Havířovští starší dorostenci rozstříleli Písek, AZ zvítězil 6:1

Havířov / Písek - Starší dorost IHC zahájil dvoudenní zápolení proti vzdáleným hokejovým sokům. Dnes se Jihočeši představili na ledě Havířova. Jejich vystoupení nedopadlo příliš šťastně. Prohráli pětigólovým rozdílem. Uvidíme, zda zítřejší zápas s Kometou Brno vyzní pro Písek lépe.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 7. kolo, pá 1.2.2013
Havířov
Písek
6:1
0:0, 2:0, 4:1
Branky a nahrávky: 29. Carbol (Sonnek), 36. Sonnek (Carbol), 45. Chroboček (Caruk), 50. Gola Robin (Kotala), 51. Polak (Orság, Fejko), 55. Kotala - 60. Schwamberger. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 131. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Havířov: Šimeček (Sroka) - Bahounek, Ďurkáč, Dudek, Heinzl, Adamík, Chroboček, Potočný Jan, Potočný Václav - Orság, Kotala, Pořízek, Carbol, Fejko, Polak, Sonnek, Gola Robin, Gola Patrik, Synek, Caruk
Písek: Pechek (45. Petřík) - Kajtman, Hájek, Hřebíček, Červinský, Radoš, Holub, Koutenský - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Pokorný, Volf, Klas, Duchoň, Šuhaj, Marcilis, Točík

V první třetině mohli diváci v K&K Pneu aréně sledovat vyrovnaný hokej, který obě mužstva doprovodili několika šancemi na obou stranách. Ani po několika neproměněných přesilovkách se stav nezměnil a tak šli hráči obou celků do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Druhá třetina začala několika slibnými šancemi na obou stranách. Písečtí mohli jít do vedení, ale jejich snahu zastavila tyč. Zatímco hosté se neprosadili, domácí Havířov kontroval a poprvé otevřel gólový účet dnešního večera, to když Carbol šťastně překonal Pechka po přihrávce zpoza branky – 1:0. Jihočeši chtěli ihned odpovědět a v nabídnuté přesilové hře orazítkovali znovu tyč. Druhá branka utkání však přišla opět do sítě hostí. Pechka propálil tvrdou ranou k tyči Sonnek. Do konce další části se už skóre neměnilo i po nevyužité přesilové hře domácího AZetu. Hráči tak opouštěli ledovou plochu za stavu 2:0.

Třetí třetinu odstartovali lépe domácí borci, kteří se zjevili hned v několika šancích. Úspěšná střela Chrobočka propadla Pechkovi, který poté musel střídat – 3:0. Domácí se následně dostali do laufu a přidali další branky. Robin Gola dorazil volný kotouč v brankovišti – 4:0. Domácí se ale gólově nezadrhli a Polak navýšil skóre už na pětigólový rozdíl – 5:0. Šestou branku AZetu po úniku podél mantinelu přidal Kotala - 6:0. Čestný úspěch jihočechů zaznamenal Schwamberger - 6:1. Utkání se poté už jen dohrávalo a skončilo stavem 6:1 pro domácí.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy