Starší dorostenci obrátili nepříznivý stav utkání ve svůj prospěch a jasně porazili ústecké Lvy

Písecký starší dorost potřebuje každé body jako sůl, jelikož mu na paty dýchá Horácká Slavia z Třebíče. Utkání s Ústím písečtí dorostenci nezačali úplně nejlépe. Hosté se dostali do dvoubrankového vedení. Točík ale svými brankami zavelel k obratu, který zakončil Jan Šergl pátým gólem, který nakonec ukázal na konečný stav utkání 5:2.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 5. kolo, pá 28.3.2014
Písek
Ústí nad Labem
5:2
0:2, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 31. Točík (Pokorný), 38. Točík (Koutenský, Heřmánek), 44. Koutenský (Duchoň), 50. Pixa (Jan Šergl), 59. Šergl – 12. Kopta (Macek), 16. Kopta (Macek). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 111. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 5:2.
Písek: Fogl – Sentenský, Kadlec, Turek, Červinský, Jiří Šergl, Radoš, Hanus, Koutenský – Bárta, Pokorný, Jan Šergl, Skala, Rod, Bednařík, Klas, Duchoň, Heřmánek, Marcilis, Točík, Pixa.
Ústí nad Labem: Zvědělík – Benda, Havlík, Michajličenko, Vandas, Kašek, Brňák, Koval, Drha, Leitner, Macek, Vico, Kopta, Rubeš, Tůma, Zdvořáček, Navarra, Amirov, Ozom.

První třetinu lépe zvládli hosté, kteří se dostali do vedení 0:2. Písek přitom nezačal vůbec špatně. Aktivní hra a presing zaručovala atraktivní podívanou i velký příliv šancí. V největším varu však udeřili Ústečtí, kteří dokázali ujet jak v přesilovce a zásluhou Ondřeje Kopty skórovat – 0:1. jen o pár minut později ujel stejný hráč znovu a opět se nemýlil: Ondřej Kopta - 0:2. Písek ač zaskočen nasadil ještě vyšší rychlostní stupeň, ale na skvělého Zvědělíka recept nenašel.

Po druhé třetině šli domácí do kabin v mnohem lepším rozpoložení, protože se jim podařilo vyrovnat. Úvod třetiny jasně patřil domácím, kteří svého soka nepustili vůbec do hry. Ovšem kabaret nevyužitých šancí pokračoval do té doby, než se ke kotouči dostal v třicáté první minutě Dominik Točík, kterému se povedlo snížit – 1:2. V nabídnuté přesilovce 5 na 3 se o vyrovnání zasloužil svou střelou David Koutenský a také dorážející Dominik Točík - 2:2.

Třetí třetina byla ale plně v režii píseckých hráčů. Ti ji opanovali třemi brankami. Cestu za vítězstvím odstartoval David Koutenský, který se z mezikruží nemýlil – 3:2. Dvoubrankový náskok a jistotu na holích dal domácím v padesáté minutě Jan Pixa - 4:2. V závěru utkání pak vítězství stvrdil Jan Šergl - 5:2. Utkání tak skončilo vítězně pro domácí Písek, který tímto vítězstvím udělal další krok k záchraně.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy