Ani bojovný výkon a bouřlivá podpora fanoušků nestačila k vedení v sérii. Kladno si odváží vítězství 4:2

Písečtí starší dorostenci nedokázali porazit kladenské Rytíře ani po bojovném a urputném výkonu. Nyní tak prohrávají 0:1 na zápasy a k postupu musí dvakrát porazit Kladno na jeho ledě.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 1. OF, st 13.3.2013
Písek
Kladno
2:4
0:0, 0:2, 2:2
Branky a nahrávky: 46. Volf L. (TS), 49. Volf J. (Volf L.) – 31. Seidl (Slánský), 40. Janeček, 41. Kuzďas (Kružík), 60. Litera (Matula). Rozhodčí: Pražák - Černý, Vavruška. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 310. Střely na branku: 24:27. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Písek: Mazúch (Pechek) - Červinský, Hřebíček, Volf J., Hanus, Koutenský, Hájek, Sýbek - Šuhaj, Točík, Schwamberger - Dudák, Volf L., Suchan - Marcilis, Vlk, Březina - Duchoň.
Kladno: Vladař (Kaňka) - Hulcr, Doudera, Špaček, Sklenička, Bunda, Matula, Vojík - Kružík, Havlůj, Litera - Christl, Macháček, Kuzďas - Slánský, Janeček, Seidl - Kaprál.

Utkání začalo zostra, oba týmy se chtěli dostat jako první do vedení a slibně naplněný stadion v Písku sledoval atraktivní podívanou. První třetina skončila za bezbrankového stavu, který doprovázel velký počet šancí na obou stranách.

Druhá třetina se nesla v duchu bojovné třetiny. Na hřišti byli Písečtí borci hodně vidět a byli v utkání lepší, než došlo na otevření skóre, o které se postaral Martin Seidl, který skvěle zavěsil pod břevno písecké branky – 0:1. Písek byl stavem v utkání mírně zaskočený a odpovídala tomu také předvedená hra v dalších minutách. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za jednobrankového vedení Kladna, přišla rána pro domácí. Petr Janeček vystihl rozehrávku domácích a střelou mezi betony píseckého brankáře navýšil skóre – 0:2.

Do třetí třetiny vstoupili domácí aktivně se snahou zvrátit nepříznivý stav. Korigovat mohl ihned v úvodu Točík, jenže sám před brankářem neproměnil svou šanci. Zato Kladno svou šancí nepohrdlo. Několik vteřin na to se v samostatném úniku ocitl Jakub Kuzďas, který si s kotoučem věděl rady – 0:3. Domácí se z šoku dlouho nemohli vzpamatovat. Zlomovým momentem, který vlil píseckým hráčům novou krev do žil, bylo trestné střílení, ke kterému se postavil Lukáš Volf a střelou mezi betony nezaváhal – 1:3. Domácí jako politi živou vodou okamžitě nasadili vyšší tempo utkání a po třech minutách od branky Lukáše Volfa se od modré čáry trefil jeho jmenovec Jakub Volf - 2:3. Najednou bylo zase o co hrát a hlavně Písečtí byli při chuti. Po několika závarech, při kterých cinkala tyč více než čtyřikrát, se Písečtí nedokázali prosadit a při risku bez brankáře se do odkryté branky domácích trefil Petr Litera, který tak stvrdil vítězství Středočechů – 2:4.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek): Těžko se mi o tom mluví. Rád bych poděkoval klukům za bojovnost a hlavně fanouškům, kteří vytvořili skvělou atmosféru. V pátek jedeme na Kladno a tam budeme chtít za každou cenu uspět. Nesmíme se po dnešní porážce vzdát.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Dnes jsme byli svědky pohledného utkání. Typická atmosféra pro play-off. Domácí hráli velmi dobře, oba týmy si zakládaly na defenzivě. Tady se lehce nevyhrává. Nám se naštěstí podařilo z našeho obranného systému dát góly, bohužel jsme si utkání sami zkomplikovali zbytečnými chybami. My proměnili o nějakou tu šanci víc, proto jsme dnes vyhráli. Jinak se hrálo absolutně vyrovnané utkání. V příštím zápase budeme určitě chtít vyhrát, ale uvidíme jak se na nás Písek připraví a s čím na nás vyrukuje. Každopádně uděláme všechno pro to, abychom zvítězili. Nicméně, bude to ještě hodně složité, domácí mají velmi dobrý tým, hrají dobře, jsou velmi nebezpeční.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy