Písecký starší dorost těsně prohrál se Slavií

P í s e k - Dnes se v Písku hrálo utkání extraligy starších dorostenců, mezi Pískem a Slavií. Do utkání vstoupili lépe hosté, ale od druhé třetiny byli lepší písečtí. Bohužel pro domácí první třetina už rozhodla, kdy si hráči Slavie vybojovali náskok dvou gólů 1:3. Písečtí se ke konci zápasy zmohli jen ne snížení stavu utkání a tak si Pražané odvezli od Otavy 3 body.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 12. kolo, so 5.10.2013
Písek
Slavia Praha
2:3
1:3, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 18. Šuhaj (Točík), 44. Točík (Šuhaj) - 2. Nestrašil (Suda), 16. Suda (Josefus), 18. Kolář (Mušo). Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.
Písek: Fogl (Hauser), Červinský, Turek, Kajtman, Radoš, Koutenský, Klochko, Horák, Hanus, Bednařík, Točík, Šuhaj, Bárta, Rod, Pokorný, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Pixa, Skala
Slavia Praha: Sochůrek (Frodl), Hejda, Kottek, Havelka, Weinhold, Zderadička, Krejčí, Příkop, Suda, Josefus, Hyršl, Vyskočil, Furch, Tejral, Mareček, Nestrašil, Mušo, Kolář

Do začátku utkání lépe vstoupili hráči Slávie. Již ve druhé minutě otevřel skóre Viktor Nestrašil přesnou střelou k tyči. Vzápětí mohl vyrovnat domácí David pokorný, neboť se sám objevil před brankou hostů. Bohužel pro domácí z blízkosti trefil pouze gólmana hostů Lukáše Sochůrka. Následně se do ještě větší šance dostal písecký Jakub Šuhaj, jenže brankář Slávie se vytáhl skvělým zákrokem, když Jakubu Šuhajovi šáhl po puku svou hokejkou. Do konce první třetiny byli k vidění ještě dva góly. Nejprve gól Martina Sudy ze Slávie a hned v zápětí snižoval stav utkání písecký Jakub Šuhaj.

Do druhé třetiny již domácí skočili po hlavě. Byli lepším týmem, ale i tak nedokázali vstřelit vyrovnávací gól, i když k němu neměly daleko. Do velké šance se dostal David Pokorný, který tečoval střelu Františka Bárty, bohužel těsně mimo branku hostů. Poté se blýskl i brankář Písku, který dokázal vytěsnit střelu Petra Tejrala z mezikruží. Do konce třetiny se již nic zajímavého nedělo.

Začátek třetí třetiny byl opět v režii domácího Písku a hned ve 44. minutě vstřelil velmi důležitý gól Dominik Točík. Po klidných dvou třetinách následovala hromada vyloučení a tato situace nevyhovovala ani jednomu z týmů, protože se hra rozkouskovala a ani jeden tým nedokázal využít výhodu přesilové hry. Necelé tři minuty před koncem měl na hokejce vyrovnání Jan Marcilis, ale v samostatném úniku nedokázal prostřelit vynikajíce chytajícího brankáře hostů Lukáše Sochůrka. Poslední minutu písečtí zkusili ještě hru bez brankáře, ale ani to nevedlo k touženému vyrovnání.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy