Starší dorostenci se vzepjali osudu! Písečnou bouří ve třetí třetině otočili zápas v Kladně a vyrovnali osmifinálovou sérii

Písečtí starší dorostenci opět předvedli, že hokej se hraje především srdcem. V Kladně prohrávali po první třetině už 0:3, ale i tuto velkou ztrátu dokázali smazat. V prostředním dějství přišlo snížení a ve třetí třetině nastříleli tři branky, přičemž ta rozhodující padla půl minuty před koncem základní hrací doby. Hrát se tedy bude i rozhodující třetí utkání, které je naplánováno na zítřejších 15:30.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 2. OF, pá 15.3.2013, ZS Kladno
Kladno
Písek
3:4
3:0, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 1. Křepelka (Hulcr), 16. Seidl (Janeček), 20. Janeček (Slánský) – 34. Hanus (Volf L.), 49. Schwamberger (Šuhaj), 57. Suchan (Schwamberger), 60. Schwamberger (Šuhaj, Volf L.). Rozhodčí: . Vyloučení: Nečas – Marek, Frodl . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 3:0, 3:4.
Kladno: Vladař – Seidl, Matula, Bunda, Sklenička, Křepelka, Kroužík, Doudera, Christl, Špaček, Litera, Macháček, Vojík, Slánský, Havlůj, Kuzďas, Hulcr, Kaprál, Hoffmann, Janeček
Písek: Mazúch (21. Pechek) – Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, Volf J., Hájek, Březina, Hřebíček, Červinský, Duchoň, Šuhaj, Volf L., Koutenský, Marcilis, Točík, Hanus

Třetina hrůzy. Tak by se dalo charakterizovat úvodní dějství pro písecké hochy. Po odehraných devatenácti vteřinách se z gólu radovali Rytíři, když se svou střelou uspěl Petr Křepelka – 1:0. Další údery domácích Rytířů přišly v závěr první třetiny. Trefili se Martin Seidl a Petr Janeček – 3:0.

Od druhé třetiny jihočeský tým vyměnil brankáře, Mazúcha nahradil Pechek. V druhé třetině pokračoval vyrovnaný souboj, ale v této části hry se gólové radosti dočkali jen Písečtí. Zhruba v polovině základní hrací doby se do puku na modré čáře opřel Vladimír Hanus a dělovka z jeho hole mířila neomylně pod horní tyč – 3:1.

To, co se podařilo Kladnu v první třetině dokonale napodobil celek staršího dorostu Písku v závěrečném dějství. Ve čtyřicáté deváté minutě snížil na rozdíl jedné branky Daniel Schwamberger – 3:2 a necelé čtyři minuty před koncem přišlo to, na co celá střídačka hostů čekala. Teč Jakuba Suchana znamenala vytoužené vyrovnání – 3:3. A to ještě nebylo vše! Půl minuty před koncem uplatnil svůj důraz před brankou Daniel Schwamberger a vstřelil tak rozhodující gól – 3:4.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy