Extraliga mladšího dorostu, sk. západ, 26. kolo, čt 30.1.2014
Ústí nad Labem
Písek
6:5sn
2:1, 2:2, 1:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 5. Vandas (Magasanik, Vaněk), 18. Veselý (Horčička, Leitner), 30. Zich (Leitner, Horčička), 38. Leitner (Vico, Vandas), 57. Magasanik (Leitner, Vandas), rozh. náj. Vandas – 14. Váňa (Schwamberger, Šergl), 29. Šergl (Váňa), 37. Váňa (Šergl), 47. Šergl (Schwamberger), 60. Schwamberger (Váňa, Šergl). Rozhodčí: Barna - Místecký, Temr. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 137. Střely na branku: 52:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5.
Ústí nad Labem: Havlík – Štochl, Vandas, Vytejček, Horčička, Moucha, Opočenský, Spálenka, Magasanik, Vaněk, Brňák, Leitner, Zich, Vico, Osmani, Veselý, Dörner, Bejček.
Písek: Hauser – Kopenec, Linhart, Hora, Kozák, Řehoř, Rákosník Roman, Rákosník Robin, Novotný, Vostarek, Káník, Strnad, Šergl, Schwamberger, Váňa, Pecka, Tejko, Matiášek, Duchoň.

Vstup do zápasu měli lepší hosté. Hráli aktivněji. Slovan ovšem skóroval jako první. Přesilovkovou kombinaci zakončil Jaroslav Vandas. Opočenský v 11. minutě předvedl parádní obranný zákrok a zamezil tak soupeři skórovat. Písek dokázal vyrovnat o dvě minuty později. Ondřej Váňa si našel volný kotouč a poslal ho do branky. Lvíčata si vzala vedení zpět na svou stranu, rychlou střelou se prezentoval Marek Veselý Za stavu 2:1 skončila první třetina.

Začátek druhé třetiny se povedl více hostům. Písek dostal kotouč do blízkosti brankové čáry, ale celým objemem čáru nepřešel. Na druhé straně Magasanik měl před sebou odkrytou branku, ale minul. Hostující Jan Šergl vyrovnal. Vedení na stranu Slovanu vrátil Karel Zich, který stál na konci parádní akce. Ústecká obrana na chvilku zaváhala, toho využil Ondřej Váňa, který překonal střelou zápěstím brankáře Havlíka. Gólová přetahovaná pokračovala dál. V čase 37:53 na hranici brankoviště získal herní předmět kapitán Michal Vico a poslal ho za gólmana Housera. Po dvou třetinách vedlo Ústí 4:3.

Písek hrál aktivněji, domácí se spíše bránili. V sedmačtyřicáté minutě beci Ústí nedosáhli na kotouč, který tak získal volný Jan Šergl a znovu vyrovnal. Pátou branku domácího celku vstřelil Petr Magasanik, kterého vysunula do brejku kombinace Vandase s Leitnerem. Písek vrhl všechny své síly do útoku, což se mu vyplatilo. 47 sekund před koncem dotlačil kotouč na místo určení Tomáš Schwamberger. V samotném závěru zápasu se do šancí postupně dostali Vaněk, Magasanik či Vandas. Ani jeden však neuspěl. V prodloužení mohl o výhře hostů rozhodnout Šergl, který žádnou ze svých šancí nevyužil, a tak rozhodovaly nájezdy. Rozhodla devátá série nájezdů, ve které výhru Slovanu zajistil Sebastián Dörner.Hostující Kryštof Linhart ztroskotal na Havlíkovi. Písek se tak vrací s jedním bodem.

Ohlasy trenérů

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí): V zápase jsme pokaždé vedli, nakonec jsme získali dva body, za které jsme rádi. Mohli jsme získat všechny tři, jenže jsme v poslední minutě udělali chybu.

Jiří Váňa (IHC Písek): Hráči bojovali, nevzdali se. Zápas je stál hodně sil. Gratuluji Ústí k výhře.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy