Starší dorost prohospodařil dvoubrankový náskok. Tři body nakonec putují do Vsetína

Písečtí starší dorostenci se představili poprvé doma v rámci nadstavbové skupiny B. Proti nim vyrukovali vsetínští Valaši - přímý soupeř tabulce v boji o záchranu soutěže a vyhnutí se baráži. Domácí hokejisté začali lépe a vypracovali si dvoubrankový náskok. Díky oslabením v druhém dějství ale hosté dokázali otočit a náskok do závěrečné sirény i udržet.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 3. kolo, pá 10.1.2014
Písek
Vsetín
4:5
2:1, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 9. Točík, 17. Jan Šergl (Šuhaj), 25. Točík (Šuhaj), 50. Marcilis – 17. Laninka (Hořanský), 26. Hořanský (Kovář), 35. Strmiska (Hohl, Miko), 37. Grygar (Weintritt), 46. Strmiska (Grygar). Rozhodčí: Jiří Pražák – Martin Šperl, Michal Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Duchoň (PIS) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 35:50. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:5, 4:5.
Písek: Fogl – Červinský, Turek, Kadlec, Radoš, Koutenský, Setenský, Hanus, Jiří Šergl, Jan Šergl, Točík, Šuhaj, Bárta, Rod, Pokorný, Duchoň, Pixa, Marcilis, Klas
Vsetín: Bechný – Vítek, Weintritt, Augustín, Svozílek, Hohl, Rýpar, Hořanský, Kovář, Konopka, Laninka, Mikula, Janošek, Tydlačka, Grygar, Toman, Miko, Strmiska

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji domácí hokejisté, už po půl minutě se do nebezpečné šance dostal Šuhaj. V osmé minutě tečoval puk zblízka vsetínský Tydlačka. Do zaslouženého vedení se Písek dostal na začátku deváté minuty, kdy se po samostatné akci radoval Dominik Točík. Jihočeši ještě dokázali odskočit na rozdíl dvou branek, když v čase 16:33 Jan Šergl uklidil do prázdné branky přihrávku Šuhaje. Za patnáct vteřin už to bylo zase jen o gól - Petr Laninka snížil zhruba tři minuty před koncem první části na 2:1.

Dvoubrankové vedení vrátil na domácí hokejky Dominik Točík přesnou střelou z mezikruží, ovšem odpověď Valachů na sebe nenechala dlouho čekat. Přesilovku využil Adam Hořanský střelou od modré čáry. Důležitým momentem utkání byl tvrdý střet domácího Duchoně se vsetínským Kovářem, za který písecký útočník vyfasoval trest do konce zápasu. Z následné pětiminutové početní výhody, ve které ještě navíc padaly tresty na obu stranách, dokázali hosté dvakrát skórovat - ve hře čtyři na čtyři se prosadil Petr Strmiska a přesilovku pět na tři proměnil v gól Ondřej Grygar - 3:4.

Po obratu prostředním dějství se Valaši uchýlili k jednoduché hře a přenechali iniciativu na hokejkách píseckého celku. Domácí dorostenci hráli křečovitě, ale útočná snaha se jim nedala upřít. Nepřesností v obraně však hosté ze Vsetína využili - na 5:3 z pohledu Vsetínských zvyšoval ve 46. minutě Petr Strmiska. Necelých deset minut před koncem zdramatizoval průběh Jan Marcilis, který se štěstím propasíroval kotouč mezi betony jinak jistě chytajícího Bechného. Víc už ale domácí hokejisté nestihli. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Vsetína v poměru 5:4.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy