První mistrovský zápas staršímu dorostu nevyšel

V prvním kole extraligové sezóny cestovali starší dorostenci do Mladé Boleslavi. Svěřenci trenérů Kudrny a Setikovského nedokázali na ledě středočeského soupeře vstřelit ani jeden gól a prohráli 0:3.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 1. kolo, pá 5.9.2014
Mladá Boleslav
Písek
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Musliu (Ďurkáč, Rypar), 37. Mašek (Musliu, Rypar), 54. Vaníček (Dančisin). Rozhodčí: Horinek - Svoboda, Krátký. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 44:28. Průběh utkání: 3:0.
Mladá Boleslav: Krofta – Řečinský, Ďurkáč, Tichý, Marček, Mašek, Mlčoch, Mattis, Tesař, Prokop, Musliu, Vajsejtl, Bohanos, Vaníček, Rypar, Kalaš, Planý, Ficek, Skořepa, Uřídil, Dančisin.
Písek: Hauser – Stodolovský, Klochko, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec, Marek, Javůrek, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Branský, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa.

Zpočátku to vypadalo, že aktivnějšími budou písečtí hokejisté, jenže po chvíli se puku ujali především Bruslaři, kteří se drželi před píseckou brankou. První větší šanci si připsal Planý, jenž se dostal do bezprostřední blízkosti Hausera. Nestačil ale včas vystřelit a jeho následnou přihrávku nestačil Skořepa zrovna ideálně zpracovat, natož zakončit. Po vyloučení na písecké straně však boleslavská aktivita nesla ovoce, když brzy prosadil Kroni Musliu, který chladnokrevně vymetl síť Hauserovy brány.

I po vstřelené brance byli aktivnější domácí, nejdříve střílel od modré Patrik Rypar. Tentýž hráč se poté snažil prosadit i z blízka, jeho střela ale skončila na gólmanově betonu. Po zbytek třetiny už se toho mnoho nestalo a i když se hrálo převážně v útočném pásmu domácích, stav po úvodní periodě zůstal 1:0.

Prostřední perioda začali opět lépe Bruslaři, kteří měli několikero šancí, ale nedokázalii ani jednu z nich proměnit. Nebezpečný byl v útočném pásmu Jan Prokop, toho ale hosté nenechali vystřelit. Hra čtyři na čtyři následně svědčila opět více domácím, nedařilo se jim ale střílet, a tak hosté neměli vážnější problémy.

Po vyloučení mladoboleslavského Rypara za zdržování hry se mohlo zdát, že by mohli Písečtí vyrovnat, to se ale nestalo a dokonce si ve vlastní přesilové hře připsal několik zákroků písecký gólman. Když o chvíli později střílel písecký Brabec, měl smůlu, protože trefil pouze jednoho z Bruslařů. V závěru třetiny už to vypadalo, že se ani jeden z týmů nedokáže prosadit. Domácí byli ale nakonec šťastnější, když se při závaru u hostující branky prosadil Jan Mašek a Hauser se mohl jen ohlížet za svá záda. Na samém konci třetiny byl ještě v šanci boleslavský Vaníček, ale nedokázal trefit místo v brance píseckého brankáře.

Ve třetí třetině byli o něco lepším týmem hosté a Mladá Boleslav se musela často bránit. Především v posledních deseti minutách se Písečtí drželi především před Kroftou. Ve velké šanci byl hostující Bednařík, toho ale včas dostihli domácí obránci a znemožnili mu střílet. Hostům se i nadále nedařilo vstřelit branku. Následně se do úniku dostal Patrik Vaníček, který hostům ukázal, jak se střílí góly. Hauserovi nedal šanci a celkově tím zmařil jakékoli šance na zvrat utkání ze strany Písku. Mladoboleslavští starší dorostenci si tak premiérové body v ročníku 2014/2015 zajistili hned v prvním kole.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech, BK Mladá Boleslav: K utkání jsme přistupovali trochu s obavami, ale vzadu jsme měli kromě několika šancí vše pokryté. První třetinu jsme zaslouženě vyhráli. Pak jsme dali v každé třetině gól a tím jsme potvrdili výhru v zápase, ve kterém jsme byli lepším týmem.

Jindřich Setikovský, IHC Písek: Soupeř byl v zápase aktivnější a my jsme z našich třech brejků nemohli dát góly. Hokej se hraje právě na ně a my jsme je dnes nedali. Ve třetí třetině jsme měli šance, ale ani ty jsme neproměnili, a tak jsme prohráli.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy