Vítkovičtí mladíci byli nad síly píseckého staršího dorostu

P í s e k - Utkání 5. kola nadstavby ELSD skončilo za očekáváním trenéra Romana Heindla a všech příznivců píseckého hokeje, kteří dorazili do mrazivých ochozů zdejšího stadionu. Vítkovičtí zvítězili po nepříliš pohledném utkání a získali zaslouženě všechny tři body.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 5. kolo, pá 25.1.2013
Písek
Vítkovice
2:4
(0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 36. Hřebíček (Schwamberger), 55. L. Volf (Šuhaj, Hájek) - 15. Hartmann (Klapetek), 30. Churý (Ollender), 53. Ollender (Churý), 60. Ballner (Česlík). Rozhodčí: Mandrysz - Matějček, Dančišin. Vyloučení: 2:7 navíc Charvát (VIT) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.
Písek: Mazuch - Kajtman, Hájek, Rod, Hřebíček (C), Červiský, Koutenský, Holub - Šuhaj, Schwamberger, L. Volf, Březina, Duchoň, Vlk, J. Volf, Marcilis, Točík
Vítkovice: Mizera - Puzič, Charvát, Jáchym, Šendera, Fajkus, Stanke, Pop (C), Rudl, Ballner, Hartmann, Churý, Stránský, Sysala, Kafka, Škutchan, Ollender, Gelnar, Klapetek, Volný, Česlík

Celé utkání příliš hokejové krásy nenabídlo. Hru obou celků provázely prakticky celé utkání nepřesnosti v rozehrávce a zbytečné individuální chyby. Jednobrankové vedení po první třetině si do kabin odnesli Vítkovičtí, když v patnácté minutě otevřel skóre Ondřej Hartmann - 0:1.

Zhruba v polovině zápasu už hosté vedli o dvě branky. Ve třicáté minutě využil chybu domácí obrany Radomír Churý a zapsal tak druhou trefu na gólový účet Vítkovic - 0:2. Písečtí mladíci se ke slovu dostali až pět minut před koncem druhé periody. Přesilovou hru ukončil nádhernou tvrdou ranou od modré čáry Milan Hřebíček a domácí byli opět ve hře - 1:2.

Třetí třetina dlouho branku nepřinesla. Červené světlo za brankami se začalo rozsvěcovat opět až od padesát třetí minuty. Hráči Vítkovic navýšili své vedení zásluhou Samuela Ollendera, který díky teči píseckého beka dostal puk do sítě - 1:3. Domácí ale na nic nečekali a bleskurychle snížili. Lukáš Volf využil dvojnásobnou přesilovou hru, když trochu se štěstím dokázal skórovat takřka z nulového úhlu - 2:3. Písek vsadil vše na jednu kartu a odvolal gólmana, čehož ale vítkovičtí dorostenci dokázali využít, když se deset vteřin před koncem trefil David Ballner - 2:4.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek): Dnešní zápas raději nebudu komentovat.

Pavel Hulva (HC Vítkovice Steel): Dnes to byl velice těžký zápas, protože domácí mají pokaždé houževnatý tým a hráli bojovně, nám ten zápas naštěstí vyšel. Stále jsme vedli, což jsme si zkomplikovali na závěr, když jsme hráli dvakrát ve dvojnásobném oslabení. Nakonec jsme spokojeni. Myslím si, že utkání rozhodla větší kvalita našeho útoku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy