. Horký (Marek), 31. Tvarůžek (Roupec), 33. Pálka (Marek), 38. Paták (Pálka), 57. Salák (Vondráček), 60. Marek. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6, 2:7, 3:7, 3:8.
Písek: Havelka (31. Škuta) - Jirků, Hanus, Švanda, Suda, Volf, Sebris, Paukner, Novák, Šmejkal, Fleg, Křivonoska, Císař, Vlk
Třebíč: Máj (38. Čáp) - Pavlas, Roupec, Vondráček, Ščerban, Paták, Vlašín, Marek, Tvarůžek, Horký, Salák, Pálka, Mašek

Domácí jihočeští mladíci dokázali s favoritem soutěže, celkem Třebíč, držet dlouho krok. Ale byli to hosté, kteří šli na začátku desáté minuty do vedení. Paták dokázal svou dorážkou prostřelit Havelku a využil tak přesilovou hru – 0:1. Písečtí ale rychle srovnali, když zhruba za tři minuty slavil svou trefu Flegl - 1:1. Minutu a čtvrt před první sirénou už ale opět vedla Třebíč. Marek trefil přesně horní roh branky.

Pro celé utkání byla klíčová druhá třetina. Horácká Slavia si dokázala vytvořit náskok, který se v konečném součtu ukázal jako rozhodující. V polovině utkání se trefil Horký - 1:3, za dvanáct vteřin po něm navýšil vedení hostů Tvarůžek - 1:4 – po tomto momentu došlo ke střídání v brance Písku. Za necelé tři minuty se prosadil Pálka - 1:5. To už s jihočeským celkem vypadalo hodně špatně, ale to ještě nebylo vše. Šestou branku Třebíče přidal ve třicáté osmé minutě Paták - 1:6. Po šestém gólu Třebíče došlo ke střídání i brankovišti juniorů z Vysočiny

Závěrečné dějství už příliš hokejové krásy nenabídlo. Třebíč si víceméně hlídala získaný náskok a písecké mužstvo působilo lehce odevzdaným dojmem. V padesáté třetí minutě se parádně trefil Volf - 2:6, ale za čtyři a půl minuty se opět prosadili hosté, když svou střelou uspěl Salák2:7. V padesáté osmé minutě si v signalizované výhodě zapsal úspěšný zásah Šmejkal - 3:7. Když už se zdálo, že utkání skončí za tohoto stavu, padla ještě jedna branka. Čtyři sekundy před koncem pečetil výsledek Marek - 3:8.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy