Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 7. kolo, so 21.9.2013
Mladá Boleslav
Písek
4:1
0:0, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 27. Němec (Skořepa), 48. Planý (Marček, Průšek), 50. Průšek (Marček, Mašek), 51. Sedmík (Němec) – 22. Radoš (Šuhaj). Rozhodčí: Synek – Gabriel, Prášek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 41.
Mladá Boleslav: Růžička (Kořínek) – Adamík, Marček, Tůma, Žalud, Mašek, Mattis – Macura, Průšek (C), Prokop, Švejda, Černý, Planý, Ďurač, Skořepa, Dupljaku, Němec, Veselý, Sedmík, Durdil.
Písek: Fogl (Hauser) – Klochko, Horák, Červinský, Kajtman, Beran, Radoš, Hanus, Koutenský – Bárta, Pokorný, Rod, Bednařík, Klas, Duchoň, Heřmánek, Šuhaj, Marcilis (C), Pixa.

Písek vstoupil do utkání s velkou bojovností a agresivitou a papírově silnějšího soupeře tím patrně zaskočil. První náznak brankové příležitosti přišel až v šesté minutě, kdy hostující Šuhaj obral o puk Skořepu, ale puk mu ve chvíli, kdy se chystal vystřelit, sebral Adamík. V deváté minutě pálil zpoza kruhů zápěstím Dupljaku, ale trefil jen mantinel. Obě mužstva zlobily nepřesné nahrávky a poměrně dost vyloučených, ale i na obou stranách zpackané přesilovky. V 17. minutě se podařilo Horákovi trefit tyčku Růžičkovi klece a o pár vteřin později pálil na druhé straně Dupljaku jen do Foglovy hole. To bylo v první části hry vše podstatné.

Druhá třetina byla obdobná té první. Technicky vyspělejší domácí, bojovně naladění hosté. A opět zbytečně mnoho vyloučených. To se také vymstilo domácím. Ve 22. minutě se nechal vyloučit Planý a pár vteřin později využil početní převahu Radoš bombou od modré – 0:1! Radost Písku ale netrvala dlouho. Ve 27. minutě totiž vybojoval Skořepa u mantinelu zdánlivě ztracený puk, přihrál na střed před branku Němcovi a ten srovnal skóre na 1:1. Ve 34. minutě šli do přečíslení dva na jednoho Pokorný s Duchoňem, ale Žalud perfektně přečetl myšlenku píseckých a nedovolil jít hostům znovu do vedení. V poslední vteřině druhé třetiny rozhodčí ještě nechal vyloučit Durdila, respektive Hanuse za hrubost a do třetí třetiny tak nastupovaly oba mančafty ve čtyřech.

V závěrečné třetině doplatili písečtí na vyloučení. V první desetiminutovce třetí třetiny totiž hráli celkem třikrát jen ve čyrech a to se na nich také náležitě podepsalo. Ve 48. minutě totiž potrestal Hanusovo vyloučení Planý, poté co mu dokázal správně tečovat Marčekovo nahození od modré – 2:1! Hosté nezůstali v plném počtu na ledě dlouho, neboť o čtyřiadvacet vteřin později se pakoval z ledu Koutenský, jehož podražení a následné vyloučení potrestal Průšek – 3:1! V 51. minutě dokonal zkázu Písku Sedmík, jenž zakončil Němcovu přihrávku zpoza branky – 4:1. V dalších minutách se utkání už jen dohrávalo a Bruslaři si tak připisují do tabulky další tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér BK Mladá Boleslav): My jsme dnešní utkání chtěli vyhrát a potvrdit tím vítězství ze včerejška, myslím, že nám to velmi pomohlo. Jsme rádi, že nám to vyšlo. Dnešní utkání bylo o trpělivosti a o bojovnosti. My jsme měli možná o něco více ze hry, ale soupeř dobře bránil a navíc se mu povedlo dát vedoucí branku. My jsme to naštěstí otočili a ve třetí třetině se nám povedlo dát tři branky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy