Starší dorost nezvládl třetí třetinu a nezískal tak ani bod

P í s e k - Písečtí vstupovali do utkání posilněni výhrou v derby na ledě Českých Budějovic (3:2). Utkání se pro Písecké vyvíjelo velmi dobře, po dvou třetinách platil stav 3:1 pro Jihočechy. Třetí třetina však přinesla velký obrat ve prospěch Východočechů, kteří si z Písku odvezli plný bodový zisk. Pro Písecké tato porážka znamená již třetí prohru o gól na domácím kluzišti.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 4. kolo, pá 13.9.2013
Písek
Pardubice
3:4
2:0, 1:1, 0:3
Branky a nahrávky: 4. Duchoň (Marcilis), 5. Rod (Šuhaj), 36. Marcilis (Duchoň) – 22. Kuťák (Hlaváček, Procházka), 43. Hlaváček, 47. Rohlík (Vyskočil), 51. Martinec. Rozhodčí: Mandrysz – Matějček, Dančišin. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
Písek: Petřík – Červinský, Radoš, Beran, Kajtman, Koutenský, Klochko, Horák, Hanus – Pixa, Heřmánek, Šuhaj, Bednařík, Rod, Klas, Duchoň, Pokorný, Marcilis
Pardubice: Červený – Budík, Procházka, Kučera, Franc – Vyskočil, Benýšek, Hlaváček, Kuťák, Kusý, Rohlík, Martinec, Panna, Havrda, Voženílek, Jajcay, Hylena, Velínský, Musil

Do utkání lépe vstoupili domácí. Ti si vytvořili územní převahu nad svým soupeřem, který se dlouho nemohl z důsledné písecké hry vymanit. Snaha domácích vyústila ve vedoucí gól, o který se ve čtvrté minutě postaral Jiří Duchoň - 1:0. Jen o minutu déle se o navýšení vedení postaral Tomáš Rod. Hosté reagovali oddechovým časem, po kterém se hra hostů uklidnila. Pardubičtí přestali chybovat v rozehrávce. Písecká obrana však jejich útočné výpady dokázala eliminovat, někdy i s pomocí dobře chytajícího Petříka. Pardubičtí hráli několik přesilových her, které však nedokázali využít, jelikož Písek dobře bránil a v brance stál pozorný Petřík. Skóre zůstalo stejné až do přestávky. První třetinu tak domácí ovládli a vyhráli ji 2:0.

Ihned ze začátku druhé třetiny bylo znatelné, že Pardubičtí nebudou chtít svou kůži darovat lacino. Napověděla tomu i trefa Filipa Kuťáka - 2:1. Utkání nabralo směr šancí a na obou stranách jich nebylo k vidění málo. Písecký Duchoň měl na holi další branku Písku, ale po pohledné kombinaci selhal v zakončení. Pardubice svého soupeře svíraly převážně v přesilových hrách, které však domácí ubránili. Poté přišel čas Jana Marcilise, který po přejetí modré čáry napřáhl a trefil se přesně do horního rohu pardubické branky – 3:1. Po třetím gólu, jakoby se s šancemi roztrhl pytel. Hosté několikrát ujeli sami na Petříka. Písečtí naopak hrozili z Rychlých protiútoků, ale hostující obrana si s píseckými forvardy vždy poradila. Po dvou třetinách tak měl Písek před svým soupeřem výhodu dvou branek.

V úvodu poslední periody dostali možnost hrát početní výhodu domácí, ale místo toho, aby odskočili na tříbrankový rozdíl, tak ve své vlastní přesilové hře inkasovali z hole Martina Hlaváčka - 3:2. Domácí však nechtěli utkání soupeři přenechat a stále hrozili rychlými výpady. V další, tentokrát hostující, přesilové hře se po staral o vyrovnání Miroslav Rohlík - 3:3. Domácí začali zmatkovat a zbytečně ztrácet kotouče, z čehož pramenil obrat v utkání. Na 3:4 dával Jakub Martinec. Do konce utkání se ještě mnohokrát vylučovalo na obou stranách. Písek však své přesilové hry nevyužil a když se mu nepodařilo vyrovnat ani při závěrečné power-play, mohli se z vítězství radovat hosté z Pardubic.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (IHC Písek): Dnešní utkání se mi hodnotí těžko. Měli jsme ho dobře rozehrané. Odehráli jsme parádní první třetinu. Ve druhé jsme se jako již tradičně zatlačit do pásma. Dělali jsme velké chyby, které soupeř využíval. Ve třetí třetině jsme po individuálních chybách, dalo by se říct, že i po nekázni některých hráčů, jsme utkání ztratili. Největší problém vidím v rozehrávce obránců, rozehrávce přesilových her. Chybí nám klid a dovednost.

Jiří Seidl (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Dnešní utkání hodnotím určitě dobře, protože jsme ho vyhráli, ale měli jsme problémy na začátku utkání, kdy jsme byli ještě poznamenaní pozdním příjezdem na utkání. Od druhé třetiny jsme měli územní převahu. Pak už to byla jenom otázka času, kdy to tam spadne. Klukům jsme říkali, aby věřili v obrat a oni nás poslechli a nakonec to tak i dopadlo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy