Písečtí slaví další suverénní výhru. S debaklem tentokrát odjel tým Žirovnice

Naši hokejisté si spravili chuť po prohraném utkání ve Strakonicích a u Otavy opět nadělovali. Na první gól však diváci čekali do patnácté minuty, kdy Šimoník otevřel skóre. Další průběh je Píseckým dobře známý. Do brány soupeře padal v průběhu první a druhé třetiny jeden gól za druhým, ukazatel skóre se zastavil na čísle osm. V závěrečné části už Písek kontroloval pohodlné vedení.
KL mužů 2013/2014, 8. kolo, pá 8.11.2013
Písek
Žirovnice
8:0
3:0, 5:0, 0:0
Branky a nahrávky: 15. Šimoník (Řehoř, Korous), 17. Mazanec (Gába, Kořánek), 19. Kořánek (Mazanec), 23. Mazanec (Gába), 24. Gába (Jungbauer), 33. Jungbauer (Gába, Kořánek), 34. Burkoň (Šimoník), 37. Procházka (Javůrek, Dvořák). Rozhodčí: Packa - Mitáš, Schlixbier. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:0, 8:0.
Písek: Mazúch (40. Kafka) – Mazanec, Jirků, Burkoň, Neckář, Procházka, Dvořák - Kořánek, Gába, Mošovský, Korous, Řehoř, Šimoník, Jungbauer, Nikodém, Volf, Javůrek, Koupal
Žirovnice: Houdek (24. Krásný) – Reisner, Ištvánik, Holický, Pospíchal, Soukup, Fiedler, Křivánek, Stach, Koláček, Jedlinski, Beránek, Gurka, Kalvas, Körner, Smolík, Skřivan
Vstup do utkání se hostům podařil a Stach nebezpečně střílel z mezikruží. Domácí gólman se dokázal bleskurychle přemístit a zabránil tak jistému gólu. Následující minuty však patřily domácím. Řehoř se prokličkoval až před brankáře Žirovnice, který z tohoto souboje vyšel vítězně. V čase 14:16 se domácím podařilo otevřít skóre. Řehořova odražená střela si našla hokejku Jakuba Šimoníka, který dorážel kotouč u pravé tyče – 1:0. V čase 16:03 bylo vedení Písku již dvoubrankové. David Mazanec vystřelil od modré čáry a kotouč se zastavil až v hostující bráně - 2:0. Písečtí se v úvodní části trefili ještě jednou. V čase 18:09 Milan Kořánek po efektní kličce překonal hostujícího brankáře střelou po ledě – 3:0.

V čase 22:24 David Mazanec od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:0. V čase 23:53 musel Houdek opět lovit kotouč ze své brány, tentokrát po střele Ondřeje Gáby - 5:0. V čase 32:35 Mazanec přihrál před bránu volnému Danielu Jungbauerovi, který tvrdou střelou bez přípravy nedal Krásnému šanci – 6:0. V čase 33:50 Tomáš Burkoň předvedl u levé tyče dostatečný důraz a po několika dorážkách dotlačil puk za brankovou čáru – 7:0. Píseckým to stále nestačilo a v čase 36:29 Filip Procházka v přesilové hře, po přihrávce od Javůrka, zametl puk do prázdné brány – 8:0.

Ve třetí části se již diváci gólových hodů nedočkali. Písečtí už jen kontrolovali luxusně vypracovaný náskok. Několik šancí si také dokázali vytvořit hosté, ale Kafka, který nastoupil do závěrečné periody, dokázal udržet čistý štít. Písek tak slaví další přesvědčivou výhru. Tentokrát 8:0 nad Žirovnicemi.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: Výhra pro nás byla dnes povinnost. Pomalu jsme se rozjížděli, ale druhá třetina už byla jednoznačně v naší režii. Do třetí jsme prostřídali a utkání se v klidu dohrálo. Dnes poprvé nastoupil Václav Korous, který hrál v Milevsku, a junior Martin Koupal. V poslední třetině si odbyl premiéru brankař Tomáš Kafka. Nikdo z nich nezklamal. V Milevsku máme ještě několik hráčů, zatím je ale využívat nebudeme.

František Koláček, trenér Žirovnice: K zápasu nemám moc co říci. Všichni viděli, že to bylo jednoznačné utkání, ve kterém jsme neměli šanci na úspěch. Písek je úplně někde jinde, než my. Jeho kvality a možnosti jsou na jiné úrovni. Domácí s přehledem potvrdili roli favorita, rozhodl asi první gól, který byl pro nás trochu smolný. Pak už se Písek dostal do zápasu a dominoval.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy