Písek stále proplouvá krajskou ligou bez ztráty kytičky! Nyní si vyšlápl na Božetice

Dnes se u Otavy odehrálo další z utkání krajské ligy mužů v rámci Jihočeského kraje. Písek zatím neztratil ani bod a tímto tvrzením se může pyšnit i po dnešním zápase. Utkání s Božeticemi totiž vyhrál přesvědčivě 5:1. Průběh ale už tak přesvědčivý nebyl. Hosté dokázali jednogólové manko smazat. Jen díky Mazúchovi zůstalo skóre nezměněné. Poté se už začali opět trefovat domácí a skóre se zastavilo až na výsledku 5:1.
KL mužů 2013/2014, 4. kolo, so 12.10.2013, ZS Písek
Písek
Božetice
5:1
1:0, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 17. Mošovský (Stropnický), 32. Řehoř (Stropnický, Mazanec), 48. Jungbauer (Procházka, Novák), 54. Mazanec (Gába), 59. Volf (Jungbauer, Procházka) – 21. Stejskal P. (Radosta, Čapek). Rozhodčí: Malecha – Farkač, Jindra. Vyloučení: 8:8 + TS (PIS). Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Písek: Mazúch – Burkoň, Neckář, Mazanec, Procházka, Jirků, Tajbl, Němeček – Kořánek, Mošovský, Gába – Stropnický, Jungbauer, Řehoř – Javůrek, Volf, Šimoník, Novák.
Božetice: Šindelář – Čapek, Štědronský, Straka, Votruba, Havran, Tomeček, Stejskal L., Nevolný, Brábník, Pešta, Stejskal P., Jiroušek, Pauli, Radosta.

Úvod utkání patřil jednoznačně domácím, kteří ihned z úvodu dávali najevo, kdo je favoritem dnešního utkání. Brankář Šindelář se musel hodně činit proti nespočtu šancí domácích. Ti v první polovině úvodní části dovolili pouze jeden střelecký pokus na Mazúcha. Největší šance si Písečtí vytvářeli hlavně v přesilových hrách, ale také v oslabení, kdy hodně pozlobil Šindeláře Gába. Hosté stříleli na Mazúcha jen ze střední vzdálenosti, jako to udělal Radosta, jehož střela vůbec nemohla pomýšlet na změnu skóre. Hned poté ale pálil Nevolný a jeho střela skončila na tyči. Poté se na druhé straně mohl prosadit Mošovský, ale nezametl kotouč za Šindeláře. Na druhé straně se vyznamenal Mazúch proti Pavlu Stejskalovi, který nedokázal přetavit v gól svůj forehandový blafák. Gólu se písečtí fanoušci dočkali tři minuty přek koncem úvodní periody, kdy se perfektní souhrou blýsklo duo Stropnický - Mošovský - 1:0. Na konci první části hráli ještě domácí v oslabení, při kterém opět zazářil Mazúch.

Druhou třetinu zahájili domácí v oslabení jdoucí ještě z předchozí periody. V početní nevýhodě však hráči od řeky Otavy pohořeli, jelikož inkasovali gól z hole - 1:1. Do vedení mohl zpět posunout Písek Novák, ale jeho útočný výpad skončil na Šindelářovi. Písek poté zahrával přesilovou hru, ve které vyprodukoval velké množství nebezpečných projektilů. Radovat se nakonec mohli hosté. Pešta využil chyby v rozehrávce a řítil se sám na Mazúcha. Byl však faulován a muselo následovat trestné střílení. To však Pešta neproměnil. A tak se střelecky prosadili domácí. Jan Řehoř se po pohledné kombinační akci dostal k zakončení a prostřelil Šindeláře pod horní tyč – 2:1. Do několika možností pláchnout hostující obraně se dostával Mošovský, ale vždy byl odstaven od své příležitosti.

Písek nastoupil do poslední třetiny aktivně a ihned na začátku si vytvořil několik slibných šancí, jako například Volf, který nadvakrát dorážel před Šindelářem, ten situaci ustál a nepustil kotouč za svá záda. Velkou šanci měli hosté ve čtyřicáté sedmé minutě, kdy ujížděl sám na Mazúcha Lukáš Stejskal, ale písecký brankář ho vychytal. Ihned na druhé straně se prosadili domácí, když se přesně trefil Daniel Jungbauer - 3:1. Velký tlak domácích pokračoval i přes řadu vyloučených. Písečtí nakonec i jednu z nabídnutých přesilových her využili. Postaral se o to David Mazanec, který propasíroval kotouč za Šindeláře – 4:1. Konečnou podobu skóre nastínila střela Radka Volfa, která prošla Šindelářovi mezi betony – 5:1. Písek tak zůstal neporažen i nadále a drží si stoprocentní bilanci.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy