Bojovný výkon k natáhnutí série nestačil, finále si zahrají Strakonice

S jasným cílem se vydali ke druhému utkání do Strakonic. Hokejisté Písku chtěli odvrátit konec sezony vítězstvím na horkém ledě svého semifinálového soupeře. Start do utkání byl vydařený a po brankách Neckáře a Sýbka si hráči Písku vyprodukovali slibně vypadající dvoubrankové vedení. V tu chvíli však nikdo nečekal, že domácí čtyřmi góly zcela pozmění vývoj utkání. Na 4:3 ještě v početní převaze snížil Gába, Černého střela z 58. minutě ale zpečetila vítězství domácích.
KL mužů 2013/2014, SF2, ne 16.2.2014
Strakonice
Písek
5:3
1:2, 1:0, 3:1
Branky a nahrávky: 20. Pangrác (Všetečka, Růžička), 26. Binder, 48. Všetečka (Hrubý), 49. Bazgier (Srb, Bouška), 58. Černý (Bouška) - 4. Neckář (Gába), 10. Sýbek (Řehoř), 50. Gába (Mošovský). Rozhodčí: Dvořák, V. Němec - Knor, Němec. Vyloučení: 7:6, navíc Mošovský (PIS) - 2 x 10 min. osobní trest za nesportovní chování a osobní trest do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2000. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Strakonice: Špiler - Hrubý, Všetečka, Hřebíček, Gross, Kovář, Řehoř, Pangrác, Růžička, Černý, Čadek, Bouška, Srb, Ondrejec, Hora, Binder, Bazgier, Andrle, Kopecký.
Písek: Mazúch - Procházka, Hřebíček, Mazanec, Jirků, Neckář, Burkoň - Šimoník, Jungbauer, Korous - Řehoř, Stropnický, Sýbek - Kořánek, Gába, Mošovský - Koupal.

V úvodu utkání Písek přizpůsobil hru svému prvořadému cíli a to zvítězit. Jasná aktivita a střelecká převaha nebyla k přehlédnutí. Několikrát pálil Sýbek, poté i Gába. Špiler svůj tým, stejně jako v celém průběhu utkání, držel nad vodou. Za jeho záda však prolétla střela Zbyňka Peckáře, který využil clony před Špilerem a rozjásal fanoušky cestující z modro-žlutého města – 0:1. O odpověď se snažili i Strakonice, ale Mazúch byl na svém místě. Mimo šanci Černého se Strakonice na žádný větší počin nezmohly, jelikož úřadoval hlavně Písek, který svého soupeře zásoboval velkou řadou šancí. Z vyvinutého tlaku hosté vytěžili dvoubrankový náskok. Řehořovu střelu tečoval do branky Strakonic Jan Sýbek, který se tak radoval z důležitého gólu – 0:2. Písecký tlak pokračoval a na strakonické straně jsme mohli čítat jen ojedinělé šance, které lapil bezvadný Mazúch. Když už se zdálo, že se třetina bez problémů dohraje, přišel pro Písecké šok. Martin Pankrác tečoval kotouč před Mazúchem a snížil na rozdíl jediné branky – 1:2.

Písek zahájil druhou třetinu přesilovkou, ve které měl větší tlak, který však neskončil gólem. Naopak na druhé straně mohlo být vyrovnáno, když se po střele obránce Strakonic kotouč svezl po brankové čáře, odkud ho uklidil Neckář. Když se hra urovnala a diváci viděli vyrovnanější partii, skončil náhle kotouč za mazúchovými zády, když se střelou k tyči prosadil Ervín Binder a bylo vyrovnáno - 2:2. Písek ihned zvýšil obrátky a dorážel na svého soupeře, kterého držel Špiler. Po šancích Korouse, Sýbka a tvrdé střely Mazance se zdálo, že muís v brzké době padnout další gól, ale to se nestalo. Strakonice se i s pomocí štěstěny ubránili Píseckému tlaku, který byl hlavně v závěrečných minutách třetiny více než drtivý. Žádná z vytvořených šancí však gólem neskončila, čehož Písek mohl v pozdější fázi utkání litovat.

Písek, tak jako na začátku každé třetiny, začal aktivně. Nyní se do hry dostávaly i Strakonice. Šance byly na obou stranách. Vedení na svou stranu strhly Strakonice při přesilovce 5 na 3, když se od modré čáry trefil Martin Všetečka - 3:2. Sprchu pro Písek připravil Michal Bazgier, který překonal Mazúcha z bezprostřední blízkosti – 4:2. Písek ihned zmobilizoval všechny síly, což se mu vyplatilo. Jen o minutu déle se trefil Ondřej Gába pod horní tyč a vyrovnání vybylo znovu na dosah – 4:3. Poté začalo velké úsilí mířící do strakonické branky. Velká salva střel zasypala Špilera, který si se všemi poradil. Štěstí při něm stálo hlavně při velkém požáru v brankovišti po několika střelách Mazance, kdy se nedokázali prosadit jak Procházka, tak Sýbek a ani Řehoř. Pět minut před koncem se hrálo stále na jednu branku. Písek dobýval strakonickou branku velmi zuřivě, ovšem k vyrovnání to nevedlo. Z neuvěřitelného tlaku nakonec těžili domácí. Milan Černý využil otevřenější obrany a pojistil vítězství domácích – 5:3. Písek poté vsadil vše na jednu kartu, ale ani v powerplay se hostům nepodařilo vyrovnat. V úplném závěru se na ledě objevilo ještě několik emotivních potyček, které však nezměnily nic na tom, že Strakonice postoupily do finále Krajské ligy mužů.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (IHC Písek): Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Dali dvě branky a měli i další šance, díky kterým mohl být náš náskok výraznější. Do Strakonic jsme jeli s taktikou, že budeme hrát opatrně, z pozorné obrany vyrážet do brejků. Ve druhé třetině již naše hra nebyla tak povedená, nicméně stále tam byly šance na zvýšení. Tak trochu mi připadá, že jak nám to tam celou sezonu padalo, tak v play-off to bylo přesně naopak, nebyli jsme schopni proměnit šance. Střely na bránu zněly v náš prospěch, ale Špiler buď puk chytil, nebo jsme nebyli schopni trefit ani odkrytou bránu. Play-off rozhoduje disciplína a brankaři. Mazúchovi tímto rozhodně nechci nic vytknout, ale gólman Strakonic byl vychytanější, jistější.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy