Starší dorost napravil kolaps s Havířovem. V Brně vyhrál o gól a k Otavě veze tři body

B r n o / P í s e k - Písečtí dorostenci zvládli další zkoušku v nadstavbově části extraligy a porazili ambiciózní Kometu v poměru 4:3 pro jihočechy. Domácí sice vedli už 2:0, ale písečtí dorostenci se nevzdali a skóre otočili ve svůj prospěch a po zásluze vyhráli.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 8. kolo, so 2.2.2013
Kometa Brno
Písek
3:4
2:1, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 14. Hájek (Štancl, Koblížek), 16. Dymáček (Boltvan), 40. Dymáček (Hájek) - 20. Volf (Marcilis, Šuhaj), 23. Dudák (Schwamberger, Suchan), 34. Šuhaj (Klas), 48. Suchan (Schwamberger). Rozhodčí: Čech - Černý, Reich. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Kometa Brno: Růžička - Hájek, Koch, Štancl. Marcello, Švejda, Vlček, Zbořil, Kubeš - Denk, Kozel, Dvořák, Vaverka, Koblížek, Dymáček, Garčic, Dufek, Zohorna, Král, Boltvan, Grünwald (C).
Písek: Pechek - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Pokorný, Volf, Kajtman, Hájek, Klas, Hřebíček (C), Červinský, Duchoň Šuhaj, Radoš, Holub, Koutenský, Marcilis, Točík.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Kometa Brno): Do utkání jsme dobře vstoupili, když jsme vedli 2:0. Potom jsme si mysleli, že soupeř se před námi položí, ale Písek bojoval. My jsme nebyli schopni se dostat do zápasu. Je to jen v hlavách, protože výkon některých hráčů byl jen matný. Když už jsme chtěli hrát, nešlo to.

Roman Heindl (IHC Písek): Po včerejším propadáku jsme si chtěli trochu napravit reputaci, takže jsem přeskládal sestavu a pozměnili jsme systém hry. Tím se nám v podstatě dařilo zachytávat založení útoků Komety, ale i tak Brno vstoupilo do utkání velmi dobře, mělo velký tlak, ale my jsme ho přestáli, podržel nás brankář Pechek. Poté jsme začali vyrovnávat hru. Část hry jsme byli i lepší. Na šance bylo utkání vyrovnané a rozhodlo trochu střeleckého štěstíčka, které se k nám přiklonilo, poté co jsme dostali na začátku dvě nešťastné branky po teči obránce, a poté po nedůslednosti před naší brankou. Dnes bych chtěl klukům určitě poděkovat za bojovnost a za přístup k utkání po včerejší porážce v Havířově. Myslím si, že body z dnešního utkání jsou zasloužené. Klíčovým momentem utkání byla podle mého názoru branka na 2:1, která padla na konci první třetiny. Touto brankou jsme se dostali do hry a zvedlo se nám sebevědomí.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy