Poslední domácí zápas roku se vydařil. Vimperk si na cestu domů přibalil jedenáct gólů

Písečtí hokejisté dali svým fanouškům a příznivcům předčasný dárek k Vánocům. V posledním domácí zápase roku sestřelili Vimperk, který nepotvrdil formu z posledních zápasů. Rozhodující náskok si Písečtí vypracovali už v úvodním dějství, kdy nastříleli čtyři branky. Hattrickem se blýskl Jan Sýbek, který přidal ještě dvě asistence. Gól a dvě přihrávky zaznamenal obránce Libor Jirků a velmi pilným nahravačem byl Daniel Jungbauer, který si do statistik připsal hned čtyři gólové asistence a dvakrát se trefil Ondřej Gába.
KL mužů 2013/2014, 14. kolo, pá 13.12.2013, Zimní stadion Písek
Písek
Vimperk
11:3
4:0, 4:1, 3:2
Branky a nahrávky: 7. Jirků (Mazanec), 9. Sýbek (Jirků, Řehoř), 13. Stropnický (Sýbek, Řehoř), 16. Sýbek (Jirků), 30. Kořánek (Burkoň), 32. Nikodém (Volf, Sýbek), 37. Dvořák (Kořánek, Jungbauer), 40. Mazanec (Jungbauer), 51. Gába (Jungbauer, Šimoník), 57. Gába (Jungbauer), 58. Sýbek (Stropnický) – 28. Ženíšek (Slabý), 45. Lang (Hail), 55. O. Předota (Janda, Slabý) Rozhodčí: Němec - Jirovský, Karlín. Vyloučení: 4:8, navíc Lang (VIM) 10 min. OT a nevyužité TS Vimperka. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 250. Průběh utkání: 4:0, 4:1 8:1, 8:2, 9:2, 9:3, 11:3.
Písek: Mazúch (41. Kafka) - Mazanec, Jirků, Burkoň, Dvořák, Neckář, Volf - Řehoř, Stropnický, Sýbek, Gába, Kořánek, Jungbauer, Javůrek, Korous, Nikodém, Šimoník, Vlk
Vimperk: Podskalský (36. Pixa) - Voldfich, Vávra, Hail, Janda, Myslík, Slabý, Jiří Sitter, Lang, Jan Předota, Vinš, Ženíšek, Plouhar, Ondřej Předota, Pavle, Radek Sitter

Herní převaha byla už o úvodních minut na hokejkách domácích hokejistů. Ti na začátku sedmé minuty využili přesilovou hru, když střelu Davida Mazance dorazil na brankovišti produktivní obránce Libor Jirků – 1:0. Přesně za dvě minuty zužitkoval početní výhodu také Jan Sýbek, který po rychlé přihrávce z úhlu nechytatelně zakončil do odkryté branky. Brankář Podskalský byl bezmocný – 2:0.

Na konci třinácté minuty ujel do samostatného úniku Petr Stropnický a pohotovým bekhendový blafákem zvýšil na 3:0. Do samostatného úniku se dostal i Jan Sýbek, který naopak předvedl kličku na druhou stranu a svým oblíbeným forhendovým blafákem vstřelil čtvrtou branku Písku – 4:0.

Po necelých osmi minutách druhého dějství snížil Ondřej Ženíšek, ale následně přišla rychlá odpověď z hole Milana Kořánka – 5:1. V čase 32:00 zvyšoval už na 6:1 Libor Nikodém, čtyři minuty po něm dostal puk se štěstím za bezmocného brankáře hostů Marcel Dvořák – 7:1. Prostřední dějství pak stylově zakončila nechytatelná dělovka od modré čáry v podání kapitána domácích Davida Mazance do pravého horního rohu branky – 8:1.

Začátek třetí třetiny přinesla druhou branku Vimperku – na 8:2 snížil Jiří Lang. Deset minut před závěrečnou sirénou trefil devátou branku domácího týmu Ondřej Gába, chvíli po něm zkorigoval stav na 9:3 Ondřej Předota a populární desítku, po které fanoušci volali, zařídil opět svou přesnou střelou Ondřej Gába – 10:3. Dvě a čtvrt minuty před konce pak završil hattrick Jan Sýbek, který se prosadil důrazem na brankovišti a dotlačil kotouč za záda brankáře Pixy – 11:3.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: Utkání mělo od začátku jednoznačný průběh. Kluci si s chutí zastříleli a viděli jsme i hezké góly. Nikdo ale nechtěl dát ten desátý gól, protože s ním je spojen určitý bonus. Nakonec to ale dopadlo dobře – Sýbek desátý gól dát nechtěl, ale dal hattrick, takže ho čeká to samé, jako kdyby ten desátý gól dal. Do šatny tedy přistanou dvě basy „zlatých krků“ – jedna od Gáby za desátý gól a druhá od Sýbka za hattrick. Poslední letošní domácí zápas se myslím povedl po všech stránkách.

Tomáš Kašpar, trenér Vimperku: Utkání se nám vyloženě nepovedlo. Nic se nám nedařilo. Soupeř byl jasně lepší. Chtěli jsme hrát zodpovědně zezadu, ale nedařilo se nám to. Nedokázali jsme si ani dát pořádně přihrávku. Za stavu 4:1 jsme ještě měli nějaké šance, ale jak jsme dostali pátý gól, tak už bylo prakticky rozhodnuto. Musíme se z toho oklepat a do dalšího zápasu jít s čistou hlavou. Budeme chtít určitě vyhrát.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy