Sen o semifinále je skutečností! Starší dorost vyválčil rozhodující třetí zápas, trefa v prodloužení přepisuje historii!

Fantastický úspěch, který však může mít ještě pokračování. Starší dorostenci se oklepali z debaklu z druhého utkání a do rozhodujícího střetnutí nastoupili proti favoritovi z Vítkovic zcela bez respektu. Vyrovnané klání dospělo do prodloužení... Do konce nastaveného času zbývala minuta a čtvrt, když na písecké střídačce propukla neuvěřitelná radost, která znamená jediné. Písek je v semifinále!
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 3. ČF, čt 21.3.2013
Vítkovice
Písek
2:3p
2:1, 0:0, 0:1 – 0:1
Branky a nahrávky: 15. Churý (Ollender), 18. Stanke (Stránský) – 13. Březina, 42. Točík (Schwamberger, Hřebíček), 69. Hanus (Volf L.). Rozhodčí: Kubičík - Poruba, Adamec. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 44:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3pp.
Vítkovice: Šrámek - Charvát, Krenželok, Pop, Puzič, Stanke, Rudl, Fajkus – Ballner, Schwarz, Gelnar, Ollender, Sysala, Churý, Jáchym, Stránský, Kafka, Klapetek
Písek: Pechek – Volf J., Hájek, Hřebíček, Červinský, Koutenský, Hanus – Schwamberger, Suchan, Dudák, Březina, Vlk, Šuhaj, Volf L., Marcilis, Točík

Jihočeští mladíci vstoupili do rozhodujícího utkání jako vyměnění a debakl z předchozího zápasu, kterým jim uštědřili Vítkovičtí, nebyl na hokejkách píseckých dorostenců vůbec znát.

Ve třinácté minutě šel Písek dokonce do vedení, když s rychlou střelou po vhazování prosadil Patrik Březina – 0:1. Na zaslouženou gólovou trefu však domácí zareagovali výborně. Branky Ollnederea a Stankeho v posledních šesti minutách úvodního dějství otočily stav na 2:1.

V druhém dějství pokračovala vyrovnaná a naprosto otevřená bitva, kterou a svou stranu mohl převrátit kterýkoliv z týmů. Prostřední dvacetiminutovka však braku nepřinesla.

A tak přišla třetí třetina. Hosté svou velkou šanci neproměnili a po odehrané minutě a třinácti sekundách přišlo vyrovnání z hokejky Dominika Točíka – 2:2. Jazýček na miskách vah se mohl převážit na kteroukoliv ze soupeřících stran. Těmi šťastnými byli Jihočeši. V prodloužení trefil postupový gól Vladimír Hanus a obrovská radost na střídače Písku mohla vypuknout – 2:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy