Písečtí dorostenci vyválčili s Piráty jen bod

P í s e k - Písečtí dorostenci na úvod utkání inkasovali rychlou branku, po které nesložili zbraně a skóre otočili ve svůj prospěch. Piráti ale nepříznivý stav 3:1 pro domácí vyrovnali a v prodloužení překlopili vítězství na svou stranu.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 4. kolo, so 19.1.2013
Písek
Chomutov
3:4p
2:1, 1:0, 0:2 - 0:1
Branky a nahrávky: 5. L. Volf (Schwamberger), 9. Schwamberger (Hanus), 31. Dudák (Březina) - 3. Veselý (Vlastník, Bednář), 44. Veselý (Šmíd), 44. Strunz, 63. A. Macháček. Rozhodčí: Souček - Beneš, Štofa. Vyloučení: 9:9, navíc Veselý (Chomutov) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 52. Střely na branku: 43:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
Písek: Pechek (Petřík) - Schwamberger, Suchan, Dudák, Volf J., Hájek, Rod, Březina, Hřebíček (C), Červinský, Duchoň, Vlk, Sýbek, Šuhaj, Volf L., Holub, Koutenský, Marcilis, Točík, Hanus
Chomutov: Lukeš (Staněk) - Meliško, Lidák, Macháček, Bednář (C), Pastyřík, Kašpar, Pokorný, Šmíd, Dimitrov, Rindoš, Cestr, Vlastník, Veselý, Toman, Wágner, Strunz

Utkání začali lépe písečtí hráči, když vyrukovali na svého soupeře s aktivní hrou. Avšak na druhé straně hřiště se z první vážnější šance radovali hosté. Veselý propasíroval kotouč mezi pechkovými betony – 0:1. Písečtí ale rychle odpověděli. Volf z dorážky vyrovnal – 1:1. Rychlý sled branek pokračoval. Schwamberger dokonal obrat skvělou individuální akcí – 2:1. Po třech brankách se hra urovnala a byl k vidění vyrovnaný bojovný hokej.

Na startu další třetiny sice měli Chomutovští výhodu přesilové hry, ale Písek se z ní brzy vymanil a pokračoval v aktivní hře z první části. Aktivní hra Píseckých Chomutovu neseděla podle představ a domácí tak navýšili skóre utkání už na 3:1, poté co se sám před Lukeše dostal Dudáka zakončil pod horní tyč. Do konce druhé části se už skóre nezměnilo a tak se šlo do kabin za stavu 3:1 pro domácí.

Chomutovští nastoupili do třetí části aktivně a hrnuli se za vyrovnáním. Snížení stavu obstaral brankou v přesilovce Veselý, který dorazil kotouč za Pechka. Vyrovnání přišlo záhy po snížení a to z hole Strunze. Utkání poté nabralo vyrovnaný průběh a diváci mohli vidět větší množství šancí na obou stranách. Žádná branka však do konce základní části nepadla, a tak utkání dospělo do prodloužení.

V prodloužení měli více štěstí hosté, kteří si připisují bod navíc, poté co po necelých třech minutách nastaveného času rozhodl Macháček.

Ohlasy trenérů

Martin Všetečka (asistent trenéra, IHC Písek): Utkání jsme měli dobře rozehrané, po dvou třetinách jsme vedli 3:1. Vstup do třetí třetiny jsme měli naprosto katastrofální. Začalo to přesilovou hrou, kdy jsem se nedokázali dostat z obranného pásma a díky naší nedisciplinovanosti jsem dostali branku na 3:2. Potom prohrané buly a rychlý gól na 3:3. Chomutov byl šťastnější, když se v prodloužení stala chyba na modré čáře, náš obránce se srazil s rozhodčím a z toho padl čtvrtý gól. Klukům nelze upřít bojovnost. Musíme zvedout hlavu a jít naplno do dalšího zápasu.

Luboš Sláma (Piráti Chomutov): Dnes to bylo vyrovnané utkání, myslím, že Písek hrál dobrý hokej. V první a druhé třetině byli domácí lepším týmem. Nám se naštěstí podařilo srovnat, myslím si, že můžeme být dneska rádi za dva body. Jsem s body spokojený, protože jsme nebyli lepší než Písek. Písek hrál dobrý hokej. Dnešní utkání rozhodly dva rychlé góly za sebou ve třetí třetině. Myslím si, že rychlý sled gólů byl rozhodující. Dnes jsme neodehráli dobrý hokej a myslím si, že máme navíc. Písek má ve svém kádru plno kvalitních hráčů, jako třeba Schwamberger…

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy