Starší dorost se dočkal první výhry, na vlastním ledě porazil Mladou Boleslav

První plnohodnotnou výhru v letošním ročníku RAKO extraligy slaví písecký tým staršího dorostu. Tři body si připsal v 8. kole na vlastním ledě proti celku z Mladé Boleslavi. Na vítězství 4:2 se podíleli hned čtyři různí střelci. Postupně se trefili Pixa, Pokorný, Bednařík a Marek.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 8. kolo, so 27.9.2014
Písek
Mladá Boleslav
4:2
0:0, 2:0, 2:2
Branky a nahrávky: 39. Pixa (Pokorný, Radoš), 40. Pokorný (Bednařík), 48. Bednařík (Brabec), 56. Marek (Klas) – 57. Rypar (Planý, Mlčoch), 58. Marček (Prokop). Rozhodčí: Rovaš – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:2, navíc Turek (PIS) - 5 minut OT a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 36:39. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Písek: Hauser – Stodolovský, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa
Mladá Boleslav: Krofta – Řečinský, Ďurkáč, Vodseďálek, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis – Prokop, Kroni, Straka, Bohanos, Vaníček, Rypar, Kalaš, Planý, Ficek, Skořepa, Uřidil, Dančišin

Počátek utkání přinesl aktivní hru domácího celku. Krofta o práci rozhodně neměl nouzi především díky pokusům Radoše a Polanského, svůj tým ale dokázal na začátku utkání podržet. Boleslavští se postupem času zvedli a jednoznačně ukázali, že chtějí na jihu Čech uspět. První vážnější moment Hauser musel řešit na začátku 6. minuty, kdy se rychlým průnikem dostal s pukem před píseckou branku Vaníček, jeho zakončení ale dokázal Hauser betonem přesměrovat mimo klec.

Tlak Boleslavi měl v dalším průběhu první třetiny rostoucí tendenci a hned několikrát Bruslařský klub sevřel svého soupeře před jeho brankou, přičemž dvakrát o první gól usilovali Boleslavští také v početní výhodě, dobýt Hauserovu svatyni se ale ani jednomu hráči hostů nepodařilo. Naopak mohl udeřit, a to v početní nevýhodě, kdy na modré vypíchl přihrávku obránců Bednařík a uháněl sám na branku, kličku do bekhendu ale Krofta přečetl.

Prostřední dějství přineslo podstatně vyrovnanější hru než prvních dvacet minut. Boleslavským se sice dařilo i nadále soupeře dráždit s pukem před jeho bránou, pohledným kombinacím ale chybělo kloudnější a důraznější zakončení. Navíc Písečtí byli čím dál více nebezpeční z rychlých protiútoků. Jeden takový obstaral hned na začátku třetiny Polanský, ani nadvakrát si ale na boleslavského brankáře nepřišel.

Hrstka diváků přihlížela ve druhé třetině poměrně záživnému hokeji, který přinášel šance na obou stranách, k prolomení bezbrankového stavu však došlo až v samotném závěru prostřední části, kdy Jihočeši hráli svou vůbec první přesilovou hru v utkání. Ta však trvala pouhých osmnáct sekund, kdy Pokorného přihrávku zužitkoval Jan Pixa, který nadvakrát pokořil boleslavského brankáře a vystřelil tak svému týmu vedení – 1:0.

Radost domácích se o pár momentů později zdvojnásobila – v utkání výborně hrající David Pokorný využil Bednaříkův pas a pohotovým bekhendovým zakončením nasměroval puk pod horní tyčku, přičemž nedal boleslavskému brankáři sebemenší šanci zasáhnout – 2:0.

Ve třetí části se mohlo na vývoji zápasu podepsat Turkovo vyloučení pět minut a do konce utkání. Dlouhá přesilová hra Boleslavi ale měla naprosto odlišný následek, než se dalo očekávat. V oslabení ujel všem písecký útočník Lukáš Bednařík a svůj individuální únik zakončil přesnou ranou mezi betony – 3:0. Když pak pět minut před třetí sirénou zvýšil na 4:0 Vojtěch Marek, jehož ostrá rána se otřela o horní tyč, vypadalo to, že je definitivně rozhodnuto.

Také Boleslav působila již trochu odevzdaně. Poměrně laciný gól Patrika Rypara z 57. minuty ale přece jen hosty nastartoval. O pouhou minutu později totiž druhý gól hostujícího celku přidal David Marček a náhle poslední dvě minuty slibovaly dramatický závěr. Středočeši po time-outu sáhly ke hře bez brankáře, ve zbývajícím čase se jim však již nepodařilo píseckou branku dobýt.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy